Geef uw mening over Gratis Software Site

Geef uw mening en discussieer over software, internet, pc's en GratisSoftware.nl

Ik vind Gratis Software Site

Goed
43
93%
Slecht
1
2%
Matig
1
2%
Kan beter
1
2%
 
Totaal aantal stemmen: 46

José

Bericht door José » 12 aug 2008 21:56

Niets dan lof :wink:

mvg,José

John van Rhijn

Bericht door John van Rhijn » 25 aug 2008 23:45

Ik ben hardstikke tevreden over de GSS. Sta pas sinds mei geregistreerd, maar bezoek de GSS al, denk ik, bijna vanaf het begin (1 van de eerste bestanden die ik via de GSS heb gedownload is Firefox - de vroegste versie die ik gebrand heb is 1.0.4). Ik kijk bijna elke dag en vindt het Forum een uitkomst en het Testlab een logische uitbreiding. Toekomstige uitbreidingen gaan hoop ik nog meer betekenen voor, eigenlijk de bescherming van, gratis software, want niet iedereen is in staat om zomaar een paar honderd euro uit te geven voor software. Ware het niet dat ik voor sommige applicaties (zoals de beeldbewerking voor mijn Fuji S9600 camera) gebonden ben aan Windows, dan zou ik helemaal overstappen op Ubuntu of een andere Linux-distributie (leve MinWin). Succes.

Zat nog te bladeren en kom net de introductie tegen van het Ubuntu Linux Forum. Goed initiatief. Kan hier mooi alle 'kennis van' en 'ervaring met' bij elkaar stromen.

John van Rhijn

GSS matig/slecht?

Bericht door John van Rhijn » 26 aug 2008 12:30

Jammer dat degenen die respectievelijk 'matig' en 'slecht' gestemd hebben, niet even hebben aangegeven waarom. Misschien had dat commentaar een verbetering voor de GSS in kunnen houden.

c.mast4

Re: Geef uw mening over Gratis Software Site

Bericht door c.mast4 » 05 apr 2009 20:25

gratis software site is tot op dit moment de beste site
die er te vinden is op het internet ga zo door ?

Gerrit Berghorst

Re: Geef uw mening over Gratis Software Site

Bericht door Gerrit Berghorst » 19 mei 2009 21:54

Heb vandaag pas gestemd. Ben zeer tevereden over het GSS Forum. Zeer bruikbare oplossingen en gedegen adviezen. Een mooie plaats om je kennis met een ander te delen. Als het gaat om de "gratis software" dan valt er wel het eea te verbeteren. Deze site is dan niet erg vernieuwend. Sommige software staat er al jaren op en lijkt achterhaald. Zelf kijk ik voor nieuwe software vaak op "Softpedia" en "MajorGeeks". Misschien gaat de vergelijking wel niet helemaal op maar de verschillen zijn wel erg groot. Dus wil deze site zijn naam eer aan doen, dan liggen hier de mogelijkheden. Ik heb dus "kan beter" gestemd. Heb de GSS wel als mijn startpagina. Daar stap ik niet vanaf!

keyzer

Re: Geef uw mening over Gratis Software Site

Bericht door keyzer » 20 mei 2009 17:20

Gerrit Berghorst schreef:Heb vandaag pas gestemd. Ben zeer tevereden over het GSS Forum. Zeer bruikbare oplossingen en gedegen adviezen. Een mooie plaats om je kennis met een ander te delen. Als het gaat om de "gratis software" dan valt er wel het eea te verbeteren. Deze site is dan niet erg vernieuwend. Sommige software staat er al jaren op en lijkt achterhaald. Zelf kijk ik voor nieuwe software vaak op "Softpedia" en "MajorGeeks". Misschien gaat de vergelijking wel niet helemaal op maar de verschillen zijn wel erg groot. Dus wil deze site zijn naam eer aan doen, dan liggen hier de mogelijkheden. Ik heb dus "kan beter" gestemd. Heb de GSS wel als mijn startpagina. Daar stap ik niet vanaf!

