Dropbox

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Gratis online opslag van bestanden bestaat natuurlijk al een tijdje. Maar zo elegant als DropBox dit doet waarschijnlijk nog niet. Bovendien is het met DropBox mogelijk om bestanden te synchroniseren tussen meerdere computers. Voor Windows, macOS, Linux, Android en iOS.

Het Amerikaanse bedrijf DropBox biedt 2 GB gratis online opslagruimte. Om DropBox te gebruiken moet je eerst de gratis software downloaden en installeren. Hierna start je DropBox en creëer je met een (geldig) e-mailadres je online backup van gegevens. Vervolgens maakt DropBox automatisch op je pc (onder Mijn Documenten) een map genaamd DropBox aan.
 
Om deze map DropBox draait alles. Als je documenten in deze map op je pc plaatst worden deze automatisch gesynchroniseerd met je online opslagruimte (je hebt dus een actieve internetverbinding nodig). Als je bestanden verwijdert uit deze map worden ze ook online verwijderd. Ook kun je in de map DropBox nieuwe mappen aanmaken en bestanden verplaatsen, wijzigen of hernoemen. Alle veranderingen worden dan online netjes bijgehouden.

Je kunt tot 2 GB bestanden in deze map DropBox op je pc plaatsen. Het maakt niet uit wat voor soort bestanden. Let er wel op dat de map genaamd Public ook door anderen te raadplegen is. Andere mappen (ook die je zelf aanmaakt) zijn privé. Wel kun je mappen of bestanden makkelijk delen met anderen door met de rechtermuis erop te klikken en te kiezen voor het menu DropBox - Share of DropBox - Copy public link.

Het interessante is nu dat je ook op je laptop, tweede pc, werk-pc of mobiele telefoon DropBox kunt installeren en kunt inloggen op dezelfde account die je eerder hebt aangemaakt. Hierna wordt op deze computer ook een map DropBox gemaakt die altijd gesynchroniseerd wordt met de online opslagruimte. En ook als je op deze pc wijzigingen aanbrengt in de bestanden in de map DropBox dan worden deze weer terug gesynchroniseerd, zodat je op al je computers dezelfde bestanden kunt gebruiken.

Mocht je op een pc werken waar geen DropBox op geïnstalleerd is (het programmaatje moet namelijk wel altijd draaien - en een actieve internetverbinding hebben - om te kunnen blijven synchroniseren) dan kun je altijd nog via de webinterface inloggen op je account en met bestanden werken. In de map Photos kun je trouwens foto's plaatsen die je online direct als fotoalbum kunt bekijken.

DropBox biedt gratis 2 GB online opslagruimte. Het programmaatje is te downloaden voor Windows, macOS en Linux en ook voor iPhone/iPad, Windows Mobile of Android.

Inst

Reacties

Jullie schreven: 'De gratis versie van Dropbox kun je nog maar met maximaal drie apparaten gebruiken.'
Aangezien ik geen DropBox gebruik weet ik niet hoeveel het ervoor waren. Hoeveel is er nu ingeleverd?

Een beetje belachelijk hé deze gaat overal mijn foto's zoeken als ik een usb of sd plaats. En kan dit niet ongedaan maken bij de gratis versie.

Gss spreekt van versie 56.4.94 als laatste versie, echter op mijn Mac staat dropbox met versie 55.4.171 en die wordt automatisch bijgewerkt door Dropbox Update althans dat beweert Dropbox. Zit er verschil in de versienummers voor Windows en Macosx? Zo ja, wil Gss dat dan graag in het vervolg vermelden zo nee, is er dan een oorzaak aan te wijzen voor het niet updaten van mijn Mac-versie?
Groet,
Lewieke

Usb stickje in de zak en je hebt al die "in the cloud" zever niet nodig !

Inderdaad, waarom?
Bij One Drive heb ik 30Gb gratis en is van alle apparaten te benaderen.
Heb nog niet eens over Google Drive.

Wat is het verschil met het standaard meegeleverde windows " one drive" of " google drive" De overbodige registeraanpassingen niet te na gesproken, bij het installeren van nieuwe software, die op den duur systeemvertragend werkt, wat dan weerom om een registercleaning programmma roept, en ben je bij het begin. Heb dit spul niet nodig, lijkt me overbodig.

"Als ik dropbox prive zou gebruiken dan alleen voor het 1e deel van de naam om er drop in te doen,en het 2e deel om de drop er uit te halen en om op te eten.
Zo stel ik mij dropbox voor......"

En linux mint zeker voor het 2e deel van de naam voor een frisse adem?

Of doe zoals ik, neem 2 extra schijven en back up je gegevens en laat die schijf bewaren bij iemand anders (bijvoorbeel je (schoon)ouders). Telkens je op bezoek gaat, wissel je dan van schijf.

@William,
Update door Dropbox voor Windows, Apple en Linux zo te zien.
Begrijp je reactie niet echt, of je bent een fanboy van een andere besturingssysteem en alles wat anders is vind je maar niets, jammer.

Daar gaan we weer mensen weer updaten, windows 10 wast toch zou makkelijk en veilig?

Pagina's