Google OS???

Geef uw mening en discussieer over software, internet, pc's en GratisSoftware.nl
Gesloten
keyzer

Google OS???

Bericht door keyzer » 01 nov 2007 15:30

Zijn de geruchten over een google OS toch waar?
In ieder geval worden er sinds kort via de Amerikaanse winkel keten Wal_Mart budget pc's aangeboden die op een (door Google?) aangepaste Ubuntu distro draaien waar alle google apps in zijn geïntegreerd.

Er is ook al een website (nog niet volledig operationeel) waar je het OS zal kunnen downloaden.


Afbeelding

keyzer

Bericht door keyzer » 01 nov 2007 22:30

Inmiddels is de download pagina operationeel maar is niet helemaal duidelijk welk verband er bestaat tussen Google en gOS dat volgens sommige berichten alleen maar de naam is van de Linux distro (uitgebracht door het bedrijf Everex) maar volgens andere bronnen een zelfstandig bedrijf is.

Gebruikersavatar
matthijs
Website beheerder
Berichten: 691
Lid geworden op: 13 jan 2007 15:37

Bericht door matthijs » 17 nov 2007 14:53

keyzer schreef:Inmiddels is de download pagina operationeel maar is niet helemaal duidelijk welk verband er bestaat tussen Google en gOS dat volgens sommige berichten alleen maar de naam is van de Linux distro (uitgebracht door het bedrijf Everex) maar volgens andere bronnen een zelfstandig bedrijf is.
gOS is niet verbonden met Google, maar het schijnt dat Google wel zijn goedkeuring heeft gegeven aan het gebruik van de Google webapplicaties in gOS.

Verder is gOS gewoon een aangepaste versie van Ubuntu 7.10 en is er - behalve het uiterlijk (de desktop) en de integratie van Google applicaties - weinig nieuws onder de zon. Alle updates zijn bijv. gewoon Ubuntu updates. Maar het ziet er wel goed uit en de opzet is handig.

De hype gaat dan ook aardig los, zo lijkt het.

Gesloten