Nieuwe forumberichten

Abonneren op feed Nieuwe forumberichten
Forum 2018-01-11T15:59:08+01:00 GratisSoftware.nl
Bijgewerkt: 3 uren 35 minuten geleden

Windows 10, 8.1 en 7 • Windows 7 32bit naar Windows 10 64bit

11 januari 2018 - 15:01
Beste allemaal,

Ik heb vernomen dat het nog steeds mogelijk is om gratis van Windows 7 naar Windows 10 te gaan. Al moet ik snel wezen, want na de 16e werkt het niet meer.

Ik gebruikte een iMac en ik had met Bootcamp een Windows partitie gemaakt en Windows 7 32bit erop gezet. De iMac werkt prima, maar qua specs voldeed hij blijkbaar niet voor Windows 10. De hardware was niet geschikt ofzo. Nevermind, want Windows 7 beviel me prima. Nog steeds eigenlijk, maar ik moet incalculeren dat het na een paar jaar niet meer ondersteund wordt door Microsoft.

Ik heb inmiddels een nieuwere iMac. Kan ik mijn Windows 32bit op de manier zoals jullie vermelden op jullie website gratis updaten naar Windows 10 64bit? Of zit je dan vast aan een 32bit systeem?

(Mijn Windows 7 is een OEM-versie, dat moet ik er wel bij vermelden. Verder is het gewoon een legale Windows-DVD waar ik netjes voor had betaald. Het is geen hack.)

Statistieken: Geplaatst door xaphan80 — 11 jan 2018 15:59 — Reacties 0 — Weergaves 1

Pc beveiligen en opschonen • Welke software gebruik jij om Windows te onderhouden?

11 januari 2018 - 15:01
Ik ben benieuwd welke software andere mensen gebruiken en ook hoe je er verstandig mee omgaat.

Ik gebruikte voorheen een heel arsenaal aan tools: CCleaner, PrivaZer, ioBit Advanced System Care, Eusing Free Registry Cleaner, PureRa, Malwarebytes, AdwCleaner en voor het deinstalleren van software Revo Uninstaller. CCleaner gebruikte ik vrijwel dagelijks.

Ik moet zeggen dat het regelmatig gebruiken van onderhoudstools wel degelijk uitmaakt hoe stabiel je systeem blijft. Ik begrijp ook niet waarom sommige mensen per definitie zeggen dat je het bij Windows Schijfopruiming moet houden, want daarmee maak je zeker niet alles schoon.

Maar ik ben wel inmiddels wijzer. Advanced SystemCare gebruik ik niet meer. Waarschuwingen dat je systeem heel erg vervuild is, hield puur in dat het al een paar dagen geleden is dat je het programma had gebruikt en had niks met de conditie van Windows te maken. ioBit ging heel erg in op het gevoel van de gebruiker dat je daarmee je systeem schoonmaakt, maar voor zover ik weet toont het niet wat er precies schoongemaakt wordt. Je werd eigenlijk haast gedwongen om andere apps van ioBit ook te installeren. Ook berichten dat de gratis versie maar 70% schoonmaakt en dat je voor volledige schoonmaak de betaalde versie moet aanschaffen, vond ik erg dubieus.

Ik vind het niet meer dan fair dat software developers reclame maken voor hun betaalde software wanneer je gebruik maakt van hun gratis applicaties, maar het moet niet misleidend zijn.

Ik hou het inmiddels op PrivaZer en Revo Uninstaller. Voor de snelle schoonmaak gebruik ik Windows Schijfopruiming en internetsporen wis ik via de browser zelf. Revo Uninstaller heeft ook extra schoonmaakfuncties vergelijkbaar met CCleaner en daarbij kan je scannen op junk-files. Voor een grondige schoonmaak gebruik ik PrivaZer. PrivaZer beschikt ook over lichtere en snelle cleanmodi.

