Nieuwe forumberichten

Abonneren op feed Nieuwe forumberichten
Forum 2017-02-24T00:57:32+02:00 GratisSoftware.nl
Bijgewerkt: 2 uren 55 minuten geleden

Windows Vista, 7, 8, 8.1 en 10 • Hoe schakel ik Google Instant Translator uit?

23 februari 2017 - 23:02
Hoe bezoek regelmatig een Turkse foto site, het gaat om http://www.fotooptimum.com/index.php. Nu is Turks niet mijn moedertaal en ook het Russisch niet, de tweede taal van de site. Tot voor kort gebruikte ik de extensie Google Translator als ik een vertaling nodig had maar recentelijk vond ik uit dat ik elke pagina standaard kan laten vertalen door de Instant Translation optie in te schakelen.

Deze optie die niet terug te vinden is in de instellingen van mijn browser Firefox vertraagt het laden van de pagina's en de vertaalkwaliteit is vaak niet goed. Ik wil er dan ook vanaf.

De optie toont een extra balk boven de pagina en biedt de mogelijkheid om de Instant Translator uit te schakelen maar dit werkt niet. Een uitstapje naar Google Vertalen https://translate.google.nl/ biedt eveneens de mogelijkheid om de Instant Translator uit te schakelen maar dit werkt ook niet: de inmiddels ergerlijke balk blijft terugkomen, ook als ik alle cookies heb gewist.

Kortom, wie heeft de gouden tip om van de werkbalk af te komen?

Statistieken: Geplaatst door harmjan — 24 feb 2017 00:57 — Reacties 0 — Weergaves 5

Windows Vista, 7, 8, 8.1 en 10 • Stack cloud opslag als virtuele harde schijf instellen

13 februari 2017 - 19:02
Ik was er op deze site onlangs op attent gemaakt dat het mogelijk was om een uitnodiging aan te vragen voor één TB gratis online opslag met Stack. Ik heb uiteindelijk de uitnodiging van de initiatiefnemers ontvangen en probeer er nu gebruik van te maken.

Ik ben nog steeds aan het worstelen met Stack, de opslag kan zowel via zowel de browser als de bijgeleverde software plaatsvinden en mijn indruk is dat er in beide nog veel foutjes zitten.

Nu heb ik inmiddels uitgevonden dat het ook mogelijk is Stack te gebruiken als virtuele harde schijf, ik heb de informatie hier gevonden:

https://www.transip.nl/vragen/753-stack ... oegen-aan/

Ik heb de instructies opgevolgd en het lukt inderdaad, ik gebruik Windows 10. Echter, er zijn twee problemen. Ten eerste, de netwerkschijf is niet één TB van omvang maar “slechts” 108 GB en ten tweede: bij het opstarten van de computer krijg ik een foutmelding over de netwerkschijf en bij controle blijkt dat die weliswaar aanwezig is maar niet actief. Als ik erop klik dan worden mijn gebruikersnaam en inlogcode gevraagd. Als ik die invoer (na het vinkje bij “onthouden” te hebben ingevuld), dan verschijnt de inhoud van de harde schijf en is die verder gewoon actief. Dit vinkje beklijft niet, bij iedere keer opnieuw opstarten herhaalt de procedure zich.

Nu bevatten de instructies op de webpagina hierboven de oplossing. Ik moet een autoexec.batch bestand maken met de volgende syntaxis:

C:\WINDOWS\system32\net use Z: "https://discnaam.stackstorage.com/remote.php/webdav/" /User:<gebruikersnaam> <wachtwoord>

Ik heb dit geprobeerd te doen met hulp van informatie die ik op het internet heb gevonden maar het lijkt niet te werken als ik de instructies opvolg, het ging om deze site:

http://www.pingzic.com/how-to-create-a- ... indows-10/

Wie helpt me een geschikt autoexec.batch bestand te maken dat wel werkt?

Statistieken: Geplaatst door harmjan — 13 feb 2017 20:24 — Reacties 0 — Weergaves 3

Pc beveiligen en opschonen • icon start niet

11 februari 2017 - 10:02
Hoi,
Als mijn icon van Norton op de takenbalk niet start is dan ook Norton niet gestart.
Als ik de computer weer start dan is alles weer goed.
Groetjes Herman

Statistieken: Geplaatst door Herman26 — 11 feb 2017 11:21 — Reacties 1 — Weergaves 15

Linux • software voor ip camera

22 januari 2017 - 11:01
Hallo,

ik ben op zoek naar software om mijn ip camera's mee te bekijken en opnamen te maken in Linux. Kan iemand mij hieraan helpen of zeggen waar ik deze kan vinden. B.v.d.

