Macrium Reflect Free

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Macrium Reflect Free is een gratis programma om backups (images) te maken en je harde schijf te klonen. Macrium verifieert backups en verkleint ze door middel van compressie.

Macrium Reflect Free maakt images van partities of harde schijven. Klonen van een harde schijf - als je bijvoorbeeld data wilt overzetten naar een nieuwe SSD - is ook mogelijk.

Macrium Reflect kent behoorlijk wat opties in de gratis versie. Differentiële backups en incrementele backups (alleen de wijzigingen tussen de eerste volledige image en de huidige backup meenemen) blijven tegenwoordig helaas voorbehouden aan de betaalde versie. Ook kun je partities verkleinen of vergroten en opnieuw rangschikken.

De gratis versie kan images maken van schijven en partities en van een Windows-installatie. Afzonderlijke mappen backuppen is voorbehouden aan de betaalde versie, maar je kunt een dertig dagen proefperiode kiezen voor een eenmalige backup die je weer terug wilt zetten.

Met Macrium Reflect kun je je harde schijf herstellen (onder tabblad Restore) en ook een opstartbare reddings-cd/dvd of -usb maken. De interface is een beetje wennen, maar de uitgebreide mogelijkheden maken veel goed.

Macrium Reflect is sinds 2022 ook vertaald in het Nederlands.

De betaalde versie van Macrium Reflect heeft meer functies. Lees hier de verschillen.

Inst

Reacties

Ik zou graag macrium reflect free willen downloaden.

Om viboot te draaien moet virtual machine management service geïnstalleerd zijn. Iemand enig idee waar ik dat haal?

Het is geweldige software en maakt inderdaad alleen een image van je schijf. Maar dat is ook precies wat je nodig hebt als er zich een probleem met Windows voordoet. Twee of drie images bewaren voor de zekerheid.
En natuurlijk altijd de backup testen (dat is essentieel).
Je kunt de image ook mounten zodat je altijd toegang hebt tot de individuele files (foto's, docuneten, enz.).

Hi Admin,

Hope you doing well, I'm inviting you to join our file hosting website to store your files there with the online uploader, FTP, and ZOOM Uploader. We provide the direct link with high speed up to 100mbps your visitors, also we can provide you LIFE TIME FREE PREMIUM account. We don't remove files for DMCA. Also, we give you $100 per 10000 downloads*

To catch this FREE PREMIUM Offer get register and contact us here with your id.
https://uploadion.co...

Regards
Rukaiya Akter
Marketing manager
Uploadion.com

Deze freeware versie is geen echt backup programma. Je kan er wel een clone of een image mee maken.

"File and Folder backups are not available in the Free Edition of MacriumReflect. Please upgrade to enable this functionality."

Is niet in het Nederlands en ik ben een Vlaming. (altijd dat stom Engels voor onze neus!!!
Waar kan ik dan een Nederlandse handleiding vinden a.u.b.?

Cijfer van bezoekers:
Gemiddelde: 7.5

Veel te laag voor deze geweldige software

Heb al een paar van dit soort programma's geprobeerd, maar sinds een jaar of twee zweer ik hierbij. Niet te ingewikkeld en werkt perfect. Ik maak op of rond de eerste van elke maand een backup ermee en bewaar altijd de laatste twee. Als zich problemen voordoen pruts ik nooit al te lang, maar draai simpelweg de laatste restore, die dus nooit ouder is dan gemiddeld twee weken. Omdat ik alle data van bijv. office, alle foto's en alle email elders heb staan ben ik dus ook niets kwijt. Je kunt jezelf echt geen groter plezier doen dan er deze werkwijze op na te houden, want de restore van Windows werkt niet altijd feilloos. Ik zou niet meer zonder kunnen en durven!