PureRa gebruik ik niet meer, omdat mij hier op het forum werd verteld dat het nogal dubieuze software is. Malwarebytes en CCleaner lijken mij nog steeds veilig, echter ik voorzie dat het dezelfde kant opgaat als met avast! CCleaner maakt elke keer als ik het programma uitvoer een autorun-bestand aan en blijft op de achtergrond draaien terwijl ik daar niet om vraag ... ik vertrouw het daarom niet meer. Daarbij kan PrivaZer grondiger schoonmaken dan CCleaner. Malwarebytes vind ik ook dubieus, omdat je en niet voor kan kiezen meteen de gratis versie te gebruiken. Je gebruikt sowieso een trialversie die verloopt en dan blijven de gratis functies intact. Ook dat vind ik te misleidend en ik vraag me af wat voor sporen er daarmee op het systeem achterblijven. Ik gebruik ter vervanging SUPERantiSpyware Free Edition. AdwCleaner gebruik ik ook nog steeds, maar met mate.

Omdat ik heel vaak heb gehoord dat registry cleaners onnodig zijn en eerder schadelijk en misleidend, gebruik ik Eusing Free Registry Cleaner eveneens niet meer. Toch zegt mijn intuitie dat software van Eusing in principe veilig is. Je moet wel verstandig omgaan met de Registry Cleaner; altijd een backup maken en ook checken of de registerwaarden die de software heeft gescand ook echt verwijderd mogen worden. Het is daarmee wel voor de wat gevorderde computergebruiker die een klein beetje weet hoe het register in elkaar zit. In het verleden heb ik weleens complicaties gehad omdat het startmenu niet meer werkte, maar die problemen worden verholpen met nieuwe updates van Eusing. Eusing Free REgistry Cleaner laat keurig zien welke registerwaarden er gescand zijn en verwijderd mogen worden. Je hebt als gebruiker overal controle op. Ik heb de website van Eusing gecheckt en ze bieden veel gratis applicaties aan. Het ziet er weliswaar wat spartaans uit, maar zeker niet dubieus en onbetrouwbaar.

Ik twijfel er niet aan dat computers inmiddels zo snel zijn dat het schoonmaken van het register niet nodig is. Maar troep is troep, dus waarom zou je dat niet mogen verwijderen?

Statistieken: Geplaatst door xaphan80 — 11 jan 2018 15:23 — Reacties 0 — Weergaves 3

Diverse software • Firefox veiliger tegen spionage.

10 januari 2018 - 18:01
Een tip uit de ComputerIdee nummer 03/2018, pagina 43, door mij enigszins aangepast qua interpunctie e.d.:

"Sinds versie 55 bevat Firefox een nieuwe functie, waarmee u de toegang tot
cookies en andere bestanden (zoals cache, dom storage en favicons) kunt
beperken tot het domein, dat die data op uw systeem heeft gezet. Dat houdt
in, dat andere domeinen, zoals die van advertentiebureaus, die informatie
niet langer kunnen benaderen. U moet deze functie wel zelf activeren. Tik
about:config?filter=privacy.firstparty.isolate in de adresbalk van Firefox,
bevestig met "Ik aanvaard het risico" en dubbelklik op het bovenste item, zodat
de waarde in "True" verandert. Mocht u hierdoor (authenticatie?)problemen
ondervinden, dan schakelt u de functie op dezelfde manier weer uit."

Statistieken: Geplaatst door Postbus — 10 jan 2018 18:26 — Reacties 0 — Weergaves 7

Diverse software • PortableApps.com

10 januari 2018 - 17:01
Beste,

Ik ga binnenkort Windows opnieuw installeren op diverse computers, zodat alle troep weg is en je weer met een schone lei kan beginnen. Mijn plan is om vervolgens Windows af te stellen door bepaalde instellingen aan te passen (betere privacy, optimale werking, etc) en daarna een kloon te maken van de C:-partitie.

Ik wil dan ook zoveel mogelijk software die ik gebruik / nuttig is er ook opzetten. Omdat het installeren van software wel met o.a. registerwijzigingen het systeem vertraagt, was mijn plan zoveel mogelijk portable software te gebruiken. Ik wijs een aparte map toe voor portable software die ik maak in de root. Mijn eerste plan was door twee mappen aan te maken: "Program Files Portable (x86)" en "Program Files Portable (x64)". De tweede map is uiteraard voor software die uitsluitend draait onder Windows 64bit. Als je voor portable software een vaste opslaglocatie gebruikt, kan je ook alvast snelkoppelingen aanmaken en die kopieren op een ander systeem. Dus daar was ik erg mee bezig.

