HDCleaner

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

HDCleaner is een pc schoonmaker met een enorm arsenaal aan mogelijkheden en functies. Behalve je pc ermee schoonmaken en optimaliseren kun je bestanden wissen, versleutelen, splitsen en samenvoegen en herstellen, schijven defragmenteren, controleren en analyseren en nog veel meer. HDCleaner is een handig en veelzijdig programma voor gevorderden dat door de vele mogelijkheden ook wat onoverzichtelijk is.


HDCleaner - startscherm

HDCleaner is een programma van Duitse origine - dat ook in het Nederlands vertaald is - om je pc mee op te schonen en te optimaliseren. Onder het tabblad Opschonen kun je je browsers, Windows-systeem en applicaties opschonen (een beetje verwarrend wordt dit Plugin Cleaner genoemd). Selecteer de gewenste opties (let op wat je aanvinkt: gooi geen wachtwoorden weg!) en klik op Analyseer of Nu opschonen. Ook kun je hier het register opruimen en bestanden wissen.


Als je op het hamburgermenu (drie streepjes) linksboven klikt krijg je de wereld aan tools en opties

Verder zijn er nog tabbladen voor Shredder (bestanden, partities, vrije ruimte overschrijven), Systeem (software verwijderen, opstartende programma's, BHO's, systeemherstel), HDD (schijfanalyse, defragmentatie, diskdoctor),  Gereedschap (bestanden herstellen, bestanden versleutelen, bestanden splitsen), Register (register backuppen en defragmenteren) en Monitoring geeft je de mogelijkheid om het ram-geheugen automatisch te laten opruimen, het starten van programma's te versnellen en je systeem en browsers te monitoren en desgewenst automatisch te laten opschonen (dit moet je nog instellen).

Backup center is de plek waar je backups van onder andere het register kunt terugzetten, mochten er problemen zijn ontstaan. Extra's is ten slotte een tabblad waar je een Windows to go USB stick kunt maken, programma's kunt updaten, een harde schijf of SSD kan klonen, volledige toegang tot bestanden en mappen kunt krijgen en de WinSxS systeemmap en opgeslagen Windows Updates kunt verwijderen.

Het is in de geavanceerde modus mogelijk om op een forensische manier op te schonen, zodat sporen niet meer terug kunnen worden gevonden. Klik hiervoor op Verwijder forensische sporen in de geavanceerde modus en vink deze vier items aan: USN Journal, Cluster tips, MFT en vrije ruimte. Dit duurt wel veel langer.

HDCleaner is een degelijke pc opruimer, maar het programma is vooral interessant door het rijke arsenaal aan werktuigen waarover het beschikt.

De monitoring- en 'Live Tuning' mogelijkheden die HDCleaner biedt om je pc sneller te maken zullen voor sommigen een pluspunt zijn, maar ze dienen wel met zorg en kennis gebruikt te worden, want goedbedoelde optimalisaties kunnen soms ook uitmonden in juist meer pc problemen. En net als alle all-in-one schoonmakers en optimaliseerder lijdt HDCleaner aan het euvel dat het teveel hooi op de vork wil nemen waardoor niet alle functies even goed uitgewerkt zijn.

HDCleaner is daarmee vooral voor gevorderden een interessant programmaatje vanwege de vele tools. Fijn is dat HDCleaner helemaal schoon is en dat tijdens de installatie geen extraatjes worden aangeboden. Een Nederlandse vertaling is er sinds 2018.

Maak altijd een herstelpunt van Windows en/of backup voordat je dit soort programma's gebruikt! Voor gevorderden!

Inst

Reacties

zeker weten dat avg internet security de laaste versie van hdcleaner nog steeds een virus is en norton trouwens ook een goede vriend van mij heeft norton krijgt de melding dat het niet klopt
dus ik denk dat jullie nog even verder moeten gaan graven naar hdcleaner is echt niet save

dat is dan niet correct van virustotal want Norton blokkeert nog steeds de site en het downloaden.

Dat is vals alarm. AVG slaat voor de laatste versie van HDCleaner geen alarm meer. Van de 66 virusscanners van VirusTotal (waaronder Kasperky, Bitdefender, Norton, Panda, McAfee, Microsoft, Avira en AVG) geven 64 aan dat het een schoon bestand is. Dan kun je ervan uit gaan dat de melding vals alarm is geweest:
https://www.virustot...

ook hier avg internet security zegt dat het een virus is

Prima programma.
Verwijdert alles heel grondig.
Dat geldt ook voor de Register Cleaner die er in is gebouwd!
Veel grondiger dan CCleaner!

Weer zo'n programma waar ik mijn twijfels bij heb.
Blijf maar bij CCleaner en na elke versieupdate van Windows 10 even met een frisse start beginnen.

Ik krijg ook na analyze of schoonmaken al na 1 seconde een foutmelding en kun je het programma alleen nog maar afsluiten.... en de-installeren. Hetzelfde gebeurd met TweakPower van dezelfde maker. Gebruik Win10 x64 home. Jammer. Zag er veelbelovend uit.

Geweldig programma. HDCleaner heeft alles wat CCleanerPro heeft en voegt een aantal extra functies toe. In vergelijking met de CCleaner wordt de pc veel grondiger schoongemaakt.

HDCleaner geeft prima resultaten, Erg tevreden!!

Geen meldingen van Bitdefender, maar deze versie werkt (nu) niet meer op Windows 10 x64 Home. Bij analyze of schoonmaken komt er al na 1 seconde een foutmelding en kun je het programma alleen nog maar afsluiten.... en deïnstalleren.

Pagina's