Reageren

Het is een erg oude reactie maar omdat ik hier ook nogal mee heb zitten klooien toch maar een oplossing. Met avidemux kan in ieder geval een constant verschil tussen beeld en geluid worden weggewerkt. Hier een stapsgewijze instructie
1. Avidemux starten
2. te converteren videobestand openen (bv. een avi- of mkv-bestand) via het menu 'File'
3. Bepalen hoeveel seconden het verschil is tussen geluid en beeld (bv: het geluid loopt 2,5 seconden voor op het beeld)
4. Het menu 'Audio' openen en 'select track' kiezen (bevat de audio-tracks in het videobestand)
5. In de geselecteerde track (meestal maar 1) 'Filter' kiezen, en in het scherm dat dan verschijnt 'Shift audio' aanvinken en de benodigde waarde in milliseconden invullen (in het in stap 3 genoemde voorbeeld 2500). Het geluid wordt dan met de ingevulde waarde opgeschoven. Deze stap afsluiten met 'ok' en nog eens voor de vorige stap.
6. Als je de film aan het bekijken bent 'stop' aanklikken, anders kan er niet worden gesaved. Dan onder het menu 'File' kiezen voor save file; 'Video decoder', 'Video output' en 'Audio output' gebruik ik nooit. Voor 'Output format'gebruik ik altijd mkv-mux. Na de save file kun je dan kiezen waar en onder welke naam je het nieuwe video-bestand wilt plaatsen. Bij keuze van mkv-mux wordt dat dan een mkv-bestand.
7. Klaar ik Kees

Succes

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
_ederland