Keyboard doet het niet meer

Vragen over werken met Windows 7, 8, 8.1 en 10
Gesloten
bryan12392

Keyboard doet het niet meer

Bericht door bryan12392 » 27 mar 2016 21:32

Hoi,

Ik ben bezig met een troubleshoot voor een maat van me. Hij heeft een oude laptop waarvan het toestenbord niet goed meer werkt. Hij heeft zijn Lenovo Z570 geupgrade naar w10 en sinds dien doen de cijfer boven de keyboard het niet meer. 1,2,3,4,7,8,9,0 doet het niet meer. De cijfer 5,6 doen het nog wel(veel mensen hadden het zelfde probleem zag ik op google). Aan de rechterkant heeft hij een numpad waarvan sommige cijfer het helemaal niet meer doen en andere cijfer geven iets anders aan. Als hij de cijfer 1 indrukt op de numpad dan komt er 15 te staan.

Ik heb uren lang gegoogled en veel onderzoek gedaan maar niets heeft geholpen. Misschien dat iemand nog een tip kan geven? Tot zover is het volgende geprobeerd:

- Verschillende toetsen combinaties; ctrl alt numlock, ctrl shift alt numlock, altgr ctrl, ctrl alt fn numlock en een paar andere combinaties. Niets heeft geholpen.
- Alle talen verwijderd behalve dutch, met verenigde staten als indeling
- Easytouch moet uitstaan, dit stond ook uit.
- Keyboard driver verwijderd en de pc herstart, windows plaatst automatisch de driver terug
- Driver van de lenovo website gedownload en handmatig geinstalleerd.
- Bios update uitgevoerd
- Er werd op een forum geadviseerd om de HDD te controleren op fouten sfc /scannow (niets gevonden)
- Uit wanhoop w10 teruggedraaid naar w7
- Toestenbord eraf gehaald en schoongemaakt

Niets helpt, w10 heeft iets kapot gemaakt en zelfs een downgrade heeft niet geholpen. Wat kan ik nu nog doen?

Mvg,
Bryan

bryan12392

Re: Keyboard doet het niet meer

Bericht door bryan12392 » 28 mar 2016 02:01

De driver opnieuw installeren heeft niet geholpen. In safemode werken de knoppen helaas ook niet. Wat kan ik nu nog doen naast overstappen naar Linux Mint?

harmjan

Re: Keyboard doet het niet meer

Bericht door harmjan » 28 mar 2016 18:51

Als ik je verhaal lees dan heb je volgens mij alles gedaan behalve de relatie tussen het defect en de installatie van Windows 10 in twijfel trekken. Die herinstallatie van Windows 7 Home: hoe heb je die gedaan? Heb je die gewoon opnieuw geïnstalleerd? Of heb je een systeem back-up terug geplaatst? Is het laatste het geval dan lijkt me conclusie onvermijdelijk: er is sprake van een hardware probleem, geen softwareprobleem. Eventueel probeer je inderdaad een geheel ander besturingssysteem, gewoon om de eventualiteit van een softwareprobleem uit te schakelen.

bryan12392

Re: Keyboard doet het niet meer

Bericht door bryan12392 » 29 mar 2016 13:52

harmjan schreef:Als ik je verhaal lees dan heb je volgens mij alles gedaan behalve de relatie tussen het defect en de installatie van Windows 10 in twijfel trekken. Die herinstallatie van Windows 7 Home: hoe heb je die gedaan? Heb je die gewoon opnieuw geïnstalleerd? Of heb je een systeem back-up terug geplaatst? Is het laatste het geval dan lijkt me conclusie onvermijdelijk: er is sprake van een hardware probleem, geen softwareprobleem. Eventueel probeer je inderdaad een geheel ander besturingssysteem, gewoon om de eventualiteit van een softwareprobleem uit te schakelen.
Ik had het programma gebruikt van windows die checkt of je pc w10 ready is en dat was die. W7 blijft erop staan, heb een clean install gedaan zonder het behouden van gegevens. Het probleem is echter niet opgelost. Ik heb LinuxMint op een cd gezet maar kan hem helaas niet opstarten omdat de f12 toets het niet doet. met f12 kom ik in de multiboot optie. Ik heb met f2 in bios de boot instelling veranderd naar cd en usb eerst en daarna hdd. Op de een of andere manier doet hij doet echter niet.
De linuxmint cd zit in de lenovo z570 maar hij start hem niet op. via f12 kon ik kiezen dat hij de cd moet laden.

Gesloten