Ik ben inmiddels wat wijzer geworden:
- Sommige portable software draait niet als ze binnen een map worden opgeslagen die begint met "Program Files"
- Ook al is een applicatie portable, vaak laten ze toch hun sporen achter in het register
- Je kan makkelijk handmatig snelkoppelingen maken naar het Windows Startmenu (ze gewoon opslaan in: C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs) Er treden dan wel regelmatig problemen op met de weergave van de iconen. Dit kan je oplossen door het icoon te rippen met gratis software zoals BeCyIconGrabber. Anders kan je op internet zoeken naar alternatieve icons of er zelf eentje maken In het startmenu maak je een desktop.ini bestand aan (gewoon een tekstbestand waarvan je vervolgens de extentie verandert van .txt in .ini. Daarin typ je de opdracht dat aan die snelkoppeling je gewenste icoon kan worden toegewezen. Hoe je dat precies doet, kan je makkelijk opzoeken op internet.)

Ik was het al eerder tegengekomen, maar ging pas later begrijpen wat het is. Ik dacht eerst dat PortableApps.com een site was zoals gratissoftwaresite.nl maar dan voor applicaties die uitsluitend portable zijn. Ik vond het al raar dat je na het downloaden toch een exe-bestand moest uitpakken. Ik vond het ook verdacht, want de meeste portable software verkrijg je als ZIP-bestand of soortgelijk.

Het blijkt niet verdacht te zijn, maar juist bijzonder nuttig. PortableApps is een systeem waarmee makkelijk en overzichtelijk de gewenste software op bijvoorbeeld een USB-stick kan zetten, zodat je de software op elke computer kan gebruiken. Wat ik al opsomde: portable software laat vaak toch zijn sporen achter in het register. Daarmee kan je de software niet gebruiken als je op een andere computer bent ingelogd als gastgebruiker of gebruiker met beperkte rechten. Met PortableApps kan dat dus wel, want de software zit als het ware ingepakt in een opzet, waardoor er in plaats van registerwijzigingen ini-bestanden worden aangepast. De ini-bestanden bevinden zich in het 'pakket' op de USB-stick of whereever, maar nestelen zich niet in het besturingssysteem. Portable wordt daarmee dus echt portable. Behalve dat je je gewenste software op alle computers kan gebruiken, hou je daarmee ook Windows schoon. Als er een nieuwe versie uitkomt, kan je deze gewoon downloaden en uitpakken en de nieuwe bestanden vervangen daarmee de oude, terwijl instellingen die je zelf hebt aangemaakt intact blijven

Behalve dat je een groot arsenaal aan apps kan downloaden, kan je ook zelf portableapps maken. CCleaner vind je daar bijvoorbeeld niet, dus je kan hier CCleaner downloaden en er voor persoonlijk gebruik zo'n portableapp van maken. Je hoeft er niet voor te kunnen programmeren, maar het vereist wel wat studie. En voor de icons moet je een beetje handig zijn met grafische software.

Kennen jullie dit systeem? Wat vinden jullie ervan? En kan/mag ik hierover aan jullie vragen stellen? Want op het forum daar zijn ze niet erg vriendelijk.

En overigens is het niet mijn bedoeling reclame te maken voor hen. Het is een systeem wat ikzelf wil gebruiken. Daarbij is het sowieso praktischer dat je sommige software op de normale manier installeert. En om reclame voor jullie te maken: jullie updaten volgens mij veel frequenter dan PortableApps.com

Statistieken: Geplaatst door xaphan80 — 10 jan 2018 17:41 — Reacties 2 — Weergaves 14

Windows 10, 8.1 en 7 • Nieuwe pc (op W10) schakeld zich met warning uit in 5 minuten

8 januari 2018 - 15:01
Hallo, ik ben nieuw hier en op W10. trouwens ook. En al gelijk een prangende vraag. "s Nachts krijg ik een venster dwars door mijn Trainsim route die ik rij, een paneeltje dat de pc binnen 5 minuten uitschakeld. Je ziet dan een klokje aftellen. Als een speer save ik dan de game en schakel de pc weer in en rij vanuit/vanaf de saved positie weer verder. Beeldscherm nooit uitzetten in dat menu heb ik gevonden, voor de rest zoek ik me het wit voor de ogen in dat W10, als fervent XP gebruiker. Op mijn W7Pro heb ik een upgrade naar W10 geweigerd. Maar Steam dwingt je wel te upgraden. Mijn laatste Route AddOn Villingen Konstanz crashed in W7/I5 en werkt feilloos in W10 met een I7. De I7 heeft vergeleken met de I5 4 instructies meer. Daar zal het wel ergens fout gaan.