Statistieken: Geplaatst door robfranssen — 22 jan 2017 12:38 — Reacties 0 — Weergaves 8

Pc beveiligen en opschonen • ccleaner met &lt;upgrade&gt; knop??

19 januari 2017 - 01:01
Ik wil Ccleaner 5.25 updaten naar 5.26, maar... dan krijg ik in het linkerpaneel er een <upgrade> knop bij!!
Die knop had ik niet in de vorige versie.
Hoe kom ik daar van af?

Statistieken: Geplaatst door branke — 19 jan 2017 02:11 — Reacties 0 — Weergaves 3

Diverse software • ccleaner zonder upgrade knop

19 januari 2017 - 01:01
Ik wil ccleaner 5.25 updaten naar 5.26, maar dan krijg ik links in het scherm er een knop <upgrade> bij, waarmee je wordt verleid om te upgraden naar betaalde versies.
Hoe kom ik van die knop af?

Statistieken: Geplaatst door branke — 19 jan 2017 02:05 — Reacties 0 — Weergaves 3

Windows Vista, 7, 8, 8.1 en 10 • zwarte balken in Windows Live Mail 2012

18 januari 2017 - 20:01
Toen ik overstapte op Windows 10 heb ik mijn vertrouwde emailprogramma geïnstalleerd, Windows Live Mail 2012. Het functioneert net zoals ik gewend was onder Windows 7 maar vreemd genoeg heb ik nu te maken gekregen met zwarte balken die een deel van de informatie bedekken, zowel boven de berichtweergave als boven de beknopte weergave van alle berichten. Pas als ik in een zwarte balk klik wordt de inhoud zichtbaar. Vreemd genoeg gebeurt dit niet bij elk bericht, het gaat vooral om berichten met bijlagen: de bijlagen zelf zijn dan direct zichtbaar maar de afzender, de mede geadresseerden (CC) en het onderwerp van de mail niet: die zijn bedekt met een zwarte balk. Als ik de betreffende mail selecteer door er dubbel op te klikken krijg ik een grote weergave van het bericht in volledig scherm en zonder zwarte balken.

Aanvankelijk ging ik ervan uit dat dit te maken heeft met een standaardinstelling die ik door middel van configuratie zou kunnen bijstellen maar ik heb die configuratiemogelijkheid niet kunnen vinden. Daarnaast heb ik op het internet geen informatie gevonden over het onderwerp.

Wie weet hoe ik dit probleem kan verhelpen: ik zie geen voordeel in die zwarte balken, ik vind ze alleen maar irritant.


Statistieken: Geplaatst door harmjan — 18 jan 2017 21:48 — Reacties 1 — Weergaves 17

Internetten, mailen en chatten • Thunderbird

16 januari 2017 - 12:01
Hoe kan ik dat scherm van Thunderbird verwijderen bij het opstarten (Welkom Doneren aan Thunderbird) .
Ik heb al gedoneerd.
Groetjes Herman

Statistieken: Geplaatst door Herman26 — 16 jan 2017 13:01 — Reacties 1 — Weergaves 12

Diverse software • Nitro pdf

8 januari 2017 - 18:01
Onder windows 7 kon ik in een programma Nitro pdf kiezen als printer. Dit wil ik ook onder windows 10 doen (heb dit programma nl nodig om dvd hoesjes te maken, zodat deze qua uiterlijk gelijk zijn aan mijn bestaande dvd hoesjes). Onder windows 10 kan ik bij afdrukken niet meer voor Nitro pdf kiezen, enkel Microsoft print to PDF. Wil toch weer graag voor Nitro pdf als "printer" kunnen kiezen. Wie kan me helpen?

Statistieken: Geplaatst door Raymond — 08 jan 2017 19:06 — Reacties 0 — Weergaves 8

Diverse software • unhackme: wie heeft gebruikerservaring?

