Reageren

Dat lijkt me niet voor Windows 7 gelden. Misschien is het slecht vertaald en wordt bedoeld dat je beter van W7 en MSE op W10 met Windows Defender kunt overstappen.
Windows Defender in Windows 7 is namelijk heel wat anders dan Windows Defender in Windows 10. In W7 is het een basistool tegen enkele bedreigingen, maar zeker geen volwaardige bescherming. MSE is daar de volledige virusscanner. Lees ook dit artikel van vorig jaar op Security.nl:
https://www.security...

Dus tenzij Microsoft dit jaar Windows Defender voor W7 helemaal vernieuwd en verbeterd heeft (Maar waarom zouden ze voor een OS dat over ruim een jaar niet meer ondersteund wordt? En we hebben daar ook geen aanwijzingen voor gevonden) zouden we adviseren MSE op Windows 7 te gebruiken.

Update:
We hebben het net nog even getest. MSE kun je los downloaden en wordt herkend als volwaardige virusscanner door Windows 7. Met allleen de basis Windows Defender van Windows 7 ingeschakeld waarschuwt Microsoft dat je een anti-virus programma moet gaan zoeken.

Dus Windows 7 gebruikers die bescherming van Microsoft willen, vertrouw niet op de Windows Defender daar (die is geheel verschillend van die in Windows 8/10 en biedt alleen rudimentaire bescherming) maar download Microsoft Security Essentials:
https://www.gratisso...

Voor Windows 8.1 en 10 is de ingebouwde Windows Defender wel een volwaardige virusscanner!

(Conclusie: Microsoft houdt wel van een beetje verwarring en onduidelijkheid...)

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
frank_ijk