Reageren

Picasa

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.9 (1372 stemmen)
Voor Windows, macOS en Linux
Actueel: 

13 februari 2016
Google Foto's is de opvolger van Picasa, dat na 15 maart 2016 geen ondersteuning meer krijgt van Google. Na die tijd kunnen er beveiligingslekken in Picasa ontstaan die geen update meer krijgen. Aanbevolen wordt tezijnertijd een ander fotoprogramma te gaan gebruiken.

Beschrijving: 

Picasa is het gebruikersvriendelijke fotobeheerprogramma van Google. Als u Picasa voor het eerst start dan zoekt en rubriceert het programma alle foto's en afbeeldingen die op uw pc staan. Handig als u veel foto's verspreid over uw pc heeft staan.

Behalve foto's beheren, kunt u ze ook bewerken met Picasa. Het programma is niet een van de uitgebreidste foto-editors, maar wel een van de makkelijkste. Basisbewerkingen als bijsnijden, rechtzetten, contrast, helderheid en kleur instellen, rode ogen retoucheren en een aantal effecten (zoals sepia, zwart-wit etc.) behoren tot de mogelijkheden. Een grappige functie is de 'ik doe een gokknop' om de kleur en helderheid van foto's met één klik bij te werken.


Picasa in het Nederlands

Verder kunt u diavoorstellingen (slideshows), posters en collages maken. De diavoorstelling van uw foto's kunt u vervolgens direct op een cd of dvd branden (lees hier de uitleg).

Picasa biedt ook aan gratis uw foto's online te bewaren voor u. Deze backups kunnen via Android, iOS, Windows en Mac en worden bewaard in Google Foto's.

Vanaf versie 3 heeft Picasa ook een snelle Fotoviewer ingebouwd en kunt u met Filmmaker video slideshows maken en uploaden naar YouTube. Verder kunt u nu automatisch uw fotocollectie synchroniseren met uw online Picasa WebAlbum. Vanaf versie 3.5 beschikt het programma over gezichtsherkenning, zodat automatisch alle foto's van een persoon bij elkaar worden gezocht.

Picasa is een veelzijdig en makkelijk programma dat een aanrader is voor op uw pc!

Categorie: 
Fotobewerking
Versienummer: 
3.9.0.141
Laatst gewijzigd: 
12 oktober 2015
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Download Picasa voor Windows en Mac OS X
(klik op Picasa downloaden)

Meer downloads: 

Download Picasa voor Linux
(voor Linux is de ontwikkeling van Picasa gestaakt. Versie 3.0 is wel beschikbaar, maar er komen geen nieuwe uitgaven)

Download Google Foto's voor Android en iOS
Download Desktop Uploader voor Windows en Mac OS X (voor online backup)

Installatie: 
100% schoon
Deel deze download: 
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
_oorwegen