Reageren

Clean Master

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 4.6 (168 stemmen)
Voor Windows
Voor Android
Beschrijving: 

Clean Master is een van de populairste schoonmaak-apps voor Android, die tegenwoordig ook voor Windows beschikbaar is. Met Clean Master kun je je smartphone en pc opschonen, optimaliseren en beheren. Vooral de Android-app heeft diverse extra tools tot zijn beschikking. De Windows-applicatie is wat minder uitgebreid, maar wel mooi vormgegeven.

Clean Master voor Windows ruimt heel veel cache-bestanden, tijdelijke bestanden, logbestanden, cache van bijna alle bestaande browsers en 'junk' van tientallen andere programma's op. Ook het register krijgt een schoonmaakbeurt als je scant. Als je bepaalde zaken niet wilt opruimen kun je op Ignore klikken bij het betreffende item.

Clean Master start op met je pc (maar dit kun je uitschakelen in de Settings) en waarschuwt op vooraf ingestelde intervallen of als er veel rommel op je computer is, dat je moet schoonmaken. De interface is fraai, maar alleen in het Engels nog.

Android
Clean Master Phone Boost heeft de Android-versie voluit. Met deze schoonmaak-app kun je heel veel overbodige bestanden, zoals cache, tijdelijke bestanden, logbestanden en meer opruimen. Ook kun je je telefoon een 'boost' geven door het ram-geheugen, oftewel de actieve processen, een schoonmaakbeurt te geven. Verder zijn anti-virus, een app manager en diverse tools te gebruiken met Clean Master. Ten slotte heeft Clean Master Phone Boost nog een widget en notificatie-werkbalk als extraatjes. Deze worden standaard aangezet, maar je kunt ze makkelijk uitzetten als je daar geen prijs op stelt.

Clean Master Phone Boost is een allround app met veel mogelijkheden. Wel wordt in de app veel reclame gemaakt voor andere apps van de producent en is de interface nogal druk. Wat dat betreft heeft Clean Master Phone Boost wel wat weg van Windows-schoonmaker Advanced SystemCare. Maar als je je niet stoort aan de overdadigheid dan is Clean Master een goede cleaner.

Categorie: 
Pc schoonmaken
Laatst gewijzigd: 
21 december 2015
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Engels
Website: 
Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

De Android-app van Clean Master maakt veel reclame voor andere apps van de producent en er zijn advertenties in de interface. Ook de Windows-versie maakt via pop-up vensters reclame voor andere software van de producent.

Deel deze download: 
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
duit_land