Forum gesloten - update: gebruikersaccounts tijdelijk hersteld

Aankondigingen en mededelingen over het forum
Gebruikersavatar
matthijs
Website beheerder
Berichten: 691
Lid geworden op: 13 jan 2007 15:37

Forum gesloten - update: gebruikersaccounts tijdelijk hersteld

Bericht door matthijs » 05 jul 2019 15:49

Beste bezoekers en forum-leden,

Na bijna 12,5 jaar stoppen we met het forum. Het forum is begonnen in 2007 en in de jaren daarna intensief gebruikt. Maar de laatste jaren merkten we een duidelijke teruggang in het aantal berichten en nieuwe leden. Mensen lijken registratie-moe te zijn en hebben geen zin meer om voor elke site een account aan te maken.

Bovendien gingen onze bezoekers steeds vaker discussiëren en vragen stellen in het redactionele gedeelte van de site (nieuws, tips en downloads), waar je gewoon zonder registratie kunt reageren. En enkele maanden terug hebben we een nieuwe rubriek 'Pc hulp | Hoe doe je dat' in het leven geroepen die de mogelijkheid biedt om zonder registratie vragen te stellen. Dit bleek te voorzien in een behoefte want Pc hulp loopt beter dan het forum de laatste jaren.

Dus hebben we besloten de laagdrempelige (geen registratie) Pc hulp voort te zetten en het forum te sluiten. Onderwerpen in het forum blijven beschikbaar om te raadplegen maar nieuwe onderwerpen aanmaken kan niet meer. Je kunt nog wel - als geregistreerde forum-gebruiker - reageren op dit bericht!

Alle forumleden en moderatoren bedankt voor de afgelopen 12,5 jaar! Na bijna 16.000 berichten zetten we er een punt achter hier. Maar we nodigen jullie uit om je activiteiten voort te zetten bij Pc hulp | Hoe doe je dat. Al je vragen kun je daar nu stellen!

Update
Voor vaste forum-leden: we hadden eerst ook alle gebruikers-accounts al verwijderd, maar we hebben - op verzoek - een backup teruggezet zodat forum-leden nog hun privé-berichten en abonnementen kunnen inzien en eventueel handmatig opslaan/kopiëren. Per 1 september 2019 gaan we dan alle gebruikers-accounts (en dus ook privéberichten en dergelijke) definitief verwijderen. Bewaar dus voor 1 september je privéberichten, mocht je dat willen!

Update 2 september 2019
Alle gebruikers-accounts zijn nu verwijderd.

Redactie, GratisSoftware.nl
(neem contact op met de redactie)

Ga naar Pc hulp als je nieuwe vragen wilt stellen!
https://www.gratissoftwaresite.nl/hoedoejedat

Plaats reactie