HDCleaner

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

HDCleaner is een pc schoonmaker met een enorm arsenaal aan mogelijkheden en functies. Behalve je pc ermee schoonmaken en optimaliseren kun je bestanden wissen, versleutelen, splitsen en samenvoegen en herstellen, schijven defragmenteren, controleren en analyseren en nog veel meer. HDCleaner is een handig en veelzijdig programma voor gevorderden dat door de vele mogelijkheden ook wat onoverzichtelijk is.


HDCleaner - startscherm

HDCleaner is een programma van Duitse origine - dat ook in het Nederlands vertaald is - om je pc mee op te schonen en te optimaliseren. Onder het tabblad Opschonen kun je je browsers, Windows-systeem en applicaties opschonen (een beetje verwarrend wordt dit Plugin Cleaner genoemd). Selecteer de gewenste opties (let op wat je aanvinkt: gooi geen wachtwoorden weg!) en klik op Analyseer of Nu opschonen. Ook kun je hier het register opruimen en bestanden wissen.


Als je op het hamburgermenu (drie streepjes) linksboven klikt krijg je de wereld aan tools en opties

Verder zijn er nog tabbladen voor Shredder (bestanden, partities, vrije ruimte overschrijven), Systeem (software verwijderen, opstartende programma's, BHO's, systeemherstel), HDD (schijfanalyse, defragmentatie, diskdoctor),  Gereedschap (bestanden herstellen, bestanden versleutelen, bestanden splitsen), Register (register backuppen en defragmenteren) en Monitoring geeft je de mogelijkheid om het ram-geheugen automatisch te laten opruimen, het starten van programma's te versnellen en je systeem en browsers te monitoren en desgewenst automatisch te laten opschonen (dit moet je nog instellen).

Backup center is de plek waar je backups van onder andere het register kunt terugzetten, mochten er problemen zijn ontstaan. Extra's is ten slotte een tabblad waar je een Windows to go USB stick kunt maken, programma's kunt updaten, een harde schijf of SSD kan klonen, volledige toegang tot bestanden en mappen kunt krijgen en de WinSxS systeemmap en opgeslagen Windows Updates kunt verwijderen.

Het is in de geavanceerde modus mogelijk om op een forensische manier op te schonen, zodat sporen niet meer terug kunnen worden gevonden. Klik hiervoor op Verwijder forensische sporen in de geavanceerde modus en vink deze vier items aan: USN Journal, Cluster tips, MFT en vrije ruimte. Dit duurt wel veel langer.

HDCleaner is een degelijke pc opruimer, maar het programma is vooral interessant door het rijke arsenaal aan werktuigen waarover het beschikt.

De monitoring- en 'Live Tuning' mogelijkheden die HDCleaner biedt om je pc sneller te maken zullen voor sommigen een pluspunt zijn, maar ze dienen wel met zorg en kennis gebruikt te worden, want goedbedoelde optimalisaties kunnen soms ook uitmonden in juist meer pc problemen. En net als alle all-in-one schoonmakers en optimaliseerder lijdt HDCleaner aan het euvel dat het teveel hooi op de vork wil nemen waardoor niet alle functies even goed uitgewerkt zijn.

HDCleaner is daarmee vooral voor gevorderden een interessant programmaatje vanwege de vele tools. Fijn is dat HDCleaner helemaal schoon is en dat tijdens de installatie geen extraatjes worden aangeboden. Een Nederlandse vertaling is er sinds 2018.

Maak altijd een herstelpunt van Windows en/of backup voordat je dit soort programma's gebruikt! Voor gevorderden!

Inst

Reacties

Ik weet het niet, of het zo goed is. Naast de waarschuwingen die ik krijg van de beveiliging, ruimt het ook nog zeer slecht op! Ik gebruik PrivaZer en eventueel Wise Disk Cleaner. Erdoor gedraaid en meer dan 1 GB aan rotzooi verdwenen!
PrivaZer pakt ook nog 'schijfopruiming' mee, na bijvoorbeeld een nieuwe installatie (Oude updates, zeg maar etc...).

3x opschonen gebruikt!!!
Internetgeschiedenis blift gewoon staan in browser

PandaCloudCleaner gratis v1.10.1, prima!

jvdstegen juist de mensen die deze tools gebruiken hebben weinig of geen verstand van soft en hardware . windows kan zeer goed zich zelf onderhouden , daar zijn geen programmas voor nodig .en het is al helemaal niet nodig om in het register te gaan zitten . de windows schijf opruiming is meer dan genoeg . al die andere programmas worden niet voor niets afgeraden door ms .

Ikzelf gebruik veel verschillende tools om Windows te optimaliseren en aan mijn wensen aan te passen. Telemetrie en Microsoft spionage uitschakelen, onnodige achtergrond taken, reclame, onnodige apps en zo verwijderen dan wel uitschakelen. Ik duik regelmatig in het Windows register om instellingen aan te passen. Ik vind dat gewoon leuk om te doen, maar ik maak wel regelmatig een back-up, het gaat natuurlijk wel eens mis. Maar ik heb zelden problemen met updates van Windows en andere software. Mijn computer loopt als een zonnetje.
Er zijn vele tools die echt wel hun werk goed doen en ik vind het een beetje kort door de bocht hoe negatief veel mensen zijn over deze tools. Ik denk dat deze mensen zelf totaal niet weten waar ze mee bezig zijn, zelf nooit tools hebben gebruikt, alleen maar van horen zeggen en zelf totaal niets van computers en software af weten en als dan iets fout gaat ligt het altijd aan de tools en nooit aan hun zelf. Ik wil bij deze de vele tools ook eens in het zonnetje zetten, bij mij werken ze perfect.

@Sammie36
Lees even de instructies bij Installatie en Scan hierboven. Het bestand is niet ondertekend waardoor Windows Defender vaak aanslaat. VirusTotal (tientallen bekende virusscanners) geeft echter aan dat HDCleaner schoon is.
https://www.virustot...

En lees vooral dit ook over vals positieven:
https://www.gratisso...

HD cleaner installatie besmet trojan virus, met directe waarschuwing van Windows defender. Ik zou deze uit de lijst halen voordat er meerdere slachtoffers vallen die slecht beveiligd zijn.

@GJS
Nee, we worden zeker niet gesponsord om dit soort software te plaatsen/bespreken. Maar van de cleaners is dit ons inziens wel een van de beteren. En er zijn veel mensen die toch graag dit soort programma's gebruiken (en als je weet wat je doet kan schoonmaken meestal geen kwaad - en bijvoorbeeld ruimte vrijmaken of sporen wissen).

Maar lees hier ons standpunt over dit soort zaken (onder het kopje Schoonmakers en optimaliseerders):
https://www.gratisso...

Ik gebruik Windows sinds Windows 2.0.
Ik kan als zeer ervaren gebruiker met een gerust hart beweren dat 'schoonmaakprogramma's' totale onzin zijn om redenen die hiervoor al zijn genoemd.

Door meerdere lezers als door mij zelf wordt gezegd dat al die cleaners e.d. niet nodig zijn voor windows 10. Vraag aan de redactie: een site als deze kost natuurlijk geld wat oa door reclame inkomsten wordt afgedekt, echter ondanks vele oproepen om te stoppen met het "aanbevelen"van cleaners blijft deze site maar doorgaan, worden jullie soms op een of andere manier (indirekt bijv.) "gesponserd"?

Pagina's