Nieuwe forumberichten

Abonneren op feed Nieuwe forumberichten
Forum 2018-09-21T11:24:52+02:00 GratisSoftware.nl
Bijgewerkt: 2 uren 22 minuten geleden

Pc beveiligen en opschonen • Norton versus Panda

4 uren 13 minuten geleden
Ik wil op windows pc Panda Free antivirus installeren. De Norton applicatie in Windows 10 verwijderdt (ongevraagd) FREEAV.exe
Wat kan ik daar tegen doen?

Statistieken: Geplaatst door DickKoops — 21 sep 2018 11:24 — Reacties 0 — Weergaves 4

Pc beveiligen en opschonen • "Cleaner-software is zinloos!"

8 september 2018 - 14:09
Ik krijg regelmatig te horen dat het gebruik van schoonmaak-tools zoals CCleaner en zelfs Windows Schijfopruiming zinloos is. "Vroeger, in het Windows 98 tijdperk was dat wel nodig, maar de computers van tegenwoordig zijn zo snel dat alle sporen die je met die tools zou opschonen geen effect hebben op de prestaties van je systeem. Echter het installeren van dat soort software vertraagt je systeem wel. En als je merkt dat die schoonmaak-tools wel je computerprestaties verbeteren, houdt dat eerder in dat je sowieso onverstandig met je computer omgaat. Je moet ook een beetje nadenken als je het internet opgaat om te downloaden!"


Dit soort uitspraken lees ik vooral op andere fora. Maar ik hoor het ook vaak van lui die sowieso heel erg bezig zijn met computers.

Het heeft bij mij wel gemaakt dat ik voorzichtiger ben geworden in het gebruiken van cleaner-software. Echter met bijvoorbeeld CCleaner of PrivaZer kan je precies achterhalen wat er precies verwijderd wordt. Ik gebruik zelf PrivaZer en heb de donor-versie aangeschaft. Je zou alles wat deze software verwijdert ook handmatig kunnen verwijderen, maar waarom zou je dat doen en er heel veel tijd aan spenderen als betreffende software dit allemaal automatisch voor je doet? En waarom zou je alle sporen op je systeem laten zitten?

Wat ik mij kan bedenken, is dat mensen die beweren dat cleaner-software overbodig zijn, zelf beschikken over heel krachtige en dure computers waarop ze vooral gamen of programmeren. Ze gebruiken denk ik hun computer op een heel andere manier dan de meeste mensen en vinden het onderhouden van hun systeem niet relevant genoeg om daar tijd aan te spenderen... wat ze zich kunnen veroorloven, omdat hun systeem daarvoor krachtig genoeg is en als er problemen optreden weten ze die zelf wel op te lossen.

Ik hoor graag wat jullie hiervan vinden. En ik zou graag sterke argumenten willen horen waarom je wél cleaners zou kunnen gebruiken. Als ik namelijk zeg "ik merk bij mezelf dat het mijn systeem stabieler en sneller houdt" dan is het geen overtuigend tegenargument.

~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nog een extra vraag. Wat vinden jullie van Eusing Windows Free Registry Cleaner? Ik heb daarmee eigenlijk alleen problemen gehad met het Startmenu als Windows recent een nieuwe versie had uitgebracht. Maar ik kon de wijzigingen weer ongedaan maken. En Eusing bracht dan een poos erna een nieuwe versie uit met de mededeling dat de problemen met het Startmenu zijn opgelost.

Ik geloof best dat het in principe niet nodig is het register op te schonen. Maar als je ooit een keer software hebt geïnstalleerd die bij nader inzien toch wat verdacht is (bijvoorbeeld met veel opdringerige spam), dan lijkt het mij wel goed om het register na te lopen om te kijken of er nog sporen zijn. Je moet uiteraard heel voorzichtig zijn als je dat handmatig via regedit wilt doen. Maar als je daar waarden aantreft waarvan je 100% zeker weet dat het met software te maken heeft wat je niet op je systeem wilt hebben - en je maakt eerst een reservekopie van het register om bij problemen het weer terug te kunnen zetten - vind ik het verstandiger om die waarden te verwijderen.

Is Eusing Free Registry Cleaner iets wat jullie aanraden?

