Regels voor gebruik van het forum.

Aankondigingen en mededelingen over het forum
Gesloten
grasshopper

Regels voor gebruik van het forum.

Bericht door grasshopper » 14 feb 2011 09:10

1. Heb geduld. De forumleden hebben beperkt tijd om te helpen. Soms heeft simpelweg niemand het antwoord; jouw vraag kan dus wel eens onbeantwoord blijven.

2. Avatars mogen maximaal 80 x 80 pixels en 6.00 KiB groot zijn en géén animatie of rang-afbeelding bevatten. Je onderschrift mag maximaal uit 255 tekens bestaan, met een niet groter dan gemiddeld lettertype. Het is niet toegestaan om meer dan
één (1) account te hebben en/of aan te maken. De forumnaam, de eventuele avatar en het eventuele onderschrift behoren in alle opzichten volledig acceptabel te zijn.

3. Bedenk, welke informatie belangrijk is voor het oplossen van je vraag, zodat een hulpverlener niet onnodig moet doorvragen naar bijvoorbeeld hard- en software. Gebruik hoofd- en kleine letters en voldoende leestekens om je vraag zo duidelijk mogelijk te maken. Gebruik geen turbotaal, msn-taal, dialect of niet-Nederlandse taal. Het is niet toegestaan om eigen producten en/of diensten te promoten, en/of het forum te spammen met linkjes en/of vervelende berichtjes.

4. Reacties op onderwerpen moeten bijdragen aan het oplossen van het probleem. Off-topic berichten leiden af, maken de vraag (thread) onoverzichtelijk en kunnen irritatie oproepen. Off-topic berichten worden verwijderd. Heb je zelf een vraag, maak dan een nieuw onderwerp aan.

5. Post geen beledigende, discriminerende of racistische berichten. Berichten tegen bepaalde personen of groepen, gebaseerd op ras, religie, afkomst, nationaliteit, geslacht of seksuele voorkeur worden onmiddellijk verwijderd; ook haatzaaiende en andere wettelijk verboden en/of maatschappelijk niet-geaccepteerde berichten worden verwijderd en betekenen een permanente ban.

6. Stuur geen privéberichten (PB) zonder een duidelijke noodzaak, tenzij een forumlid daarom vraagt. Algemene vragen worden op het (openbare) forum uitgewerkt, zodat iedereen daar voordeel van heeft.

7. Om het forum overzichtelijk te houden, dient men op de juiste manier gebruik te maken van de citeer-functie. Het is onnodig om het vorige bericht te citeren, want die tekst staat er al. Citeer dus hooguit het gedeelte, waar je antwoord op wilt geven.

8. Wanneer er in je onderwerp (nog) niet gereageerd is, plaats dan geen nieuw bericht, maar bewerk je laatste bericht om daar informatie aan toe te voegen, of de tekst te verbeteren.

9. Gebruik weinig opmaak, want een overdreven opmaak (vette tekst, veel smilies, enz.) komt storend over. Gebruik geen onnodige hoofdletters, want dat lijkt op SCHREEUWEN.

10. Gebruik afbeeldingen alléén om een probleemstelling en/of -oplossing duidelijk te maken, wanneer woorden tekortschieten.

11. Vraag of verwijs niet naar cracks, serienummers, activatiecodes, auteursrechtelijk beschermd materiaal of illegaal verkregen software, enz., want dat is wettelijk verboden.

12. Maak geen reclame (spam), ook niet in je handtekening. Je mag alleen links naar websites plaatsen, die relevant zijn voor de gestelde vraag. Spam wordt verwijderd en resulteert in een permanente ban.

13. Laat weten, of je probleem is opgelost met de gegeven antwoorden. Dat is fatsoenlijk en ook nuttig voor andere forumleden om te weten, wat wel en wat niet heeft gewerkt.

14. Onderwerpen, die afgehandeld en/of niet meer actief zijn, worden gesloten om spam te voorkomen. Onderwerpen kunnen op verzoek (per PB) worden heropend, als daar een goede reden voor is. Je kunt spam en/of andere ongewenste inhoud melden via het knopje met het uitroepteken (rechtsboven in het berichtenvenster).

15. Houd het netjes en word niet boos, als iemands reactie je niet bevalt; opvattingen en meningen kunnen verschillen. Gebruikers dienen dus respect te hebben voor elkaars vragen, antwoorden en meningen.

16. Indien de forumregels onduidelijk zijn en/of iets niet specifiek noemen, dan kan een beheerder/moderator zelf een besluit te nemen, zonder de gebruiker(s) hierover te informeren. Beheerders/moderators hebben volledig het recht om een bericht te bewerken of te verwijderen.

Gesloten