PrivaZer

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

PrivaZer is een uitgebreide schoonmaak-tool die enkele interessante eigenschappen heeft die veel concurrenten, zoals CCleaner, niet hebben. PrivaZer ruimt natuurlijk alle rommel, tijdelijke bestanden, gebruikerssporen en internetsporen op je pc op. Maar daarnaast kun je ook heel gedetailleerd bekijken wat nou precies de sporen zijn die je verwijdert.

Zo kun je na een scan met PrivaZer bijvoorbeeld Internetactiviteit selecteren en bij de resultaten op Sporen klikken, waarna je alle bezochte pagina's kunt bekijken. Dus behalve pc schoonmaker is PrivaZer ook een soort forensisch werktuig waarmee je kunt bekijken wat er allemaal gebeurd is op een computer.

Je kunt met diverse soorten scans sporen van tientallen programma's (waaronder alle bekende browsers) opruimen. Je kunt ook bepaalde scans uitvinken als je ze te lang vindt duren. En als je een scan selecteert kun je onder opties ook nog heel veel instellen. Bij het opstarten heeft PrivaZer een handige wizard waar je kunt selecteren wat je wilt opschonen. Verder is er in het hoofdvenster een snelle 1-klik scan (Schoon op knop) om even al je internetsporen op te ruimen.

PrivaZer ruimt na een scan alle rommel op. Als je van de Diepgaande scan (klik OK) gebruik maakt, duurt een eerste schoonmaakbeurt soms meer dan een uur. Dit is een veilige schoonmaakmethode waarbij ook de sporen in de vrije ruimte op je harde schijf worden overschreven. Na een eerste opruimbeurt gaat opschonen de volgende keren een stuk sneller. Je kunt echter ook kiezen voor een Scan op specifieke sporen waarbij je zelf enkele onderdelen kiest.

Bij het opschonen na het scannen kun je vervolgens kiezen uit Normaal, Snel of Turbo. Meestal zal Snel of Turbo aan te raden zijn, want bij Normaal wordt ook nog eens de vrije ruimte op je pc veilig overschreven - en dat kan lang duren!

Je kunt Windows ook herstellen met PrivaZer onder Herstel + Reparatie. En kies dan voor Reparatie. Je kunt hier Systeembestanden (SFC), de Windows-image (DISM), Bestandstabel en Sectoren (CHKDSK) selecteren om te repareren. Maar zoals altijd: doe dit misschien beter alleen als je problemen hebt. If it ain't broke, don't fix it.

PrivaZer is een zeer interessante aanwinst op de drukke markt voor pc schoonmakers. De schoonmaker heeft heel veel mogelijkheden voor gevorderde gebruikers en ruimt uitstekend op. Ons bevalt PrivaZer - dat inmiddels ook in het Nederlands vertaald is - heel goed. PrivaZer is een uitstekend alternatief voor CCleaner en de moeite waard om eens uit te proberen!

Inst

Reacties

Wiliam, voor de donors verrsion alleen vragen ze een bijdrage per jaar de andere versies zijn gratis

De makers willen poen zien, paar jaar geleden donatie gedaan, maar ze willen meer. De manier waarop is niet bepaald sociaal te noemen.

Nooit problemen gehad in al die jaren en het kuist alles goed op zodat alles sneller wordt.

Versie 4.0.4 is verschenen

ach erik gelijk heb je , ik heb hier al zoveel over geschreven en zelfs door gs word het afgeraden .
citeer :Samengevat

Kort samengevat, als je een stabieler Windows 10 systeem wilt:
- probeer Windows Defender in plaats van een virusscanner van een derde partij
- gebruik geen optimaliseerders en tweak-programma's en wees terughoudend met schoonmakers
- pruts niet teveel in alle instellingen van Windows (maar enkele zaken zijn wel aan te raden of onschadelijk)
- ruil wel de standaardbrowser en -mailprogramma in voor fatsoenlijke applicaties

na te lezen :
https://www.gratisso...

en hier een paar reactive van mijn

https://www.gratisso...

waarscheinlijk geen beter nieuws te berichten ,
maar geen nieuws is beter ( goed ) nieuws

Helemaal eens met ErikS. 3rd party cleaners kunnen vaak meer kwaad dan goed doen. Registry cleaners kun je beter helemaal mijden, het systeem wordt er bovendien niet beter of sneller van. Ingebouwde Windows 10 cleaner is veilig en is goed (genoeg). Instellingen > Systeem > Opslag > Slim opslaan uitvoeren of nu configureren > Nu opruimen. In je browser kun je instellen dat cookies en history verwijderd worden na afsluiten.

Ik vind PriVazer op geen enkele wijze schadelijke software. Gebruik dit programma al jaren en mijn systeem heeft er qua stabiliteit of anderszinds nooit onder te lijden gehad. Een veel beter opschoner, vind ik, dan Ccleaner. Ik raad iedereen dus aan om zelf de afweging te maken om deze app wel of niet te gebruiken. Maar ik gebruik hem consequent en vol vertrouwen, zonder gevoel Russisch roulette te spelen met Windows.

Versie V4.0.3 is verschenen

Volkomen overbodige en zeer waarschijnlijke schadelijke software voor de PC. Ik raad iedereen aan dergelijke programma's te mijden als de pest.

Toch maar weer eens geprobeerd, kon het niet laten. Maar oei oei oei wat een vergissing. Na iets langer dan 2 uur was het opschonen klaar maar wel met het resultaat dat het systeem - voor de 2e keer - totaal was vastgelopen. Voor mij geen P. meer. Sluit me aan bij de opvattingen van buurman A. en laat het voortaan maar aan Windows over. Betrouwbaar en geen ellende!

Pagina's