CloneZilla

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

CloneZilla is een open source programma om een kloon of image van je gehele harde schijf te maken. Deze image kan als backup dienen en de kloon om in een keer alle gegevens naar een nieuwe harde schijf of ssd te verhuizen. CloneZilla maakt een exacte kopie van je partitie of harde schijf. Wel voor gevorderden omdat je zelf een opstartbare cd/dvd of usb-stick moet maken.

CloneZilla is een gespecialiseerde Linux-distributie om harde schijven en partities te klonen. De volgende bestandssystemen worden ondersteund: FAT12, FAT16, FAT32 en NTFS van Windows, ext2, ext3, ext4, reiserfs, reiser4, xfs, jfs, btrfs en f2fs van Linux, HFS+ van macOS, UFS van FreeBSD, NetBSD en OpenBSD en VMFS5 van VMWare ESX. Hierdoor kun je Windows, Mac (Intel), Linux, BSD en Chrome OS/Chromium OS systemen klonen.

CloneZilla moet vanaf cd/dvd of usb-stick gestart worden als je je pc opnieuw opstart en heeft een nogal Spartaanse, niet zeer gebruikersvriendelijke interface. Maar functioneel is het programma wel.

Lees hier een handleiding voor CloneZilla

Inst

Uitleg: 

CloneZilla is geen programma dat onder Windows draait. Je moet het vanaf cd/dvd of usb gebruiken en daarmee de pc opstarten. Je maakt een opstartbare USB stick met CloneZilla erop met behulp van bijvoorbeeld Rufus of Etcher.
 

Reacties

Dat programma versie 10.5 in Windows 10 geeft een foutmelding bij het openen.
loafer.exe is niet te vinden. Er staat loafers.exe.manifest
Is daar wat aan te doen ?

Goede tip

CloneZilla is volgens mij het clone en image programma dat de meeste functionaliteit biedt en daarbij ook nog eens gratis is. Van Win 9x t/m 10, Linux, het levert bootable clonen op. Spartaans ja, maar sommige meer gelikte programma's zijn niet minder omslachtig of te beperkt in mogelijkheden.

Kan niet downloaden !! Wordt telkens onderbroken

Weet u wat hier echt ontbreekt? Een supersnel back-up programma voor data. IPERIUS Back-up. Fabelachtig snel, eenvoudig in gebruik, professionele GUI, incremental en differential back-ups, automatisch back-ups plannen etc.etc. Je kunt hier de freeware versie downloaden en is overigens ook NL-talig.

http://www.iperiusba...

Heb vroeger Norton Ghost gebruikt en later met grote tevredenheid Acronis True Image op oudere computers.
Gebruik nu op mijn nieuwe Windows 8.1 computer EaseUS Todo Backup Free, en dat ziet er wel heel wat duidelijker en minder omslachtig uit dan CloneZilla.
Heb wel de indruk dat er veel meer mogelijk is met CloneZilla, voornamelijk wat het klonen van schijven betreft.
De andere programma's zijn meer gericht op het maken van een image, alhoewel er ook wel enige beperkte kloon mogelijkheden zijn.