Nieuws & Tips

Abonneren op feed Nieuws & Tips
Nieuws en tips van GratisSoftware.nl
Bijgewerkt: 2 uren 31 minuten geleden

Microsoft bevestigt: door te zoeken naar updates word je tester

14 december 2018 - 20:12

Voor Windows komen er tegenwoordig te pas en te onpas updates uit. Niet alleen de tweede dinsdag van de maand beveiligingsupdates (zoals vroeger ook) maar ook de tweede helft van de maand komen er vaak zogeheten kwaliteitsupdates uit en twee keer per jaar komen er grote Onderdelenupdates uit met nieuwe functionaliteit (terwijl je vroeger één keer in de paar jaar een service update kreeg).

Deze week heeft Microsoft echter verduidelijkt wat de waarde van al deze updates is. De beveiligingsupdates en onderdelenupdates krijg je automatisch (ook als je niet controleert op updates), maar de kwaliteitsupdates die in de derde of vierde week van de maand verschijnen krijg je alleen als je bij Instellingen | Bijwerken en beveiliging | Windows Update klikt op Zoeken naar updates.

Je moet dus zelf actief controleren op updates om deze kwaliteitsupdates te krijgen. En nu blijkt ook waarom: Microsoft beschouwt deze kwaliteitsupdates als testversies van de cumulatieve updates die elke tweede dinsdag van de maand verschijnen.

Een citaat uit de blogpost van Michael Fortin, Corporate Vice President bij Microsoft over deze kwaliteitsupdates uit de derde en vierde week van de maand:
These are preview releases, primarily for commercial customers and advanced users “seeking” updates.  These updates have only non-security fixes. The intent of these releases is to provide visibility into, and enable testing of, the non-security fixes that will be included in the next Update Tuesday release.

We hebben het even vet gemaakt: preview releases dus die de foutoplossingen (kwaliteitsverbeteringen in Microsofts eufemistische taalgebruik) moeten testen die uiteindelijk in de volgende update van de tweede dinsdag van de maand komen.

Als je dus actief controleert op updates ('seeker') bij Windows Update dan word je een tester voor Microsoft die proefversies uitprobeert. Het slimste is dus om niet meer actief te zoeken naar updates voor Windows 10. Zeker niet in de derde en vierde week van de maand!

Soorten updates Windows 10

Maandelijkse beveiligingsupdates
(Pleisters voor lekken) Elke tweede dinsdag van de maand (patch tuesday) Automatisch of als je controleert op updates Kwaliteitsupdates
(Foutoplossingen) Derde en vierde week van de maand Alleen als je controleert op updates (optioneel) Onderdelenupdates
(Nieuwe functionaliteit) In april en oktober van het jaar (in principe) Automatisch of als je controleert op updates

CCleaner 5.51 met minieme wijzigingen

14 december 2018 - 02:12

CCleaner is een van de populairste pc schoonmakers die wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt wordt. In 2017 is CCleaner overgenomen door Avast.

CCleaner 5.51 is vanmiddag verschenen. Twee weken na de vorige uitgave (CCleaner 5.50) bevat deze versie minieme wijzigingen. Alleen wat kleine verbeteringen en bijgewerkte vertalingen hier en daar. Waarom CCleaner zo'n kleine update uitbrengt en waarom zo snel na de vorige versie is onduidelijk. Als je deze update niet installeert mis je weinig in elk geval. Of CCleaner vanaf nu twee keer per maand (in plaats van één keer) updates gaat uitbrengen zullen we moeten afwachten.

Deze uitgave van CCleaner is te downloaden voor Windows 7, 8.1 en 10. Er zijn ook aparte versies voor macOS en Android.

Let op dat je tijdens de installatie van CCleaner voor Windows extra software krijgt aangeboden. Haal de vinkjes weg als je hier niet van gediend bent. Voorheen werd meestal Chrome aangeboden, maar tegenwoordig CCleaner kun je ook Avast als 'extraatje' krijgen. Een eerste zichtbare wijziging sinds de overname van CCleaner door Avast! CCleaner toont nu ook een pop-up vanuit het systeembalk-icoon waarin reclame wordt gemaakt voor de betaalde versie.

Ga naar de download-pagina van CCleaner

Hoe kun je videobellen op pc, laptop, tablet en telefoon?

