XnView

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

XnView is een prima programma om afbeeldingen mee te bekijken, beheren en licht te bewerken. Met name het grote aantal grafische bestandsformaten (meer dan 400!) dat ondersteund wordt is een pluspunt. Voor de conversie van afbeeldingen is XnView dan ook zeer handig.

XnView is een multifunctioneel fotoprogramma. Je kunt afbeeldingen snel bewerken en bekijken. Verder is het mogelijk om slideshows (diavoorstellingen) en schermafdrukken te maken met XnView. Je kunt met XnView foto's vergroten, verkleinen, roteren, de helderheid aanpassen, kleurcorrectie en filters toepassen enzovoort.


XnView Classic

Er worden 400 bestandsindelingen ondersteund. XnView is daarom uitermate geschikt om afbeeldingen te converteren naar een ander bestandsformaat. Door middel van Gereedschappen | Converteer kun je zo foto's of hele mappen met afbeeldingen omzetten in een andere bestandsindeling.

XnView is een veelzijdige fotobeheerder die je zeker eens moet uitproberen. XnView MP (multi-platform: voor Windows, Mac en Linux) is de opvolger van XnView Classic, dat nog wel ontwikkeld wordt.

Er is ook een afbeeldingen-conversie tool genaamd XnConvert en een werktuig om meerdere foto's tegelijk te verkleinen dat XnResize heet.

Inst

Reacties

Ik heb een up date gedaan van Xn View en als ik op mijn computer.
Het icoon van Xn aan klik opent het programma niet. Terwijl ik met de vorige versie geen problemen had. Die opende altijd.

Ik de nieuwe versie van XNview gedownload maar ik het programma niet openen.

@Ton
Het gaat hier over XnView, niet ViewNx

Is ViewNx dus niet alleen voor Nikkon gebruikers? Ik heb een Nikkon D5000 en kreeg bij de aanschaf ViewNx2 erbij. Helaas is dit softwarepakket op mijn pc verdwenen. Is Lightroom niet een beter alternatief??

Foutje, moest natuurlijk 11 oktober zijn...

Bovenaan: 4 mei 2016?

En 'n geweldig alternatief voor de (saaie) Windowsverkenner.

Een geweldig programma. En bijzonder vlot. Je kan er zelfs HTML sites mee maken!

Probeer maar eens IPTC gegevens bij een TIFF bestand op te slaan in Faststone. Dat gaatje niet lukken en toen ik vroeg of ze daar plannen voor hadden kreeg ik de reactie dat ze dat veel te complex vonden. Mijn scans van foto' s en negatieven sla ik op in TIFF format wat daarvoor het beste is. bij mijn weten is XnView het enige freeware programma waarmee dat, (en dan ook nog eens heel handig met veel velden), kan. Verder vind ik het zeer handig in het hernoemen van reeksen foto's, ook op basis van metadata en het is ook één van de weinige programma's waar je ook de volgorde van de te hernoemen bestanden heel handig kunt wijzigen. Kortom voor het serieuze, (niet JPG format), werk, de allerbeste free-fotobeheerstool!

Zijn er in g wel XnView gebruikers te vinden op GratisSoftwaresite?
Ik gebruik veel liever de viewer (en editor) van Faststone

Pagina's