Reageren

@Ernie,

Zelf gebruik ik de update-optie in LibreOffice niet, ik heb er dus zelf geen ervaring mee, ik download nieuwe versies 'handmatig' vanaf de download-website.
Maar de update-optie in LibreOffice doet niet meer dan checken of er een update beschikbaar is en assisteren bij het downloaden vanaf de download-website. De gedownloade update zal dus gewoon een schone versie te zijn.

Wat ik me kan voorstellen dat bij jou gebeurd is, is dat je anti-virus/ anti-malware programma het LibreOffice update-optie mechanisme fout-positief als virus/malware heeft gedetecteerd, bijvoorbeeld door hoe en waar het LibreOffice update-optie mechanisme een tijdelijk bestand plaatste.

De ellende met (ten minste sommige) anti-virus/ anti-malware programma's is dat ze fout-positief virus/malware detecties geven op sommig gedrag van applicaties, en daarmee gebruikers schik aanjagen en onterecht in de veronderstelling brengen dat er sprake is van een virus/malware besmetting.

Of bij jou sprake was van een fout-positief detectie door anti-virus/ anti-malware programma, dat kan ik niet beoordelen zonder ten minste de melding die je kreeg, maar ik kan het me voorstellen.

Mooi in ieder geval dat je nu tevreden bent met Softmaker FreeOffice.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
enge_and