Avast Free Antivirus

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Avast Free Antivirus is een compleet anti-virus-pakket dat prima bescherming biedt. Je pc, Mac of Android-toestel wordt continu beveiligd tegen virussen, spyware en rootkits. Bovendien heeft Avast ook een aparte mailscanner, gedragsschild en een webschild voor als je aan het internetten bent. Avast Free is een prima anti-virus-programma, wel worden steeds meer onnodige extraatjes aangeboden.

Avast Free Antivirus is een van de compleetste gratis virusscanners met uitgebreide mogelijkheden en gratis automatische updates. De gratis versie biedt bescherming tegen alle soorten malware: virussen, rootkits, Trojaanse paarden en spyware.


Hoofdvenster Avast Free Antivirus (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Avast heeft een bestandssysteemschild, mailschild, gedragsschild (dat ook tegen ransomware beveiligt) en webschild om je pc te beschermen als je mailt - inkomende en uitgaande mail wordt gescand - of op internet zit. De virusbescherming bevat een reputatieservice en CyberCapture-techniek om bestanden te beoordelen via de cloud en een geharde modus voor extra bescherming. De firewall in Avast is tegenwoordig voorbehouden aan de betaalde versie.

Ook heeft Avast Free Antivirus een browser extensie, genaamd Online Security, voor de beveiliging van Internet Explorer, Google Chrome en Firefox. Met Avast Online Security wordt phishing tegengegaan en kunnen bepaalde advertenties en trackers van sociale netwerken en advertentiebedrijven worden geblokkeerd. Verder zijn een software updater om belangrijke software op je pc up-to-date te houden en browser cleanup werktuig om ongewenste werkbalken te verwijderen aanwezig. Voorts is er Avast Secure Browser voor internetbankieren, WiFi Inspector om je thuisnetwerk op kwetsbaarheden te testen, een Rescue Disk en diverse betaalde componenten.

Dit zijn allemaal extra onderdelen die wat ons betreft optioneel zijn. Voor minder ervaren gebruiker wellicht handig, maar voor gevorderden niet echt nodig. Lees daarom goed onze Installatie instructies.

Een gratis activatie is vereist na dertig dagen. Je kunt upgraden naar de betaalde Pro-versie, maar de gratis Avast Free Antivirus biedt meer dan voldoende bescherming voor de gemiddelde pc gebruiker. Lees hier onze instructies voor activatie van de gratis versie van Avast

Inst

Reacties

avast is een zeer slechte virus schenner
Het lijkt of ze je computer beschermen maar in werkelijk doen ze niets

bestaat er eeb 64-bit versie ? zoniet, welk alternatief is er aan te raden ?

"Avast 2016: Opt-out of Data Sharing with Avast and Third-Parties

If you don’t read the ‘Please don’t skip this’ window that appeared on screen after installing Avast Free Antivirus 2016 or other Avast 2016 product, you won’t forgive yourself, because Avast will collect information about you and shares that information with third-parties, (personally identifiable information won’t be shared).
Opt-out or disable data sharing privacy issue in Avast 2016

Installing Avast 2016 means you’ve given consent to participate in data-sharing with Avast and third-parties, if you don’t want to do participate or to prevent from Avast’s data collection, do this right after installing Avast."

How to? Zie:
http://techdows.com/...

we gebruiken in de familie al jaren Avast tot volle tevredenheid . 3 computers en 4 laptops

gratis virusscanners zijn bijna allemaal niet geheel te verwijderen

Webschild is 1 van de belangrijkste onderdelen van een antivirus. Ik gebruik Webschild en bestandsshild en de rest uitgevinkt. Maar als ik jou was zou toch maar eens webschild toevoegen. Dit kun je heel eenvoudig doen: 1. Open Avast. 2. Open Instellingen. 3. Open Componenten (Onderdelen). 4. Installeer Webshild. Maar goed, de keuze is aan jou. Ik vindt het gewoon niet slim om webschild niet te gebruiken.

De laatste screenshot ziet er op dit moment zo uit:
http://nl.tinypic.co...

Ik heb altijd de minimale bescherming zonder webschild aanstaan,
of de andere opties nuttig zijn kan ieder zelf beoordelen door op de vraagteken te
klikken:
http://nl.tinypic.co...

Uw laatste screenshot is verouderd, er worden hele andere -nuttige- zaken aangeboden.

Dank u

Pagina's