1 januari 2017 - 21:01
Momenteel is unhackme nog een dag lang gratis te verkrijgen, zie: http://sharewareonsale.com/s/unhackme-sale. Ik heb geprobeerd me een beeld te vormen van deze beveiligingssoftware en ik kom er niet uit of ik er goed aan doe om die op mijn computer te installeren. Het zou unieke bescherming bieden die andere beveiligingssoftware niet of in onvoldoende mate zou kennen, het zou voornamelijk gaan om rootkits en het zou geen conflicten geven met andere beveiligingssoftware. Verder is het geen softwareaanbod met een beperkte geldigheid: zolang je het programma zelf nooit update blijf je recht houden op database updates. Aan de andere kant: zo'n extra (real time) programma neemt natuurlijk wel permanent vermogen van je computer, ik neem aan dat die er iets langzamer van wordt. Bovendien zou het programma geen deïnstallatie mogelijkheid bieden. Daarnaast heb ik het op een andere computer ooit gebruikt en toen werd er niets verdachts gevonden. Daarnaast heb ik op het internet regelmatig informatie gevonden over false positives die het programma zou melden.

Hier kom ik dus niet uit, helemaal niet als ik bedenk dat de software in staat zou zijn om besmettingen te verwijderen die geen andere beveiligingssoftware voor elkaar krijgt.

Voor het moment heb ik het aangeboden programma gedownload met behulp van Soft Organizer en de licentiesleutel opgevraagd. Het installatieprogramma en de licentiesleutel heb ik beide bewaard, ik ga ervan uit dat die ook buiten de officiële weggeeftijd kan blijven gebruiken. Soft Organizer heeft de (vele) extra bestanden die het downloaden op mijn computer had gezet vervolgens weer verwijderd.

Wie kan mij hier adviseren: unhackme installeren of toch maar niet?

Statistieken: Geplaatst door harmjan — 01 jan 2017 22:46 — Reacties 0 — Weergaves 4

Internetten, mailen en chatten • E-Mail windows 10

18 december 2016 - 12:12
Hoe kan ik berichten Exporteren/Inporteren of een Back-up maken ?
Groet Herman

Statistieken: Geplaatst door Herman26 — 18 dec 2016 13:00 — Reacties 0 — Weergaves 2

Audio, video, foto en branden • audio cd rippen zonder stille tussenpauze

14 december 2016 - 10:12
Beste medewerkers.
Ik ben op zoek naar een audio ripper voor cd's die rippen naar mp3 zonder dat er een tussen pauze in wordt gelast.
Ik heb veel cd's die continu doorgaan en wil die gewoon in mp3 conerteren.
Ik heb Magix mp3maker 15 en windows media player.

Statistieken: Geplaatst door ricardo1968 — 14 dec 2016 11:14 — Reacties 0 — Weergaves 3

Windows Vista, 7, 8, 8.1 en 10 • Windows Live Mail meldt niet meer automatisch aan

11 december 2016 - 12:12
Sinds ik update KB3201845 geïnstalleerd heb gekregen op mijn Windows 10 computer moet ik elke keer na het opstarten van Windows Live Mail mijn wachtwoord opnieuw invoeren, ook al geef ik aan dat dit door het programma onthouden moet worden. Voorheen werkte het automatisch aanmelden probleemloos.

Heeft iemand reeds een oplossing voor dit probleem gevonden?

Statistieken: Geplaatst door harmjan — 11 dec 2016 13:53 — Reacties 0 — Weergaves 6

Internetten, mailen en chatten • items agenda outlook.com niet te verwijderen

11 december 2016 - 10:12
Hoi,

Ik heb een probleem met de agenda van outlook.com. Ik heeft de de agenda's verwijderd, maar nu blijft de agendameldingen in de mail gewoon doorgaan. Weten jullie soms hoe je de agenda functie uit moet zetten of verwijderen.

Met vriendelijke groet,
Sjaak

Statistieken: Geplaatst door sjaakstraver — 11 dec 2016 11:24 — Reacties 0 — Weergaves 2

Audio, video, foto en branden • met &quot;OCENAUDIO&quot; normalizeren

8 december 2016 - 21:12
Beste mensen,
is het mogelijk, met OCENAUDIO een folder met audiofiles in een keer te "normalizeren" of moet dat file voor file gebeuren?
Zo ja hoe is dan de werkwijze? Het experimenteren heeft mij nog geen succes opgeleverd.
Bij voorbaat bedankt voor de genomen moeite.