13 december 2018 - 20:12

Bellen met beeld erbij is net iets leuker - en bovendien gratis als je op je internet thuis of wifi zit. Hoe kun je het makkelijkste videobellen op je pc, laptop, tablet en smartphone? Wij laten alle mogelijkheden zien om te videobellen met contacten die Windows, Mac, Linux, Android of iOS hebben. Want soms heb je net even een andere applicatie nodig voor bepaalde platformen.

Videobellen op je Windows en Linux computer
Als je een pc of laptop met Windows hebt dan is Skype een van de makkelijkste programma's. Al 15 jaar is Skype (tegenwoordig van Microsoft) een van de bekendste applicaties om mee te videobellen.

Met Skype kun je gratis videobellen (of zonder beeld audiobellen) met andere mensen die Skype hebben. Skype kan geïnstalleerd worden op Windows, Mac, Linux, Android en iOS, dus in principe kun je met iedereen bellen op alle apparaten (hoewel vooral Windows-gebruikers Skype geïnstalleerd zullen hebben).

Download Skype

Videobellen op je Android-telefoon of iPhone
De meeste mensen zullen WhatsApp op hun smartphone (Android of iPhone) hebben geïnstalleerd en met WhatsApp kun je ook videobellen (lees hier hoe). Dus WhatsApp videobellen zal bijna altijd mogelijk zijn.

Een alternatief is Duo. Dit is Googles speciale videobel-app voor Android, die ook voor iOS beschikbaar is. Op Android zullen mensen vaker Duo hebben dan op iOS, maar het kan een uitkomst zijn als je geen WhatsApp gebruikt.

Skype is ook voor iPhone en Android-telefoons te krijgen, dus als je Skype al gewend bent kan Microsofts chat- en bel-app een goede keuze zijn.

Voor privacybewuste mensen is Signal een interessante keuze. Signal is een chatapp beschikbaar voor Android en iOS die ook voor videobellen te gebruiken is.

Als jezelf een iPhone hebt en je contact ook dan ligt het standaard geïnstalleerde FaceTime voor de hand om te gebruiken (zie ook hieronder).

Download WhatsApp
Download Duo
Download Signal

WhatsApp, Duo en Signal zijn alleen voor smartphones (Android, iPhone) beschikbaar en niet voor tablets

Alles Apple: videobellen met andere iPhones, iPads en Macs
Als je zelf een iPhone, iPad of Mac hebt en je weet dat anderen ook een Apple apparaat hebben dan is het standaard geïnstalleerde FaceTime de aangewezen keuze. FaceTime is simpel in gebruik en de beeldkwaliteit is meestal goed (tenzij je een hele slechte internetverbinding hebt).

FaceTime staat standaard geïnstalleerd op elke iPhone, iPad en Mac

Ik heb zelf Gesprekspartner heeft Te gebruiken Windows pc/laptop Windows pc/laptop, Mac, Linux Skype   Android telefoon/tablet Skype   iPhone, iPad Skype       Mac Windows pc/laptop, Linux Skype   Mac, iPhone, iPad FaceTime   Android telefoon/tablet Skype       Linux Windows, Mac, Linux Skype   Linux Empathy, LinPhone of Ekiga   Android, iOS Skype       Android telefoon Android telefoon, iPhone WhatsApp, Duo, Skype of Signal   Windows, Mac, Linux Skype   Android tablet, iPad Skype       iPhone Android telefoon WhatsApp, Duo, Skype of Signal   iPhone, iPad, Mac FaceTime   Windows, Linux Skype   Android tablet Skype       iPad iPhone, iPad, Mac FaceTime   Windows, Linux Skype   Android telefoon/tablet Skype       Android tablet Windows, Mac en Linux Skype   Android telefoon en iPhone/iPad Skype      

Bekijk hier meer gratis applicaties om te videobellen

Tip: Hoe kun je foto collages maken?

12 december 2018 - 14:12

Hoe kun je van meerdere foto's een collage maken? Wij laten enkele mogelijkheden zien hoe je dit kunt doen op Windows, Mac, Linux, Android en iOS. En gratis natuurlijk.

Fotowall (Windows, Mac en Linux)
Op Windows, Mac en Linux kun je daarvoor het gespecialiseerde Fotowall gebruiken. Een eenvoudig gratis programma waarmee je foto's kunt toevoegen, rangschikken en draaien. En je kunt tekst erbij zetten, kadertjes toevoegen en enkele bewerkingen uitvoeren.

