Thunderbird

Aanbevolen door GratisSoftware.nl

Voor Windows, macOS en Linux
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8 (1028 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

Thunderbird is een veilig, gebruikersvriendelijk en compleet mail- en agendaprogramma. Het zusje van Firefox is uitgerust met een zelflerend spamfilter en Nederlandstalige spellingcontrole. Thunderbird heeft alles wat u van een modern mailprogramma mag verwachten en vormt een goed alternatief voor Windows Mail en Apple Mail.

Thunderbird voert geen scripts uit (en is daardoor minder vatbaar voor virussen), heeft ingebouwde anti-phishing detectie en om spam te voorkomen wordt het downloaden van afbeeldingen op afstand van internet geblokkeerd (met de optie om plaatjes van veilige bronnen met één klik wel te bekijken). Virussen, spam en phishing-mail hebben zo minder kans.

Door de automatische update-functie haalt u gelijk de nieuwste versies van Thunderbird binnen zonder het hele programma opnieuw te hoeven downloaden.

Thunderbird importeert mail en adresboeken uit onder andere Windows Mail, Outlook en Apple Mail. Dit kunt u doen via de optie Extra | Importeren. Zo kunt u makkelijk overstappen naar Thunderbird met behoud van uw waardevolle mail en adresboeken.

U kunt u uw mail labelen, makkelijk door de berichtgeschiedenis navigeren (net als in een browser), u kunt de mappenweergave eenvoudig aanpassen in bijvoorbeeld 'favorieten', 'recent geopend' of 'met ongelezen mail'.

Verder heeft Thunderbird tabbladden, een snelmenu, archief-mogelijkheden en een zoekfunctie.

Thunderbird is ook geschikt om nieuwsgroepen mee te bezoeken en te chatten via onder andere Google Talk, IRC en XMPP. Verder biedt het programma de mogelijkheid om bijlagen van mailtjes te verwijderen zonder het hele mailtje weg te gooien. Ook kunt u hele grote bijlagen versturen via FileLink.


Thunderbird 60 met nieuw thema

Ook zijn er verschillende extensies en thema's beschikbaar om Thunderbird mee uit te breiden. De perfecte aanvulling op Thunderbird is de Lightning agenda-extensie. Lightning is de agenda die tegenwoordig standaard ingebouwd zit in Thunderbird. Lees hier hoe je - op drie manieren - add-ons (extensies en thema's) kunt installeren vanuit Thunderbird

Tip: Lees hier hoe je je Google en iCloud agenda kunt gebruiken in Thunderbird

DL

Website producent: 
Deel deze download: 

Reacties

Versie 68.6.0.

Na de laatste update ben ik de verzendknop kwijt.

Als ik zelf probeer te updaten via help dan wordt de update wel gedownload maar er wordt daarna gemeld "update mislukt / download hier de nieuwste versie"
Dat is leuk, maar als ik dat doe lijkt het erop dat er een hele nieuwe installatie gaat plaatsvinden. Worden dan alle instellingen & wachtwoorden automatisch daarin meegenomen of wordt het een echte nieuwe installatie en moeten alle instellingen opnieuw worden ingevoerd??
Ik heb nl. 5 email-accounts ...
Of moet ik wachten tot Thunderbird automatisch gaat updaten?
Bedankt alvast voor jullie reacties :)

Versie 68.5.0.

Versie 68.4.2.

@Wim
QuickText is wel compatibel met de nieuwste Thunderbird. Waarschijnlijk helpt het als je onder Extra | Add-ons op het tandwieltje klikt en kiest voor Controleren op updates zodat de nieuwste updates voor je addons worden binnengehaald.

Sinds de update is mijn Quicktekst verdwenen. Daar ben ik niet blij mee.

Als je een mail verstuurd komt hij twee maal in de verzendmap te staan. Is het mogelijk om dat te veranderen in één maal ?

Je kan ook de aad-on 'accounts colors ' installeren en dan kan je elk account in kleur zetten ,links dus,en dan ook de achtergrond,én de hoofding van mails in grootte wijzigen en in fonts ,én ook de weergave van mail zelf,mooi!!!!!!!!!!!!!

Meteen geupdatet. Is en blijft een voortreffelijk programma. Vandaar ;-)

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
eng_land