Reageren

Ik gebruik voor het comprimeren naar MP3 altijd volgende instellingen:

https://image.ibb.co...
https://image.ibb.co...
https://image.ibb.co...

160 kbps ABR (average bitrate) vind ik goed genoeg klinken. Als het voor jou niet goed genoeg is, kan je uiteraard een hogere waarde kiezen zoals 192 of 224. Wel moet je de kwaliteit op 0 (het beste) zetten. Het comprimeren gaat wel langzamer, maar dat vind ik persoonlijk niet opwegen tegen het betere resultaat.

Als je een mono-geluidsbestand wilt comprimeren naar MP3, kan je de bitrate halveren, omdat er dan maar één kanaal aan geluid is ipv 2.

Zet de stereo mode op "stereo" en niet op "joint stereo", omdat bij de laatste optie toch iets van het stereo verloren gaat.

De derde tab begrijp ik niet helemaal, dus ik maak daarin geen wijzigingen. Mijn ervaring is wel dat wanneer je "Forceer stricte ISO-naleving" gebruikt bij een variabele bitrate er problemen verschijnen in een mediaplayer wat betreft hoe lang de track is. De mediaplayer kan een track die eigenlijk 160 kbps en 5 minuten duurt bijvoorbeeld herkennen als 128 bbps en 12 minuten. Afspelen gaat wel goed, maar het kan zijn dat je daarna naar 7 minuten stilte moet luisteren.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
portuga_