AVG Anti-Virus Free

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

AVG Anti-Virus Free biedt gratis bescherming van je pc, laptop, tablet en smartphone tegen virussen, andere malware en PUPs. Dit gebruikersvriendelijke anti-virus pakket beveiligt continu je apparaat en is in het Nederlands vertaald. AVG laat wel veel reclame voor de betaalde versie zien in de interface.

Gratis dagelijkse, automatische updates garanderen dat je pc beschermd blijft tegen nieuwe bedreigingen. Bovendien kun je elke dag of week een scan laten uitvoeren om te kijken of je computer vrij van virussen is. AVG Free is ook in het Nederlands vertaald.


AVG Anti-Virus Free, Volledige bescherming van de betaalde versie hoef je niet aan te schaffen

AVG biedt bescherming van je computer en een web- en e-mail shield om mail en internet te beveiligen. De reputatie van verdachte bestanden wordt online gecheckt en ook wordt standaard op ongewenste toepassingen (PUP's) gescand.

AVG Anti-Virus Free is een behoorlijk goede gratis virusscanner met prima bescherming tegen malware en gratis updates. AVG Free biedt wel heel veel extra programma's en betaalde upgrades aan tegenwoordig. AVG heeft teveel reclame in de interface, ons inziens.

Sinds eind 2013 heeft AVG ook een gratis virusscanner voor macOS. En AVG is eveneens beschikbaar voor Android.

Android
AVG Anti-Virus Free is gratis bescherming tegen virussen op je Android smartphone en tablet. AVG Anti-Virus Free beveiligt realtime tegen malware, kan een gestolen telefoon terugvinden via Google Maps en backups maken van je gegevens. Ook heeft AVG Anti-Virus Free de beschikking over een device locker om je privacy te beschermen en een task killer om apps af te sluiten die je smartphone of tablet vertragen.

AVG Anti-Virus Free werd oorspronkelijk ontwikkeld door DroidSecurity dat is overgenomen door AVG. De AVG Anti-Virus app voor Android is verkrijgbaar in twee varianten: een voor smartphones en een voor tablets.

Inst

Reacties

@Nick_C
Waarschijnlijk heb je de proefversie van AVG gedownload en niet de Free versie. Er is namelijk wel een Free versie die echt gratis blijft. Maar het klopt dat je goed moet zoeken daarvoor en dat AVG je daarna nog vanalles betaalds probeert aan te smeren. Ook moet je tijdens de installatie dan nog een keer kiezen voor Free (Basis) in plaats van een trial van de betaalde versie. Wellicht dat dit bij jou gebeurd is.

@redactie
Ik doe dit niet graag maar moet u wel tegenspreken. Als ik de download deed 'met de Zen', bekwam ik een AVG Free voor slechts 'DERTIG dagen', er werd zelfs een 'countdown' aangegeven met hoeveel dagen het nog vrij was! Ieder dag er eentje af. De 'Tools' bleken zelfs MAAR 1 (één) dag 'Free' te zijn, na ze éénmaal gebruikt te hebben kwamen dan voortdurend vervelende pop-ups om die Tools te betalen. Ik had ze 1 x gebruikt, ik liet het Register scannen, opruimen en defragmenteren, dat liep slecht af, want nu een kreupele pc. Ik zal Windows opnieuw moeten installeren? Ja, ik maakte een fout, als men zo iets doet moet men vooraf zijn Registeren kopiëren, dan kan men dit terug zetten als er fouten blijken te zijn in die software. nb: Ik wil alleen maar mensen verwittigen, men kan het uittesten. mvg.

Wat Nick_C schrijft klopt wel.

Het was zijn "bedoeling" om Free te downloaden maar in plaats daarvan klikte hij op een proefversie,waarschijnlijk deze:
http://nl.tinypic.co...

Dat is ook goed te zien want linksboven staat alleen AVG AntiVirus en géén Free,
zoals in bovenstaande screenshot van de redactie wel Free staat.

Dat Nick_C dan ook de tools wil testen moet hij dan zelf weten, die tools zitten volgens mij ook in de gratis versie en zijn er alleen maar om de verkoop te bevorderen.

Wat wel vreemd is dat je bij bovenstaande links twee verschillende downloadmanagers krijgt.

Bij Download.com : Antivirus Free 1856
Als je bij AVG op de juiste knop klik: AVG Protection Free 1606

@Nick_C
Wat je zegt klopt niet. AVG Free is altijd gratis, niet slechts voor dertig dagen, maar de extra functionaliteit die je via Zen (wat je niet meer kunt vermijden) krijgt aangeboden is dertig dagen gratis als proef. De basisfunctionaliteit van AVG is echter wel gratis, ook na dertig dagen.
Lees hier onze recensie over AVG Free met gratis basisfunctionaliteit en opdringerige extraatjes waar je wel voor moet betalen:
https://www.gratisso...
 

Normaal kost de betaalversie 55,99 euro, nu tijdelijk 43,99 euro, maar er is extra te betalen voor de diverse 'Tools', zie https://eshop.avg.co.... Maar, lees hoger mijn ervaring met AVG.

Had de bedoeling AVG Free te downloaden maar had de volledige AVG en Zen, dit gebeurt als men niet de kleine letters leest. Maar ik heb geen probleem om de betaalversie te gebruiken ALS het goed werkt. k Had vlug door dat het dus maar voor dertig dagen 'Free'was. Helaas na drie dagen en na het gebruiken van de bijhorende 'Tools', scannen en defragmenteren van Register, stelde ik vast dat sommige Snelkoppelingen weggenomen werden van het Bureaublad, niet erg, maar het herhaalde zich steeds, wel erg. Nog erger Windows Player functioneerde niet meer en Outlook Express ook maar half, de opmaak was NIET meer mogelijk. Dan kwamen voortdurend de Pop Ups die vroegen om te betalen voor die 'Tools' die maar één dag 'Free' bleken te zijn maar de pc wel danig verstoord hadden. Dan was het mij welletjes, AVG werd verwijderd en dat was ook al even opletten. Moraal, niets is gratis. Intussen staat Norton Security op mijn nog kreupele pc en doet het goed. Een volledige herinstallatie van Windows zit er aan te komen om terug een volledig werkende pc te hebben. Bye bye AVG.

AVG Anti-Virus Free 17.1.3006 gedownload via Download.com.
Je krijgt dan een downloadmanager: Antivirus_Free_1856 3.369kb

Totale grootte op W10 64-bit is:
AVG Protection 625MB
AVG Zen 26MB
Visual Studio 32-bit 10MB
Visual Studio 64-bit 12MB

AVG Free is gewoon gratis. Voor altijd. Wat je waarschijnlijk bedoelt is dat op de screenshot hierboven reclame voor de betaalde Pro-variant staat, waarbij staat 30 dagen gratis. De betaalde variant kun je dus 30 dagen gratis uitproberen, maar de gratis variant is gewoon gratis.

op het internet staat dat avg gratis is maar nu zie ik dat dat voor een maand is ? wat kost het dan voor een jaar ?

heb avg alc een jaar niet meer op pc staan maar bij mijn afschriften van mastercard, blijkt wel weer geld zijn afgehouden van avg GB. hoe kan ik dat annuleren mvg luc

gb

Pagina's