Statistieken: Geplaatst door juehastu — 08 dec 2016 22:07 — Reacties 0 — Weergaves 2

Windows Vista, 7, 8, 8.1 en 10 • amd quick stream veilig installeren

5 december 2016 - 20:12
Goede middag,

Recent nieuwe install laten doen van windows 10. Op zich werkt alles goed behalve de graphics. (mijn dochter haar programme voor het school ; Kweetet) werkt niet goed.
Heb een amd processor en zou graag amd quick stream installeren maar zou graag wat meer info hebben.
Heb in het verleden dit al eens voor gehad maar had toen serieuze problemen na het installeren van dit ding.

(Info die ik in het verleden heb gehad e oplossing is heel eenvoudig: Ga naar de AMD.com site en zoek naar drivers&support op de startpagina. Gebruik "Automatically detect and Install your driver" op de volgende pagina. Download kan even duren, maar je krijgt dan wel de juiste driver met attributen "geserveerd". Volg de instructies en kies voor aangepaste installatie om een reclameprogrammaatje niet te downloaden en installeren, AMD waarschuwt daar ook voor. Daarna werkt AMD stream weer perfect.
De melding die u krijgt is een gevolg van het niet installeren van een aangepaste driver door de Win10 update, of beter wel de driver installeert maar niet de aangepaste bijbehorende software. Ik heb de melding ook gehad en na het toeppassen van deze manier van updaten van driver en software voor AMD Apu werkt het perfect.

Echter weet ik met deze info nog niet wat je wel en niet mag installeren maw weet niet goed wat ik mag aanvinken en vooral wat ik moet uitvinken nadat ik aangepaste installatie heb gedaan . Wil namelijk geen junk of reclame op mijn pc die ik erna niet of moeilijk af krijg.

Iemand enig idee hoe je amd quickstream voor win 10 veilig en zonder junk kunt installeren maw wat je moet wegvinken bij een aangepaste installatie.

Alvast bedankt
Omhoog

Statistieken: Geplaatst door timsmits — 05 dec 2016 21:37 — Reacties 1 — Weergaves 6

Windows Vista, 7, 8, 8.1 en 10 • Muis blijft hangen

5 december 2016 - 20:12
Weet er toevallig iemand hoe het komt dat een computermuis geregeld in schokken reageer heb windows10 pro computer amd processor
Kan dit iets met drivers of dergelijke te maken hebben , win 10 is recentelijk in de winkel terug geïnstalleerd en voor zover ik heb begrepen hebben zede drivers bijgewerkt
Alvast bedankt voor de info

Statistieken: Geplaatst door timsmits — 05 dec 2016 21:00 — Reacties 2 — Weergaves 10

Diverse software • Play memories home

5 december 2016 - 19:12
Play memories home is een programma van Sony dat normaal gebruikt wordt om beelden van een sony camcorder op de computer te zetten en te bewerken .weet iemand of dit compatibel is met Windows 10 en hoe je dat ding moet instaleren . Bij mij lukte het alle sinds niet
Alvast bedankt

Statistieken: Geplaatst door timsmits — 05 dec 2016 20:56 — Reacties 0 — Weergaves 7

Diverse software • kom niet in het programma van ip camera..

1 december 2016 - 18:12
Hallo,

Ik heb een nexus235fw bewakingscamera gekocht.
Nu wil ik deze installeren maar loop helemaal vast.
Het begint bij het feit dat hij mijn ww en username weigert terwijl die standaard is (admin)

Wat ik begreep draait hij op internet explorer 11 dus heb die op de pc gezet heb zelf windows 10.

Maar nee hoor ik kom niet in het programma wat doe ik toch verkeerd.

Dank voor het mee denken.

Statistieken: Geplaatst door tootje71 — 01 dec 2016 19:25 — Reacties 0 — Weergaves 3

Diverse software • TeamVieuwer 12

30 november 2016 - 14:11
De jongste versie van dit príma prog. wordt geweerd door AVG Free -voor het éerst van m'n leven, op W10? Ook val, AVG Free niet meer voor een korte of langere tijd uit te schakelen?

Statistieken: Geplaatst door Jantjepatat — 30 nov 2016 15:51 — Reacties 0 — Weergaves 7

Pagina's