ProtonVPN

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

ProtonVPN is een VPN van de makers van het goed beveiligde ProtonMail. ProtonVPN is gratis en zonder datalimiet. Wel zijn de snelheden voor de betaalde versie hoger. Het Zwitserse ProtonVPN is zeer goed beveiligd en logt geen surfgegevens van gebruikers. ProtonVPN is beschikbaar voor Windows, Mac, Android en iOS.

ProtonVPN heeft privacy en beveiliging hoog in het vaandel staan. Het product is ontwikkeld naast de zeer goed beveiligde mailclient ProtonMail, die gebruikt wordt door activisten en journalisten die niet afgeluisterd willen worden. Je kunt in de betaalde versie de beveiligingsgraad nog verhogen door de Secure Core schakelaar aan te zetten, waarna internetverkeer nog extra omgeleid wordt via het beveiligde ProtonVPN Secure Core-netwerk - dat servers heeft in Zwitserland, IJsland en Zweden.

Voor de experts: je kunt profielen kiezen, namelijk steeds snelste verbinding kiezen of elke keer een willekeurige verbinding. Ook kun je onder Settings van standaard protocol wisselen (UDP: snelste of TCP: betrouwbaarste).

Sinds oktober 2021 maakt ProtonVPN standaard gebruik van het veiligere en snellere WireGuard-protocol.

ProtonVPN is gratis te verkrijgen - zonder datalimiet! - alleen is de verbinding minder snel dan bij de betaalde versie en is dit voor 1 apparaat. Voordeel van ProtonVPN is dat het een zeer goed beveiligde VPN is en dat je surfgedrag niet gelogd wordt. De makers gaan er prat op dat ze uit Zwitserland komen waar zeer strenge privacywetten gelden. Je moet je wel registreren om gebruik te kunnen maken van ProtonVPN.

Inst

Reacties

@Tester
Links naast Basic zie je nog Free staan, en die kost 0 euro:
https://account.protonvpn.com/signup

Het lijkt erop dat Proton niet meer gratis is. Basic is €4,- maand

Doesnt work wrong e mail adress password wrong give verification code etc etc etc

M.a.w. laat maar zitten

De software is nou eenmaal niet in het Nederlands vertaald, maar wel de beste in zijn categorie.

Je mag dan hoogbegaafd zijn,snel ben je niet.
De medewerker(s) van deze site lijden nu eenmaal aan de Engelse ziekte.

Daarom van mij,een hoop ik,positieve Nederlandse reactie;)

https://www.consumen...

https://www.youtube....

Nooit een school bezocht,waar ze ook vreemde talen kunnen leren
Of niet goed opgelet
Never visited a school, where they can also learn foreign languages
Or do not pay attention
Никогда не посещал школу, где они также могли изучать иностранные языки

Waarom staat Orbot (Tor Proxy) er niet bij? Die heeft ook een VPN optie en beschikbaar voor Android.

Dat een website niet bereikbaar is, kan ook aan het gebruikte IP-adres van de Protonserver liggen, bv omdat die website dat adres heeft geblokkeerd. Kies dan de andere Nederlandse server (er zijn twee gratis Nederlandse servers). Waarschijnlijk werkt dat dan wel. Ik gebruik Protonvpn nu al geruime tijd en ben er zeer tevreden over. De gratis versie werkt met de Nederlandse servers redelijk vlot (download rond de 40Mb/s en upload ongeveer 10Mb/s) en voor mij voor het gewone dagelijks gebruik ruim voldoende.

ProtonVPN geinstaleerd, geen enkel probleem, je krijgt de eerste 7 dagen de plus versie waardoor je veel servers hebt. Werk via een Amerikaanse server (zit zelf in Brazilië) en dat gaat prima, kan tot 720p you tube video's kijken, op 1080p stotterd hij! Afwachten wat de free version gaat doen maar ga heb zeker blijven gebruiken voor meer gevoelig werk! Overzichtelijk programma, ziet er goed uit!

Opera alleen gebruiken om te surfen met een fake IP-adres.
Niet gebruiken met persoonlijke informatie.
Of Opera weet welke sites ik bezoek zal mij worst wezen.
Noodzakelijke add-on: WebRTCControl, anders val je alsnog door de mand.
(En NoRef, UserAgentSwitcher, Ghostery, dan raken de trackers volledig in de war.

Pagina's