ProtonVPN

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

ProtonVPN is een VPN van de makers van het goed beveiligde ProtonMail. ProtonVPN is gratis en zonder datalimiet. Wel zijn de snelheden voor de betaalde versie hoger. Het Zwitserse ProtonVPN is zeer goed beveiligd en logt geen surfgegevens van gebruikers. ProtonVPN is beschikbaar voor Windows, Mac, Android en iOS.

ProtonVPN heeft privacy en beveiliging hoog in het vaandel staan. Het product is ontwikkeld naast de zeer goed beveiligde mailclient ProtonMail, die gebruikt wordt door activisten en journalisten die niet afgeluisterd willen worden. Je kunt in de betaalde versie de beveiligingsgraad nog verhogen door de Secure Core schakelaar aan te zetten, waarna internetverkeer nog extra omgeleid wordt via het beveiligde ProtonVPN Secure Core-netwerk - dat servers heeft in Zwitserland, IJsland en Zweden.

Voor de experts: je kunt profielen kiezen, namelijk steeds snelste verbinding kiezen of elke keer een willekeurige verbinding. Ook kun je onder Settings van standaard protocol wisselen (UDP: snelste of TCP: betrouwbaarste).

Sinds oktober 2021 maakt ProtonVPN standaard gebruik van het veiligere en snellere WireGuard-protocol.

ProtonVPN is gratis te verkrijgen - zonder datalimiet! - alleen is de verbinding minder snel dan bij de betaalde versie en is dit voor 1 apparaat. Voordeel van ProtonVPN is dat het een zeer goed beveiligde VPN is en dat je surfgedrag niet gelogd wordt. De makers gaan er prat op dat ze uit Zwitserland komen waar zeer strenge privacywetten gelden. Je moet je wel registreren om gebruik te kunnen maken van ProtonVPN.

Inst

Reacties

opera vpn zou ik niet vertrouwen, geen oordeel ofzo maar ik denk niet dat ze privacy hoog in het vaandel hebben.

Na een eindeloze setup procedure: Proton: KB3033929 moet worden geïnstalleerd.
Windows: beveiligingsupdate voor Windows is al op uw computer geïnstalleerd.
Setuip Wizard gaat na enige aarzeling verder, weer eindeloos wachten
Proton: error installing the TAP driver
Avast: dreiging PAS27CD.ps1 (naar viruskluis)
Deinstallatie met Revo Uninstaller:
Avast: dreiging PSSB8B6.ps1 (naar viruskluis).
Proton VPN is je reinste broddelwerk gebleken.
Maar verder met Opera VPN.

Beste Palieter, volledig mee eens, maar hier zijn we niet alleen in Vlaanderen - alhoewel dat veel belangrijker is natuurlijk - maar ook in Nederland.

Is wel weeral eens niet in het Nederlands. Hier zijn we Vlamingen en geen Amerikanen of Engelsen. Dat stom Engels taaltje altijd.

"NL-Free" werkte bij mij tot nu toe altijd. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het bij iedereen altijd werkt.

Free version gebruikt en kon op geen enkele server connecten, alle servers geprobeerd geprobeerd, dus alles weer verwijderd. Jammer!

Hallo Jan,

Je kunt veel zeggen over Proton, maar "onbereikbare websites", dat lijkt mij een kwestie die niets met Proton te maken heeft.

Ik heb het programma een paar dagen gebruikt. Sommige websites zijn opeens onbereikbaar, dus als ze vinden dat ik een website niet mag bezoeken wordt die gewoon geblokkeerd! Spotnet werkt niet meer, kan niet updaten, wordt dus geblokkeerd. Ze controleren dus echt wel wat je op internet doet en als het hun niet aanstaat wordt de boel geblokkeerd! Ook is het internet uiteraard meteen een stuk trager en al zeker met de gratis versie. Dus snel weer verwijderd de rommel.

Oeps, foutje. Is nu gecorrigeerd. Bedankt voor het melden.

inderdaad je komt terecht bij Betternet...

Pagina's