PhotoFiltre

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

PhotoFiltre is een zeer goede, uitgebreide foto-editor met een gebruikersvriendelijke interface. Het programma beschikt over alle standaardfuncties om afbeeldingen te bewerken en foto's te retoucheren. Ook lagen worden ondersteund. Bovendien kun je nog plugins downloaden voor extra effecten.

Met PhotoFiltre kun je helderheid, contrast, kleur, verzadiging en gamma correctie aanpassen. Ook bevat het fotobewerkingsprogramma tientallen artistieke filters, zoals waterverf, pasteltinten, Indische inkt, pointillisme, en puzzelstukjes.

Verder kun je verschillende soorten selecties maken en heb je diverse tekengereedschappen (zoals toverstokje, pipet, spuitbus, nevel, kloon- en uitsmeerinstrumenten) en penselen tot je beschikking.  


PhotoFiltre heeft een gebruikersvriendelijke interface

PhotoFiltre is aan te bevelen voor mensen die GIMP te ingewikkeld vinden en ook met iets minder opties toekunnen.

Inst

Reacties

Als ik een foto open in Photofilter krijg ik steeds de melding: 'U bent niet bevoegd om dit bestand te openen', terwijl het mijn eigen fotobestanden zijn. Sommige zijn idd versleuteld, maar elke foto geeft de melding. Ik heb vooral .jpg bestanden.

Hoe kan ik dit probleem verhelpen?

Kan ik beeld vanaf de scanner naar het fotoprgramma sturen en bewerken ?

Je gaat via ''Deze pc'', naar de schijf C.
Dan kies je program files en zoekt naar Phohofiltre. (ik heb 2 mapjes, dus kijk even waar die bij jou staat).
Je download ondertussen het nederlandse taalpakket. Die open je.

In de map Photofiltre, verwijder je StudioEN.plg.
Dan sleep je StudioNL.plg naar de map Photofiltre en als het goed is, als je Photofiltre dan opnieuw opent, is alles in het Nederlands :)

Hoop dat je mn uitleg snapt

Het lukt me niet om bij het bewerken van een foto de 'borstelgrootte' in te stellen.
Hij staat gefixeerd op 10pt.
Een uninstall en het opnieuw installeren van PhotoFiltre 7 (op Windows 10) brengt geen soelaas.
Wie helpt mij?

ik krijg hem niet in het nederlands wat ik ook probeer, blijft engels dus klopt gewoon weg niet heb het gedaan zoals het er staat, openen in die map met talen en dan engels weggooien die er niet eens tussen staat had alle andere talen weggedaan en nl gehouden en nog geeft hij alles in engels en ik kan er niks in veranderen omdat ik geen adminstrator van het progg ben

Beste Remco, misschien lees je dit nog of je hebt inmiddels al gezien dat je uit 3 versie's kan kiezen. Zonder lagen, met lagen en de betaalde versie. www.photofiltre-stud... Gelukkig is dit inderdaad geen Photoshop, maar zonder lagen werken is voor vele al geen optie meer. En ook in deze versie hoef je niet met lagen te werken, het kan. Optieven is derhalve iets te fel gereageerd.

Het was een fantastisch programma tot aan photofiltre 7, toen begonnen ze met lagen te werken en werkte het hele programma niet meer fijn. Dus als ze mij en met mij vele gebruikers blij willen maken. Optieven met je lagen, je bent geen photoshop, en dat moet je ook niet willen worden.

Ik heb diverse van de hier aangeboden fotobewerkingsprogramma's geprobeerd maar PhotoFiltre biedt wat mij betreft het beste evenwicht in mogelijkheden en gebruiksgemak. De Plugins werken perfect. De volledig Nederlandse vertaling is daarbij een groot voordeel. Dit programma is voor de wat gevorderde fotoamateur zeker een aanrader.

ja, opslaan als

Kan ik in Foto Filtre ook foto's opslaan

Pagina's