ING Bankieren

Ons oordeel

Download

Details
Licentie: 
Freeware
Categorie: 
Internet bankieren
Taal: 
Nederlands
Omschrijving software: 

ING Bankieren is de app waarmee klanten van de bank hun rekeningen kunnen bekijken en geld over kunnen maken. Saldo opvragen en af- en bijschrijvingen inzien kan ook onderweg vanaf smartphone of tablet. Je kunt mobiel bankieren zonder TAN-codes bij de ING nadat je via je pc een bevestigingscode aanvraagt op Mijn ING. Er zijn apps voor Android en iOS.

Reacties

Super handig dat je nu pushmeldingen krijgt elke keer als er geld is bijgeschreven.
Alleen is er al een paar keer bijgeschreven maar geen meldingen. Wat doe ik fout?

Beste @verdrietig, de enige reden die ik kan bedenken is dat ING af wil van het werk(voor hun gedoe, voor de klant het meest veilige en makkelijke systeem) m.b.t. aanmaken en verzenden van TAN-codes. ING claimt dat de nieuwe mogelijkheden veiliger en eenvoudiger zijn. Hoezo veiliger? Bereid je alvast maar voor op nagemaakte ING-(phishing)apps etc. Hoezo eenvoudiger? Kijk eens naar het instructiefilmpje op de ING-site hoeveel handelingen (extra apparaatjes) er voor nodig zijn om een betaling uit te voeren. ING zegt ook dat uit onderzoek onder klanten is gebleken dat hun voorkeur uitgaat naar dit nieuwe systeem. Ik (en al mijn ING-kennisssen) hebben nooit zo'n verzoek ontvangen! De enige reden dat ik nog bankier bij deze geld-witwas-organisatie is/was de TAN-code. Ga nu op zoek naar een andere bank (helaas ook geen TAN-systeem, ik weet het) maar misschien wel klantvriendelijker en eerlijker.

Geef een goede reden aan waarom de tan codes niet meer voldoen, en tevens waarom worden klanten op kosten jagen. We ontvingen nog een rente tevens bij storting bepaald bedrag stortte de bank een bedragje op je rekening. Mensen welke hadden gespaard oude dag met laag pensioentje of geen hoopte de oude dag zorgzaam te kunnen beeindigen zijn door banken regeringen EEG behoorlijk opgelicht.

Ja klopt ik kan hem op mijn win10 phone ook niet meer installeren, ik krijg eerst mooie grijze vakjes en daarna de fout [object HTMLUnknownElement] heel erg vreemd allemaal vind ik

Ja, dat is mij bekend. Maar je kunt er donder op zeggen dat dit alternatief binnen de korste keren wordt afgeschaft met als "argument" dat bijna iedereen de app gebruikt.
Er is geen enkel steekhoudend argument voor afschaffing van de huidige methodiek.

@Gert van Dam,
ING biedt de ING Scanner, zodra het gebruik van de TAN-code stopt.
Anders dan jij beweert, word je dus helemaal niet verplicht een smartphone te hebben of te kopen.
Lees:
https://www.ing.nl/p...

De TAN-codes werken prima. Waarom dan de klanten iets anders door de strot duwen? Om bij ING te kunnen bankieren worden mensen verplicht om een duur apparaat aan te schaffen (en wellicht een abonnement af te sluiten) waar ze helemaal geen behoefte aan hebben, een apparaat dat ze na een paar jaar al weer moeten vervangen omdat het dan verouderd is en er geen software-updates meer beschikbaar komen, en zich over te leveren aan data-oogstmachine Google (of een peperduur Apple-toestel te kopen).
Het wordt tijd dat de politiek keihard gaat ingrijpen. We hebben het hier namelijk over wat feitelijk een essentiële publieke voorziening is. Zijn er banken die niet aan deze onwenselijke flauwekul doen?

Het oude programma van ING werk nog op Windows 10. Het nieuwe programma werkt helaas niet op mijn PC met windows 10.

HELEMAAL MEE EENS

@Jos,

Ik vermoed dat je het hebt over de aankondiging door ING van 23 januari, waarin ING schrijft, "ING vernieuwt online bankieren met Mijn ING [...]. In deze vernieuwde online omgeving bevestigen klanten hun opdrachten voortaan standaard met de ING Mobiel Bankieren App en niet meer met een TAN-code per sms of papieren lijst."
https://www.ing.nl/n...

ING schreef in dat bericht ook:
"Klanten die de app niet kunnen gebruiken, bevestigen hun opdrachten voorlopig nog met een TAN-code. Eind 2018 komt ING voor deze klanten met een alternatief."

Het lijkt me dat ING aan die toezegging gebonden is.

Mogelijk maakt ING echt pas op de valreep, echt pas tegen eind 2018, het beloofde alternatief bekend, zoals ING dat in januari aangaf.