Na mijn schelden op de zooi, want Steam zegt je nooit wat het probleem is, kwam mijn vrouw met die kant en klare Duitse grootgrutter pc aanzeulen. Omdat mijn intuitie zei op W10 zal het wel werken. En ze keek zo verwachtingsvol naar mij en dat nieuwe ding, dat ik dus met installatie ben begonnen. Hoewel de I5 op processhacker 30% CPU gebruikte tegen 10% op de I7 loopt het wat soepeler. Alles op SSD.

Ik kan op internet niets vinden over deze milieubesparende uit in de nacht feature, heb waarschijnlijk niet de juiste steekwoorden gebruikt. Maar ik voel me in W10 als een kat in een vreemd pakhuis, dus wie kan mij op het juiste spoor zetten? Bij voorbaat dank.

Hans.

Statistieken: Geplaatst door Hans1950 — 08 jan 2018 15:53 — Reacties 0 — Weergaves 1

Windows 10, 8.1 en 7 • Windows 7 pricavy

5 januari 2018 - 11:01
Moge.

Dat Windows-10 'niet zo netjes' omspring met je privé gegevens is bekend. Je kunt zelf die instellingen 'te lijf' gaan of O&O Shutup 10 gebruiken.
Windows-7 heeft tegenwoordig ook dergelijke data-diggers ingebouwd.
Je kunt zelf de desbetreffende updates verwijderen.

Vraag: is er voor Windows 7 een vergelijkbare tool als O&O Shutup 10 voor Windows 10?

mvg
Gerrit

Statistieken: Geplaatst door speek — 05 jan 2018 11:23 — Reacties 0 — Weergaves 11

Office • zoeken in excel/calc van libre office

24 december 2017 - 22:12
In excel kun je met ctrl f een celinhoud zoeken waar zit deze functie bij libre

Statistieken: Geplaatst door AnjavanDaal — 24 dec 2017 22:34 — Reacties 0 — Weergaves 6

Audio, video, foto en branden • Opzoek naar software dat .flv kan herstellen

24 december 2017 - 18:12
Hoi,

Op 14 December 2017 zo een 10 dagen geleden is er per ongeluk een .flv filmpje verwijderd. Het is een filmpje van mijn dochter dat ik graag terug wil hebben. Ik heb op google gezocht en tot 10 verschillende freeware recovery software programma's uitgeprobeerd. Niets heeft het filmpje kunnen vinden.

Het .flv bestand is per ongeluk verwijderd met shift+delete en stond in mijn documenten\videos

Ik ben bereid om te betalen voor software die het filmpje wel kan herstellen.

Kan iemand helpen?

Statistieken: Geplaatst door bryan12392 — 24 dec 2017 18:59 — Reacties 0 — Weergaves 3

Internetten, mailen en chatten • Firefox opent geen webpagina's

16 december 2017 - 22:12
Beste mensen,
Ik heb mij speciaal aangemeld op dit forum omdat ik een heel raar probleem heb. Ik open vanmorgen mijn computer en open Firefox. Maar nu kwam het probleem dat firefox geen pagina meer laad/opent. Als ik dus een pagina wl bezoeken krijg ik een witte blanco pagina maar onderin staat er wel 'klaar'. Je ziet hem ook maar kort laden. Alle tips via Mozilla Firefox heb ik gedaan maar geen succes.
Nu heb ik hijackthis erop losgelaten maar kan de log niet goed interpreteren, weet niet wat ik wel of niet kan aanvinken om te fixen. Iemand hier wel??
Hieronder de log

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.5
Scan saved at 21:50:53, on 16-12-2017
Platform: Unknown Windows (WinNT 6.02.1008)
MSIE: Internet Explorer v11.0 (11.00.9600.18123)


