LossLessCut

Voor Windows, macOS en Linux
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 9.6 (8 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

LossLessCut is een eenvoudig programmaatje om snel fragmenten uit je video's of films te knippen. Zo kun je lange video's inkorten of ongewenste onderdelen (reclame) weghalen.

Met LossLessCut - dat gebruik maakt van FFMpeg - kun je snel de beste stukjes uit je video knippen en bewaren. De werking is eenvoudig: speel de video af in LossLessCut, klik op de gewenste tijdstippen op de gekleurde  voor het begin en  voor het eind van je fragment. En klik dan op het schaartje. LossLessCut exporteert je fragment nu naar een nieuw bestand in dezelfde map als het origineel (met de tijdstippen van de knip toegevoegd aan de bestandsnaam). Het origineel blijft behouden, tenzij je op het vuilnisbakje klikt.

Je kunt ook meerdere fragmenten of filmpjes (met dezelfde codec) samenvoegen (Tools | Merge files), video's roteren en schermopnames (snapshots) maken van de fragmenten.

LossLessCut is snel omdat de applicatie video's niet opnieuw encodeert nadat het bewerkingen uitvoert. Het programma maakt een bijna directe (lossless) kopie. LossLessCut ondersteunt de volgende videoformaten:
MP4, MOV, WebM, MKV, OGG, WAV, MP3, AAC, H264, Theora, VP8 en VP9.

Niet ondersteunde filmformaten kun je in LossLessCut omzetten naar een ondersteund formaat via menu File | Convert to friendly format (fast) of File | Convert to friendly codec (slow).

LossLessCut is alleen voor het knippen van fragmenten uit video's. Voor speciale effecten en meer bewerkingsmogelijkheden moet je bij geavanceerdere videobewerkers zijn. Er zijn versies voor Windows, Mac en Linux.

DL

Website: 
Deel deze download: 

Reacties

Het werkt geweldig, en de geknipte video behoud zijn beeldkwaliteit.

Vreemd, op hun website staat dat het programma alleen in het engels is maar er zitten wel allemaal taalbestanden in de map Lang.

Na coderen naar mp4 geen geluid meer met afspelen.

@Hendrik
Lees altijd het tabblad Installatie (naast Downloads):
Pak het gedownloade zip-bestand uit in een map en start de LossLessCut app.

Ik krijg het niet aan de praat.

beste (en vlugste) bewerking is via Movavi

Ik gebruik al jaren free video cutter joiner.Dat is ook een heel gemakkelijk en snel programmaatje.

Inderdaad heel handig en heel snel.
k

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
frankr_jk