Pagina 1 van 1

Geef uw mening over Windows Vista

Geplaatst: 30 jan 2007 12:21
door matthijs
Hebt u Vista al uitgeprobeerd? Gaat u het kopen? Deel hier uw ervaringen en meningen.

Geplaatst: 30 jan 2007 13:28
door Rakker
Ik zou Windows Vista erg graag willen proberen. Maar als ik hem koop wil ik wel Vista Ultimate, en da's wel even duur. Daarbij hoorde ik dat MS al een Service Pack gepland heeft, ook geen goed teken. Ik denk dus dat ik nog een jaar of 2 wacht, en als Vista dan goed blijkt te zijn stap ik over (als het dan ook iets goedkoper is).

En Linux lijkt me wel leuk, maar daar is de rest van het gezin het niet mee eens en bovendien draai ik genoeg programma's die alleen voor Windows werken...

Geplaatst: 30 jan 2007 20:23
door michel219
Mijn laptop en mijn computer kunnen de nieuwe Vista niet eens meer aan. Ik moet veel investeren om nota bene de lichtste versie te kunnen draaien. Dit is gelijk een groot minpunt van Vista. Het nieuwe programma is niet echt toegankelijk voor mensen met een computer ouder dan een half jaar (of minder). Met windows XP viel het nog wel mee. Ik zal Vista er dus opzetten als ik aan een nieuwe laptop toe ben, tot nu toe kan ik het prima redden met XP en Linux Ubuntu naast mekaar.

Groetjes Michel :D

Geplaatst: 15 feb 2007 17:12
door clusenco
De berichten over Vista waren voor mij reden om, toen vorige week mijn WindowsXP-laptop het begaf, over te gaan tot aanschaf van een MacBook.
Nu, na ruim een week ervaring met de Mac, kan ik alleen maar zeggen: had ik dat maar eerder gedaan. :)

Geplaatst: 13 mar 2007 10:10
door pietvliet
Ik draai nu een goede week met Vista 64 bits UltiMate OEM, XP hebt ik verwijderd.
En ik moet zeggen, het is echt een verbetering ten opzichte van XP.
Je zit alleen nog met bepaalde drivers, zoals mijn HP laserjet 1000 voor de rest werkt alles, video, geluidskaart etc etc.
Software draait ook goed, alleen je moet wel wat geheugen erin hebben. Ik draai nu met 2,5 GB en de Processor is een Intel 930 Dual Core.

Piet

Geplaatst: 09 apr 2007 17:35
door sergev.
ik moet er niet aan denken om over te stappen op vista, ik heb hier een pc staan waarop vista op zou lopen als een zonnetje, zelfs meer dan dat maar dat blijft lkkr behouden voor linux samen met beryl, geeft het zelfde effect als vista, maar systeem specs zijn stuk lager,
kan ieder geval de eerste jaren vooruit met mijn intel dual core 2,13 ghz 2048 mb ddr2 512 mb nvidia geforce en 320 gb seagate s-ata 7200 rpm 16 mb cache
zou vista 64 bit edition op kunnen draaien maar komt er niet op,

3 redenen
1. microsoft geeft er geen donder om of het veilig is en of het werkt als het maar verdient, en het maar veel gebruikt wordt
2. linux is gewoon veel beter qua opzet en veiligheid
3. linux gebruikers geven elkaar gratis support, wat je van microsoft niet kan zeggen. die vragen voor een onveilig systeem met onveilige software bakken met geld. het is net zoiets als in de supermarkt lopen je ziet verotte bananen liggen voor 5 euro per banaan en bij de supermarkt ernaast zijn er nog net iets groene bananen voor 2,00 per kilo.
moeilijke keus he????? :roll:
probeer linux gewoon eens zou ik zeggen probeer een live cd en als er vragen zijn google gewoon naar wat je zoekt. of vraag het hier natuurlijk:P

Geplaatst: 25 apr 2007 09:46
door sisosteven
Vista zuigt.
Ik heb het gezien en uitgeprobeert bij een kameraad van me. Maar ontzettend wat een geheugen vreet die zooi zeg. Bovendien (maar dat is een kwestie van smaak) vind ik het lelijk en onpraktisch vormgegeven.