Boot mode: Normal

Running processes:
C:\Program Files\Malwarebytes\Anti-Malware\mbamtray.exe
C:\Program Files (x86)\Panda Security\Panda Security Protection\PSUAMain.exe
C:\Program Files (x86)\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE
C:\Program Files (x86)\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE
C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Office12\WINWORD.EXE
C:\Program Files (x86)\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE
C:\Program Files (x86)\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE
C:\Users\JackieAura\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\IE\AS6LQ0RQ\HijackThis.exe
C:\Program Files (x86)\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/p/?LinkId=255141
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/p/?LinkId=255141
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/p/?LinkId=255141
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant =
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,CustomizeSearch =
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page = C:\Windows\SysWOW64\blank.htm
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName =
F2 - REG:system.ini: UserInit=userinit.exe,
O3 - Toolbar: Classic Explorer Bar - {553891B7-A0D5-4526-BE18-D3CE461D6310} - A:\JackieAura\Downloaded progs\ClassicExplorer32.dll
O4 - HKLM\..\Run: [GrooveMonitor] "C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Office12\GrooveMonitor.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [PSUAMain] "C:\Program Files (x86)\Panda Security\Panda Security Protection\PSUAMain.exe" /LaunchSysTray
O4 - HKLM\..\Run: [SwitchBoard] C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\SwitchBoard\SwitchBoard.exe
O4 - HKLM\..\Run: [AdobeCS5ServiceManager] "C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\CS5ServiceManager\CS5ServiceManager.exe" -launchedbylogin
O4 - HKCU\..\Run: [SUPERAntiSpyware] C:\Program Files\SUPERAntiSpyware\SUPERAntiSpyware.exe
O4 - HKCU\..\Run: [CCleaner Monitoring] "C:\Program Files\CCleaner\CCleaner64.exe" /MONITOR
O4 - HKCU\..\Run: [Spotify Web Helper] C:\Users\JackieAura\AppData\Roaming\Spotify\SpotifyWebHelper.exe --autostart
O4 - HKCU\..\Run: [EasyHideIPVPN] A:\JackieAura\Downloaded progs\Easy-Hide-IP VPN\vpn.client.exe
O8 - Extra context menu item: E&xport to Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~2\MICROS~1\Office12\EXCEL.EXE/3000
O9 - Extra button: Verzenden naar OneNote - {2670000A-7350-4f3c-8081-5663EE0C6C49} - C:\PROGRA~2\MICROS~1\Office12\ONBttnIE.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Verz&enden naar OneNote - {2670000A-7350-4f3c-8081-5663EE0C6C49} - C:\PROGRA~2\MICROS~1\Office12\ONBttnIE.dll
O9 - Extra button: (no name) - {56753E59-AF1D-4FBA-9E15-31557124ADA2} - A:\JackieAura\Downloaded progs\ClassicIE_32.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Classic IE Settings - {56753E59-AF1D-4FBA-9E15-31557124ADA2} - A:\JackieAura\Downloaded progs\ClassicIE_32.exe
O9 - Extra button: Research - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~2\MICROS~1\Office12\REFIEBAR.DLL
O11 - Options group: [ACCELERATED_GRAPHICS] Accelerated graphics
O18 - Protocol: grooveLocalGWS - {88FED34C-F0CA-4636-A375-3CB6248B04CD} - C:\PROGRA~2\MICROS~1\Office12\GRA32A~1.DLL
O23 - Service: SAS Core Service (!SASCORE) - SUPERAntiSpyware.com - C:\Program Files\SUPERAntiSpyware\SASCORE64.EXE
O23 - Service: Adobe Acrobat Update Service (AdobeARMservice) - Adobe Systems Incorporated - C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\ARM\1.0\armsvc.exe
O23 - Service: Adobe Flash Player Update Service (AdobeFlashPlayerUpdateSvc) - Adobe Systems Incorporated - C:\Windows\SysWOW64\Macromed\Flash\FlashPlayerUpdateService.exe
