Reageren

Lees graag eerst dit linkje:
https://www.torproje...

Dit is een moeilijke discussie: techniek kan zowel ten goede als ten kwade gebruikt worden, maar dat is met alles zo. Je kunt ook niet betonscharen verbieden omdat fietsendieven die veel gebruiken.

Wat Tor betreft: de techniek en de browser zijn volkomen legaal. Alleen misbruiken sommigen het ook voor duistere doeleiden. Ten tweede is de Tor Browser overal vrij verkrijgbaar en is het niet zo dat wij als enige de software bespreken. Ten derde bieden steeds meer softwarebedrijven versleuteling van communicatie en dataverkeer en dergelijke aan. Zo wordt Google beschuldigd door de NSA dat ze terrorisme in de hand werken met het compleet versleutelen van mail, berichten en dataverkeer, zodat inlichtingendiensten die niet meer kunnen onderscheppen. Dat is trouwens een kulargument want er bestaan ook veel andere technieken om berichten te versleutelen.
Maar ja, wat is wijsheid. Privacy is een groot goed, ook voor gewone burgers, maar zeker voor mensen die ageren tegen dictaturen, of voor journalisten en klokkenluiders die heikele kwesties aan de orde stellen. Tor Browser is een hulpmiddel voor deze mensen, maar kan verder door iedereen gebruikt worden die op zijn privacy gesteld is en er niet van gediend is dat overheden, inlichtingendiensten of advertentiebedrijven hun leven volgen en in kaart brengen.
Maar goed, zoals gezegd, het blijft een moeilijke discussie bij het afwegen van voors en tegens.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
neder_and