Cobian Backup

Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.5 (164 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

Cobian Backup is een overzichtelijk, effectief en snel backup-programma dat ontwikkeld wordt door Luis Cobian (vandaar de naam). Met Cobian Backup kunt u automatisch elke dag, elke week, of welk tijdsinterval u maar wil, een reservekopie maken van uw waardevolle mail, documenten en andere bestanden. Deze automatische backup kunt u instellen via de Windows Taakplanner of u kunt Cobian Backup als een service op de achtergrond laten draaien.

Cobian Backup heeft verder onder andere de volgende opties:
- Compressie (zip, 7zip) van backups is mogelijk
- Encryptie kan met behulp van Blowfish, AES en Rijndael
- Er zijn verschillende filters om bestanden wel of niet op te nemen in de backup
- Backuppen via netwerk, FTP of externe harde schijf is mogelijk
- U kunt oude backups overschrijven of u kunt incrementele backups uitvoeren (dit is sneller omdat dan alleen nieuwe gegevens worden toegevoegd)


Cobian Backup

Al met al is Cobian Backup een snel en handig backup-programma. U moet wel enige tijd besteden aan het goed instellen van de backups.

DL

Website: 
Hulp en ondersteuning: 

Onder Help | Index en Help | Handboek in Cobian Backup zit een uitgebreide handleiding voor werken met Cobian Backup. Deze is in het Engels.

Deel deze download: 

Reacties

Prima programma, gebruik het onder Windows 10, voor full en incremental backup van mijn data, foto's etc.

Cobian is niet geschikt om een backup van je NAS (bijvoorbeeld je WD NAS die in je netwerk hangt) te maken. Hij is alleen geschikt om een backup te maken van je computer naar een extrne harde schijf via een USB-verbinding of van een interne naar een andere interne HDD of partitie. Voor echte nerds is het kennelijk wel mogelijk om via een domein te werken of als je een ftp-server opzet (en welke normale gebruiker heeft dat nou). Beter een simpele oplossing kiezen: SyncToy van Microsoft. Die voert alle taken uit alleen niet op een automatische 'timer'.

Werkt Cobian backup met windows 10?
Groetjes
LD

ja dat werkt dan kan ik lekker porno kieken

Cobian wordt niet meer onderhouden, dus waarschijnlijk niet.

Beetje laat antwoord: Ja, Cobian werkt perfect onder Windows 10

Werkt Cobian ook met Windows 8?
Groet, HS

Ik wil ook graag weten of Cobian werkt op Windows 8.
Zoniet, dan zoek ik een ander backup programma voor de simpele thuisgebruiker, die af en toe ene backup wil draaien op een externe harde schijf. Wie heeft suggesties?

@Inger
Als je geen bezwaar hebt tegen Engels als voertaal, kijk dan eens hier (http://preview.tinyu...) of er iets van je gading tussenzit.

Is dit een gewone backup of maakt hij een disc image?
Disc image is volgens mij veel beter.
Ik gebruik Acronis. Zet alles terug inclusief persoonlijke settings. Tot nu toe nog nooit een gecrashte pc niet kunnen herstellen, zelfs indien de schijven geherfomatteerd werden of de partities verwijderd werden. Ook een beschadigde FAt table is geen enkel probleem.

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
n_orwegen