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\Alg.exe,-112 (ALG) - Unknown owner - C:\Windows\System32\alg.exe (file missing)
O23 - Service: AMD External Events Utility - Unknown owner - C:\Windows\system32\atiesrxx.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\efssvc.dll,-100 (EFS) - Unknown owner - C:\Windows\System32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\fxsresm.dll,-118 (Fax) - Unknown owner - C:\Windows\system32\fxssvc.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\ieetwcollectorres.dll,-1000 (IEEtwCollectorService) - Unknown owner - C:\Windows\system32\IEEtwCollector.exe (file missing)
O23 - Service: @keyiso.dll,-100 (KeyIso) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: Malwarebytes Service (MBAMService) - Malwarebytes - C:\Program Files\Malwarebytes\Anti-Malware\mbamservice.exe
O23 - Service: Mozilla Maintenance Service (MozillaMaintenance) - Mozilla Foundation - C:\Program Files (x86)\Mozilla Maintenance Service\maintenanceservice.exe
O23 - Service: @comres.dll,-2797 (MSDTC) - Unknown owner - C:\Windows\System32\msdtc.exe (file missing)
O23 - Service: Panda Protection Service (NanoServiceMain) - Panda Security, S.L. - C:\Program Files (x86)\Panda Security\Panda Security Protection\PSANHost.exe
O23 - Service: @%SystemRoot%\System32\netlogon.dll,-102 (Netlogon) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: Panda Devices Agent (PandaAgent) - Panda Security, S.L. - C:\Program Files (x86)\Panda Security\Panda Devices Agent\AgentSvc.exe
O23 - Service: Panda Product Service (PSUAService) - Panda Security, S.L. - C:\Program Files (x86)\Panda Security\Panda Security Protection\PSUAService.exe
O23 - Service: @%systemroot%\system32\Locator.exe,-2 (RpcLocator) - Unknown owner - C:\Windows\system32\locator.exe (file missing)
O23 - Service: Realtek Audio Service (RtkAudioService) - Realtek Semiconductor - C:\Program Files\Realtek\Audio\HDA\RtkAudioService64.exe
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\samsrv.dll,-1 (SamSs) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\snmptrap.exe,-3 (SNMPTRAP) - Unknown owner - C:\Windows\System32\snmptrap.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\spoolsv.exe,-1 (Spooler) - Unknown owner - C:\Windows\System32\spoolsv.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\sppsvc.exe,-101 (sppsvc) - Unknown owner - C:\Windows\system32\sppsvc.exe (file missing)
O23 - Service: SwitchBoard - Adobe Systems Incorporated - C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\SwitchBoard\SwitchBoard.exe
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\ui0detect.exe,-101 (UI0Detect) - Unknown owner - C:\Windows\system32\UI0Detect.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\vaultsvc.dll,-1003 (VaultSvc) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\vds.exe,-100 (vds) - Unknown owner - C:\Windows\System32\vds.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\vssvc.exe,-102 (VSS) - Unknown owner - C:\Windows\system32\vssvc.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\wbengine.exe,-104 (wbengine) - Unknown owner - C:\Windows\system32\wbengine.exe (file missing)
O23 - Service: @%ProgramFiles%\Windows Defender\MpAsDesc.dll,-320 (WdNisSvc) - Unknown owner - C:\Program Files (x86)\Windows Defender\NisSrv.exe (file missing)
O23 - Service: @%ProgramFiles%\Windows Defender\MpAsDesc.dll,-310 (WinDefend) - Unknown owner - C:\Program Files (x86)\Windows Defender\MsMpEng.exe (file missing)
O23 - Service: @%Systemroot%\system32\wbem\wmiapsrv.exe,-110 (wmiApSrv) - Unknown owner - C:\Windows\system32\wbem\WmiApSrv.exe (file missing)
O23 - Service: @%PROGRAMFILES%\Windows Media Player\wmpnetwk.exe,-101 (WMPNetworkSvc) - Unknown owner - C:\Program Files (x86)\Windows Media Player\wmpnetwk.exe (file missing)

