Reageren

Heb twee laptops (1 met LXLE en de ander peppermint os), twee desktop pc's (1 oudere pc met Lubuntu en de ander met win10 pro) en windows vind ik nu echt een draak van een besturingssysteem nu ik linux echt heb kunnen ervaren. Het is omdat ik 1 game pc heb waarbij windows 10 uiteindelijk wel nodig is. Want door middel van playonlinux en wine kun je lang niet alles spelen.
Heb nu al een paar besturingssystemen uitgeprobeerd en mijn favoriet is momenteel Peppermint OS. (gebasseerd op Lubuntu) Lubuntu zelf is ook erg goed, al ervaarde ik soms instabiliteit met bepaalde processen en applicaties.
Peppermint OS is wel stabiel en ook super snel. LXLE is minder aantrekkelijk qua uiterlijk en taalpakketten maar wel iets sneller dan peppermint. Maar peppermint komt wel in de buurt qua snelheid. GeckoLinux (gebasseerd op OpenSUSE en xfce is de snelste editie) had ik via usb live stick met rolling updates uitgeprobeerd en die is ook wel aantrekkelijk voor een linux besturingssysteem. FreeBSD (TrueOS voor minder ervaren gebruikers) is erg goed beveiligd en misschien wel de beste keuzes als het gaat om veiligheid. Maar freebsd is natuurlijk geen linux en werkt anders. Probeer (desnoods via vmware workstation of iets vergelijkbaars) Peppermint OS maar eens voor een ubuntu alternatief. https://peppermintos...

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
gr_ekenland