Inderdaad wordt linux nu steeds interessanter..... Ook al wel eens geprobeert, maar ik draai nog spelletjes die daar niet op draaien.

Groet,

Steven

Geplaatst: 06 mei 2007 16:20
door ronro
Mijn mening is dat Windows Vista wel mooi is, maar niet veel meerwaarde heeft boven XP. Bij aanschaf van een nieuwe computer zou ik wel Vista kiezen indien mogelijk, maar ik zal geen Vista aanschaffen voor een PC die al op XP draait. Mijn scanner werkt helaas niet onder Vista omdat er geen drivers voor gemaakt zijn / worden. Een ander minpunt bij Vista vind ik dat er veel tijd verloren gaat bij het verwijderen van bestanden. Dit duurt een eeuwigheid. Eerst wordt er namelijk 'berekend' hoeveel tijd de verwijdering kost en in dezelfde tijd hadden de bestanden al verwijderd kunnen zijn. Ook defragmentatie vind ik minder geworden. Er is alleen een melding dat er gedefragmenteerd wordt, maar hoe, wat en waar blijft de vraag en ook hoelang alles duurt blijft in het ongewisse. Auslogics Disk Defrag biedt hier gelukkig uitkomst.

als ik niet meer met huidige os winME kan word het linux

Geplaatst: 26 mei 2007 19:50
door reekje
Hallo allemaal
Ik werk nu met Windows me, en heb 98 se ook nog liggen (legaal.) maar de surivchpakken en updates waar validatie voor nodig is krijg ik niet binnen, die validatie word niet meer ondersteunt :twisted:

Als ik ze niet via een andere weg kan bemachtigen dan word het linux en dan kan het zijn dat ik heel veel vraag op dit forum, en dat is dan dan de $$$ schuld van MS.

Ze moeten eens weten dat er ook mensen zijn die maar van een zeer dun uitkeringkie moeten leven, en daar houden die $$$ geen rekening mee. waar hoest een uitkering trekker zomaar 500 euro vandaan? (verzuchting)

IK wil dat ombetaalbare lekke spul er niet eens op, en dan na een tijd weer zitten dat ik geen patjes survichpakken en updates meer binnen kan halen, en illegaal ga ik niet, OOOh nee. Het word zodra het kan een linux, maar welke dat weet ik nog niet.

Ik heb dollartekens neer gezet om het netjes te houden.

reekje

Geplaatst: 30 mei 2007 19:35
door keyzer
'July 11, 2006 will bring a close to Extended Support for Windows 98, Windows 98 Second Edition, and Windows Me as part of the Microsoft Lifecycle Policy. Microsoft will retire public and technical support, including security updates, by this date.'

Volgens mij worden er helemaal geen patches etc. meer gemaakt voor Win 98/ME, dus het heeft niets met de validatie te maken.

Als je in de toekomst Win 98/ME weer denkt de herinstalleren is het raadzaam om backups te maken van de service pakketten. patches etc.

Geplaatst: 15 jun 2007 11:58
door Carnelain
Ik heb net een nieuwe laptop gekocht. Hier zit standaard vista op. Over de layout valt te twisten. Het jammeren is dat ik er niets meer me kan dan dat ik met w2k kan. Dus waarschijnlijk knal ik dat erop.

Carnelain

Geplaatst: 15 jun 2007 16:27
door wim66
keyzer schreef:'July 11, 2006 will bring a close to Extended Support for Windows 98, Windows 98 Second Edition, and Windows Me as part of the Microsoft Lifecycle Policy. Microsoft will retire public and technical support, including security updates, by this date.'

Volgens mij worden er helemaal geen patches etc. meer gemaakt voor Win 98/ME, dus het heeft niets met de validatie te maken.

Als je in de toekomst Win 98/ME weer denkt de herinstalleren is het raadzaam om backups te maken van de service pakketten. patches etc.
In eerste instantie dacht ik, ja Win98 is al bijna 10 jaar oud, en het moet een keer ophouden.
Maar als je je bedenkt dat in armere landen nog heel veel Win98 machines lopen, besef je dat zij vooral getroffen worden.
En ook de mensen die het hier niet breed hebben worden getroffen.
En Win ME is nog niet eens zo oud, en voor veel mensen voldoende.