Alles kan beter maar lees de mission statement van GSS even door:
Onze missie
Gratis Software Site.nl is een downloadsite die de nadruk legt op kwaliteit: wij hebben niet de meeste gratis downloads, maar - denken wij - wel de beste gratis software voor u uitgekozen. Er is zoveel freeware, door de bomen zie je soms het bos niet meer. U wilt natuurlijk goede, betrouwbare en veilige freeware, zonder spyware en andere trucs. En u wilt ook niet na dertig dagen alsnog moeten betalen voor de software.

Daarom hebben wij een voorselectie gemaakt van kwalitatief hoogstaande gratis software (freeware, open source software en free software; onze site bespreekt géén shareware!). Deze free downloads zijn goed, echt gratis (ook de updates), meestal Nederlandstalig en veilig (lees onze disclaimer). Het voordeel is dat u zelf niet meer hoeft te zoeken en te proberen, dat hebben wij al voor u gedaan. Bovendien bieden wij altijd de laatste, up-to-date, versie aan van software. Het is niet onze gewoonte om onszelf op de borst te kloppen, maar er zijn zoveel downloadsites die of verouderde versies van software aanbieden, of die alleen bestaan om snel geld te verdienen, dat wij u toch willen wijzen op het volgende: Gratis Software Site is wél actueel en betrouwbaar. Kwaliteit en zorgvuldigheid zijn daarbij het belangrijkste.

Mijn harde schijven staan bomvol gratis software (o.a gedownload via Softpedia en MajorGeeks) die ik uitvoerig en langdurig test. Het overgrote deel zou ik echter niet aan anderen aanraden omdat het gewoon troep is: het doet niet wat de makers claimen dat het doet. Een ander criterium is voor mij dat de makers de software blijven ontwikkelen zodat deze qua functionaliteit en veiligheid met de eisen van de tijd mee gaan. Geen crap-en abandonware dus.

Als je op gratis software stuit waarvan je denkt dat deze een waardevolle aanvulling zou kunnen zijn op de selectie van GSS is, kan je deze via het testlab aanbevelen.

Gerrit Berghorst

Re: Geef uw mening over Gratis Software Site

Bericht door Gerrit Berghorst » 20 mei 2009 22:45

Begrijp me niet verkeerd, de GSS is één van mijn meest favoriete en betrouwbare sites. Maar zoals je zelf ook zegt: alles kan beter! Misschien ben ik wel de enige met commentaar, maar dan moet de GSS maar niet om mijn mening vragen. De laatste gratis software heb ik overigens via de GSS gedownload. CleanCache en Regscrub 3.25. Over actuele software gesproken. De ontwikkeling van CleanCache is stopgezet. RegScrub is inmiddels door Nick McCamy herschreven en is geloof ik al aan versie 5.1 toe. Ben overigens wel tevreden over CleanCache. Daarentegen zorgt RegScrub 3.25 ervoor dat je Flashplayer buiten bedrijf wordt gesteld. Ik vraag me af of het nog wel verstandig is om deze versie (via MajorGeeks) te downloaden. Maar dit terzijde.
Misschien dat een wat prominentere rol van het testlab op deze site er voor kan zorgen dat er meer nieuwe software wordt aangemeld. Zo ontstaan er automatisch weer nieuwe gespreksonderwerpen op het forum. Zal proberen om hier zelf ook een steentje aan bij te dragen!

madmedicus

Re: Geef uw mening over Gratis Software Site

Bericht door madmedicus » 14 jun 2009 22:09

Zouden de enquetes onder een eigen kopje kunnen worden geplaatst in plaats van onder het testlab kopje? Het is nu een beetje een rommeltje waar de voorgestelde software niet tot zijn recht komt.

Groet

Jan

Gesloten