Statistieken: Geplaatst door xaphan80 — 08 sep 2018 14:55 — Reacties 0 — Weergaves 7

Diverse software • Virtual dub

24 augustus 2018 - 13:08
Hallo,

Heeft iemand ervaring met Virtual dub?
Ik heb dat programma zonet geïnstalleerd om videos te bewerken. Ik las dat het geen mp4 bestanden kan lezen dus heb ik mijn videobestand geconverteerd naar MPEG maar bij het opladen blijkt het programma niet te openen. Na het openen zou ik namelijk een grijs scherm in 2 delen moeten hebben maar mijn scherm blijft zwart. Bij preview input zie ik wel dat de video geïmporteerd werd maar ik kan hem niet bewerken.
Heeft iemand een idee wat hier fout gaat?

Dank bij voorbaat!

Met vriendelijke groet

Statistieken: Geplaatst door Hodar11 — 24 aug 2018 13:40 — Reacties 0 — Weergaves 6

Office • uren maal een getal

22 augustus 2018 - 21:08
stel dat ik 6,54 maal 7:55u moet doen.
Kan iemand me wegwijs maken ?
Bedankt

Statistieken: Geplaatst door aswhad — 22 aug 2018 21:47 — Reacties 1 — Weergaves 10

Linux • Forum Ubuntu

8 juli 2018 - 22:07
Het Nederlandstalige forum van Ubuntu ( forum.ubuntu-nl.org) is al een aantal dagen niet meer bereikbaar. Weet iemand er meer over?

Statistieken: Geplaatst door Malibus — 08 jul 2018 22:24 — Reacties 0 — Weergaves 5

Pc beveiligen en opschonen • MAP 'Bitdefender Antivirus Free'' verwijderen.

3 juli 2018 - 23:07
Ik krijg de map 'Bitdefender Antivirus Free' met geen mogelijkheid verwijderd uit de map 'Program files'. Ik krijg steeds de popup: zie bijlage. Het heeft dus iets te maken met de rechten. Heb ik geprobeerd aan te passen maar dat lukt niet, mogelijk voer ik de procedure niet juist uit?
Ik wil overgaan op Defender van Windows. Ik gebruik Windows 10 Pro (geheel bij gewerkt).
Graag een oplossing.
Mvg, Cellie.

Statistieken: Geplaatst door Cellie — 03 jul 2018 23:49 — Reacties 0 — Weergaves 4

Windows 10, 8.1 en 7 • Externe harde schijf wordt opeens niet meer herkend

13 juni 2018 - 16:06
Ik heb een externe harde schijf (WD My Passport) die opeens niet meer wordt herkend. Zowel op een PC met Windows 7 als op een pc met Windows 10 wordt de schijf niet meer herkend. Ik heb volgens mij niks vreemds gedaan. Ik heb de schijf alleen een tijdje aangesloten laten zitten in de pc met Windows 10.
Ben ik nu al mijn gegevens kwijt die op de schijf stonden? OF is er nog iets dat ik kan proberen?

Het onderstaande geld voor de pc met Windows 7
Bij Configuratiescherm> Hardware en geluiden> Apparaten en printers staat de schijf er wel bij.

En bij Computerbeheer (lokaal) > Apparaatbeheer >schijfstations> WD My passport 0748 USB Device staat de externe harde schijf ook. Daar heb ik met de rechtermuis op My Passport geklikt en de installatie ongedaan gemaakt. Na herinstallatie van de pc stond WD My passport 0748 USB Device er toch weer tussen (bij schijfstation dus). Na rechtsklikken op Schijfstations kon ik klikken op 'Zoeken naar gewijzigde apparaten'. Nadat ik daar op heb geklikt heb geklikt stond de schijf er niet meer bij.

Bij Hardware veilig verwijderen en media uitwerpen (pictogram rechtsonder) staat My Passport ook. Als ik op dat pictogram klik, kan ik op “My Passport uitwerpen” klikken. Als ik dat doe kan ik de hardware veilig verwijderen.

Heeft iemand een idee of ik nog iets kan proberen?
Het is vast niet makkelijk en ik vind het ook niet zo makkelijk om het allemaal te verwoorden. Ik hoop dat er een touw aan vast te knopen is...

Statistieken: Geplaatst door Anne B — 13 jun 2018 16:38 — Reacties 0 — Weergaves 5

Diverse software • Printen

10 juni 2018 - 11:06
Als ik een afbeelding van een E-mail maakt krijg ik strepen.
Mijn printer Epson xp-225
Anderen afbeeldingen van de computer geen strepen.
Wat kan ik daar aan doen.
Groet Herman

Statistieken: Geplaatst door Herman26 — 10 jun 2018 11:17 — Reacties 0 — Weergaves 2