Statistieken: Geplaatst door keutertje — 16 dec 2017 22:34 — Reacties 0 — Weergaves 6

Diverse software • diascanner

4 december 2017 - 14:12
Ik ben op zoek naar software voor de Diascanner van Silvercrest: SND 3600 A2

Statistieken: Geplaatst door Nicolaas — 04 dec 2017 14:59 — Reacties 0 — Weergaves 3

Internetten, mailen en chatten • chrome

1 december 2017 - 17:12
malwarebytes vind op windows 10 dit :

Startpage found: http://search.conduit.com/?ctid=CT33149 ... 634F8E2B67

/!\ Please Reset the Chrome Synchronization before cleaning the Chrome Preferences: https://support.google.com/chrome/answer/3097271

nu is mijn vraag , omdat er gevraagd is om Synchronynization uit te zetten is het dan mogelijk dat mijn gsm met android 7 beveiligingspatch 1 november 2017 waar chrome op gesynchroniseerd word ook besmet raakt . Doeiiiiiiiiii Karl

Statistieken: Geplaatst door karl — 01 dec 2017 17:55 — Reacties 1 — Weergaves 10

Audio, video, foto en branden • srt direct in dvd (vob) file plaatsen

22 november 2017 - 15:11
Ik ben op zoek naar een programma wat srt files direct in een bestaande dvd (vob) kan plaatsen zoiets als Toolnix voor MKV en tsMuxeR GUI voor Blu-ray maar voor dvd heb ik nog niets kunnen vinden.
Alvast mijn hartelijke dank voor het meedenken.
Vriendelijke groet,
Dirk

Statistieken: Geplaatst door DirkdW — 22 nov 2017 15:19 — Reacties 0 — Weergaves 1

Android tablets en smartphones • Apps gedraaid

21 november 2017 - 09:11
Ik heb een tablet (Android 7.0).
Alles staat en werkt in de landscape mode, dus horizontaal.
Alleen heb ik 3 apps die altijd verticaal openen.
Graag zou ik die ook in de horizontale mode hebben. Heeft iemand een idee hoe ik dat doe?

Hoor het graag!

Statistieken: Geplaatst door Chocky — 21 nov 2017 09:25 — Reacties 0 — Weergaves 3

Pc beveiligen en opschonen • oude rommel

20 november 2017 - 19:11
Best forum,

Frequent verwijder ik rommel, oude tekst oude afbeeldingen, enfin noem maar op. Ook CCleaner ruimt rotzooi op.

Waar gaat deze rommel nu naar toe en waar blijft het liggen?

Blijft dit toch op de harde schijf die daardoor verzandt?

Ik zoek eigenlijk software die mijn C-schijf helemaal schoonpoetst van verwijderde rommel..

Iemand een idee?

Al vast bedankt,

vr.gr.

naptar

Statistieken: Geplaatst door naptar — 20 nov 2017 19:13 — Reacties 1 — Weergaves 22

Office • Update Libre Office

19 november 2017 - 21:11
Recent heb ik Libre Office in gebruik genomen. Ongeveer net zo kort geleden is er een update uitgebracht naar versie 5.4.3. Komt deze automatisch binnen of moet ik initiatief daartoe nemen? De updatezoeker in het programma heb ik gebruikt maar die meldt ten onrechte dat de nieuwste is geïnstalleerd. 5.4.2.2. nog. Alvast bedankt voor het antwoord.

Statistieken: Geplaatst door Malibus — 19 nov 2017 21:14 — Reacties 0 — Weergaves 1

Diverse software • snelkoppeling IrfanView spoorloos verdwenen

3 november 2017 - 14:11
Goedemiddag,
Al jaren ben ik een gebruiker van IrfanView. Nu is er gisteren een update binnengekomen en plots ben ik mijn snelkoppeling kwijt en ik kan nergens vinden waar ik die weer zou kunnen aktiveren.
Met systeemherstel teruggezet naar een eerdere versie dan is de snelkoppeling er weer maar zodra de update weer automatisch wordt binnengehaald heb ik weer hetzelfde probleem.
Ik werk met W8.1 met een 64bit processor en het gaat om irfanview 4.50
Wie kan mij helpen?

