Google Chrome

Voor Windows, macOS en Linux
Voor Android en iOS
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.2 (1185 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

Google heeft sinds 2008 zijn eigen browser, genaamd Chrome. Google Chrome is een open source browser die voortbouwt op de technieken van Webkit. De browser is snel, veilig en gestroomlijnd en is beschikbaar voor bijna elk platform.

Google heeft in enkele jaren tijd een groot marktaandeel weten te veroveren met zijn Chrome-browser. De desktop-browser van Chrome is snel en laat elk tabblad in een eigen sandbox draaien, zodat als een tab crasht niet de hele browser uitgeschakeld wordt. 

Ook heeft Chrome een privacy-modus genaamd Incognito, die het mogelijk maakt om te surfen zonder sporen achter te laten op de eigen pc. Chrome integreert ook goed met de eigen webapplicaties van Google als Gmail, YouTube, Google Foto's en Google docs.

Extensies of add-ons om de mogelijkheden van Chrome uit te breiden zijn natuurlijk aanwezig. Ook kan Chrome browse-gegevens wissen en bladwijzers en instellingen importeren uit andere browsers.

Verder is synchronisatie van bladwijzers mogelijk en is een handige automatische vertaalfunctie toegevoegd waarmee websites vertaald kunnen worden. Praktisch is ook dat Chrome de Flash-plugin en een eigen PDF viewer standaard ingebouwd heeft. Wel verzamelt Google veel gebruikersgegevens via Chrome.

De algehele indruk van Google Chrome is positief: snel, veilig en makkelijk in gebruik. Wel zijn er zorgen geuit over de privacy in Google Chrome, vanwege de soms verregaande data-verzameling door Google. Dit bezwaar geldt voor de meeste Google-producten. De basis voor Google Chrome wordt gevormd door het open source Chromium-project.

DL

Website producent: 
Deel deze download: 

Reacties

Nieuwe versie 80.0.3987.106

Sinds vandaag Chrome 80.0.3987.87

En alweer moet chrome lekken dichten, als je dat vergelijkt met firefox is dat toch wel opvallend veel. De moedermaatschappij van Google heeft een beurswaarde bereikt van meer dan $1000.000.000.000,-. Aandeel houders zien dus wel wat in het verdienmodel. Dat google chrome zovele malen beveiligingsupdates krijgt is heel logisch, nl het verdienmodel. Google heeft zoveel "rotzooi"om chromium heen gebouwd omdat verdienmodel, het uitspioneren" van gebruikers is. Maar daarmee heeft google met chrome zich wel veel kwetsbaarder gemaakt voor lekken. Kortom ik zal nooit meer google chrome gebruiken, doe ik sowieso al meer dan drie jaar niet meer.

misschien een leuke tip: voor Chrome en firefox gebruikers eenmaal gewend aan Dark Reader en je ogen willen niets anders meer.. :-) https://darkreader.org/

79.0.3945.79 is er vandaag al

108 inderdaad. Excuses is hersteld nu.

Idd Anoniem, die 2 wijken wat geheugen betreft aanmerkelijk af van Opera. Daarom en om nog een aantal andere zaken, houd ik het voorlopig nog maar even bij Opera.

@Jochem de B. met taakbeheer zie ik geen verschil in het geheugengebruik tussen Firefox en Google Chrome ..Opera gebruikt iets minder Ram geheugen, maar het verschil is niet noemenswaardig groot

108 dus

Vreet nog steeds bergen geheugen. Best wel jammer want het is geen onaardige browser.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
denemar_en