AOMEI Backupper Standard

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

 AOMEI Backupper Standard is een backup-programma waarmee je je systeem, partitie, harde schijf of bestanden kunt veilig stellen en terugzetten bij virussen of een crash. Ook een image maken van partities (niet de systeemschijf in de gratis versie) is mogelijk.

AOMEI Backupper heeft een zeer overzichtelijke interface en leidt je stap voor stap door het backup-proces. Bij een backup kun je compressie (voor kleinere backups) en encryptie (beveiliging met een wachtwoord) gebruiken. Je kunt backups op een dvd, externe harde schijf, NAS of andere netwerk-locatie zetten. Ook kunnen Google Drive, Dropbox, OneDrive, Box, SugarSync gebruikt worden voor backups. Je kunt de backups verifiëren na afloop. Sinds 2023 kun je ook e-mail van Gmail, Outlook, Yahoo!, Hotmail. iCloud, Zoho mail en meer backuppen.

AOMEI Backupper is een makkelijk te gebruiken programma met vele mogelijkheden. Incrementele backups kunnen dagelijks, wekelijks of maandelijks ingepland worden.

De betaalde versie van AOMEI Backupper heeft meer mogelijkheden, zoals het klonen van de systeemschijf. Dat kan niet in de gratis versie (wel het klonen van partities of niet-systeem schijven).

Inst

Reacties

Helemaal gelijk in fbackup is simpel en goed een aanraader

Hallo waarom neem je geen fbackup het werkt simpel en is nog gratis ook
Dit is een tip

Ik kan met de gratis versie gewoon een restore uitvoeren. Geen enkel probleem, snel en soepel.

"Hierdoor is het niet meer mogelijk om een image restore uit te voeren naar je harde schijf."
Volledige schijf naar image en dan terug naar schijf. Lukt elke keer, hier geen enkel probleem! De incrementele synchronisatie van mappen is ook een heel interessante optie in deze gratis versie.

Nieuwste versie van Aomei backupper heeft funkties naar betaald geschoven. Hierdoor is het niet meer mogelijk om een image restore uit te voeren naar je harde schijf. Best lastig als je erachter komt als je de image restore wilt uitvoeren. Hoop geklooi om eerst versie windows installatie uit te voeren en vervolgens de C: uit de backup te recoveren maar goed, het werkt weer. Ook clonen naar SSD en resizing is PRO optie geworden. Oppassen dus.

Ik heb dit programma al op diverse laptops en pc's (zeker 8 Stuks) staan en er nog nooit problemen mee gehad. Eens ben ik met een schone installatie begonnen en ik houd deze schoon door om de circa 14 dagen een vorige systeembackup terug te zetten, gewenste aanpassingen erop te doen (o.a. updaten Avast, Spywareblaster, Malwarebytes, aanpassen instellingen, verwijderen niet meer gewenste software met Revo uninstaller, installeren nieuwe software). Vervolgens draai ik Ccleaner, schijfopruiming, Avast en Malwarebytes). Tenslotte maak ik dan weer een nieuwe systeembackup. Om mijn systeem intussen niet te veel te vervuilen draai ik tussentijds vaak Shadow defender (simpele virtualisatie). Om eventueel terugzetten van een systeembackup met een USB-stick altijd mogelijk te maken laat ik deze door Aomei aanmaken met de modus WinPE. In het verleden heb ik allerlei systeembackupsoftware gebruikt (TrueImage, Paragon etc.) maar Aomei bevalt mij het best door zijn eenvoud, betrouwbaarheid en snelheid.

"AOMEI heeft in versie 4 real-time file sync geïntroduceerd, waardoor aangepaste bestanden gelijk gesynchroniseerd worden met de backup."

Let op: real-time file sync is juist geen Backup, denk maar eens na wat er gebeurt als je je backup nodig hebt omdat je misgebrouwd hebt. Oeps. Don't use real-time sync for backups.

Voor zover ik kan zien is FBackup geen image back-up programma maar uitsluitend een bestands back-up programma.
Uiteindelijk nog iets anders.

Welk soort backups heb je gemaakt en wat wil je restoren? Ik zou voor de eerste OS een systeem backup maken en voor de 2 andere een partitiebackup of ook systeem backups. Voor het restoren kun je dan kiezen welk vavn de 3 OSen je terug wilt zetten. Niet voldoende ruimte? Je kunt vlak voor je op de Restore-knop klikt nog de destination partities kleiner maken.

AOMEI Backupper standaard
Ik heb een tripleboot (3 Windows OS) op mijn computer.
Ik kan wel een backup maken maar Restore lukt niet AOMEI geeft aan dat er niet voldoende ruimte is op de schijf.
Is er iemand die ervaring heeft met een gratis Backup software die wel dualboot aan kan.

august.engel@outlook...