Tom

Statistieken: Geplaatst door Johnson — 03 nov 2017 15:27 — Reacties 0 — Weergaves 4

Mededelingen • Harm Jan overleden

2 november 2017 - 09:11
Deze week bereikte ons het droevige bericht dat forum-lid en frequent GratisSoftware.nl bezoeker Harm Jan Verweij in augustus is overleden. Harm Jan was de afgelopen jaren een van de actiefste leden op het GratisSoftware.nl forum en op de rest van de site reageerde hij ook regelmatig op artikelen. Met zijn commentaren, vragen en tips voor anderen was hij een vertrouwd gezicht op GratisSoftware.nl.Tot vlak voor zijn dood bezocht hij onze site nog. Harm Jan is 57 jaar geworden. We zullen zijn bijdragen missen.

Redactie GratisSoftware.nl

http://www.harendekrant.nl/harm-jan-ver ... lees-meer/

Statistieken: Geplaatst door matthijs — 02 nov 2017 10:50 — Reacties 0 — Weergaves 14

Audio, video, foto en branden • Audacity starten

28 oktober 2017 - 11:10
Bestaat er een andere manier om audacity te starten.
Als ik wil opnemen met een backingtrack heb ik soms niet genoeg tijd om met de muis te starten.
Bestaat er geen manier om met een pedaal te starten ?

Statistieken: Geplaatst door Francoboga — 28 okt 2017 11:34 — Reacties 0 — Weergaves 8

Windows 10, 8.1 en 7 • Zoekgeschiedenis Google verwijderen?

12 oktober 2017 - 12:10
Ik gebruik regelmatig de zoekfunctie van Google (ik bedoel de gewone zoekfunctie voor websites), en wel de geavanceerde versie (https://www.google.com/advanced_search?hl=nl). Deze onthoudt de zoekwoorden. Op de duur wordt dat een enorm lange lijst. Om de zoveel tijd wis ik die lijst (alles selecteren en vervolgens alles wissen). Uit de snelheid waarmee de lijst wordt gewist, heb altijd geconcludeerd dat deze lijst op de lokale computer werd opgeslagen.

Sinds enkele maanden werkt dat echter niet meer. Het lettertype (of de lettergrootte) waarin de recente zoektermen staan, is ietsje gewijzigd. Het lijkt erop of de zoekgeschiedenis niet meer in mijn browser wordt opgeslagen, maar ergens bij Google zelf. Al mijn pogingen om op internet een antwoord hierop te vinden, leveren alleen maar acties op bij de zoeksystemen zelf, maar mijn lokaal opgeslagen zoektermengeschiedenis blijft nu gewoon bestaan en groeit alleen maar verder. Het lijkt wel of dielijst nu ineens niet meer lokaal wordt opgeslagen.
N.B.: Het gaat hier dus niet om de zoekresultaten, maar om de zelf ingetypte zoektermen.

Sinds een jaar of twee (als ik me niet vergis) gebruik ik Windows 10. Als browser gebruik ik al vele jaren Firefox (regelmatig geüpdatet).

Vraag: Hoe kan ik nu de zoektermenlijst weer geheel wissen?
Bij voorbaat dank.
H. Hahn

Statistieken: Geplaatst door HHahn1 — 12 okt 2017 12:10 — Reacties 3 — Weergaves 17

Audio, video, foto en branden • herstellen beschadigde jpeg bestanden

10 oktober 2017 - 10:10
Goede morgen allemaal,

Sorry als hier al een topic over is, graag zie ik dan de link er naar toe. Ik kon deze zo snel niet vinden.
Mijn vraag is als volgt.
Afgelopen vakantie heb ik foto's met mijn telefoon gemaakt welke allemaal op het sd kaartje stonden. Bij het overplaatsen van de sd kaart naar een andere telefoon is er iets niet goed gegaan waardoor ik de foto's niet meer kan zien.
Op de telefoon krijg ik alleen een zwart vlak met een scheur erin (als zijnde, beschadigd).
Heb ze geprobeerd op de pc te openen en ze daarheen gekopieerd, maar ook daar krijg ik de melding dat de bestanden niet geopend kunnen worden omdat ze beschadigd zijn.
Bij de filmpjes is het idem dito.
Bij deze dus mijn vraag. Is er nog een mogelijkheid deze bestanden te herstellen zodat ik ze weer kan bekijken?

Alvast bedankt!

Groetjes, Anika

Statistieken: Geplaatst door Nikkinik — 10 okt 2017 10:32 — Reacties 0 — Weergaves 10

Pagina's