Foto's  toevoegen gaat met de eerste knop (links, zie pijl) in het menu. Rechtsklikken op de foto's biedt diverse opties voor bewerking, kadertjes en tekst.

Download Fotowall (Windows, Mac en Linux)

Photoshop Express (Windows 10 app, Android en iOS)
Voor Windows 10 en 8.1 kun je in Microsoft Store ook Photoshop Express downloaden. De gratis - beperktere - variant van het bekende Photoshop. Ook voor Android en iPhone en iPad is deze app beschikbaar.

Photoshop Express is een fotobewerkingsapp maar je kunt er ook snel collages mee maken door rechtsboven op Collage te klikken (zie afbeelding hiernaast) een aantal foto's te selecteren en op Volgende te klikken.

Photoshop Express maakt dan automatisch een aantal collages, waarna je zelf een sjabloon kunt kiezen dat jou het beste bevalt. Je kunt daarbij kiezen uit Rasters, Vrije vormen en Vormen.

Bewerkingen aan de foto's in de collage zijn ook nog mogelijk. Zo kun je grootte en rangschikking van foto's wijzigen door erop te tikken. En in de menubalk onderaan kun je heel veel normale bewerkingsmogelijkheden van Photoshop Express kiezen om effecten toe te passen, kleuren te wijzigen enzovoort.

Download Photoshop Express (Windows 10, Android en iOS)

Google Foto's (Android en iOS)
Het simpelste is Google Foto's. Deze Foto-app voor Android en iOS heeft de mogelijkheid om op de Assistent-tab voor Collage te kiezen en dan je foto's te selecteren en op Maken te klikken waarna automatisch een collage eruit rolt.

Deze collage kun je verder niet meer aanpassen dus daarmee is Google Foto's het meest beperkt van de drie applicaties.

Ook op de website van Google Foto's kun je collages maken door te kiezen voor +Maken en dan Collage.

Download Google Foto's (Android en iOS)

KB4471320 fixt 8 lekken in Windows 8.1

12 december 2018 - 14:12

Windows 8.1 krijgt sinds oktober 2016 maandelijkse cumulatieve updates die in één bundel met één KB-nummer geleverd worden. Op de maandelijkse pleisterdag van Microsoft voor december is KB4471320 uitgebracht.

In deze beveiligingsupdate voor Windows 8.1 worden 8 lekken dichtgeplakt in Microsoft Graphics Component, Windows Storage and Filesystems, Windows Wireless Networking, Windows Kernel en browser Internet Explorer.

Ook wordt een probleem in Windows Mediaspeler (waar de 'seekbar voor vooruitspoelen' niet meer werkte) opgelost.

Ten slotte gaat zoals elke maand het Windows-programma voor verwijderen van schadelijke software je computer zoals gebruikelijk controleren op de ergste actuele virussen en malware (dit is echter geen vervanging van je virusscanner, maar een aanvulling daarop).
 
Als je problemen hebt met de updates voor Windows 8.1 horen we dat graag in de reacties hieronder!

KB4471332 is december beveiligingsupdate voor Windows 10 1809

12 december 2018 - 08:12

Windows 10 versie 1809 heeft gisteravond zijn maandelijkse beveiligingsupdate voor december gekregen: KB4471332. Windows 10 versie 1809 is daarmee aanbeland bij buildnummer 17763.194.

Microsoft begon op 2 oktober de uitrol van Windows 10 versie 1809. Na enkele dagen werd de uitrol stopgezet vanwege een ernstige fout waardoor sommige gebruikers hun mappen met persoonlijke bestanden kwijtraakten (documenten, foto's, video's en meer). Microsoft heeft op 13 november de uitrol hervat.

19 lekken dichtgeplakt
KB4471332 is de derde maandelijkse beveiligingsupdate voor Windows 10 1809 en plakt 19 lekken dicht, waarvan twee kritiek zijn. De kwetsbaarheden zitten in Windows Authentication, Microsoft Scripting Engine, Internet Explorer, Windows App Platform and Frameworks, Microsoft Graphics Component, Windows Storage and Filesystems, Windows Wireless Networking, Windows Kernel, Microsoft Edge en Microsoft Scripting Engine.

Verder wordt een probleem met Windows Mediaspeler opgelost waarbij de seekbar (voortgangsbalk) niet goed werkte, zodat je niet een filmpje of liedje kon 'doorspoelen'.

Ten slotte is er de gebruikelijke maandelijkse update voor het Windows-programma voor verwijderen van schadelijke software, dat je computer gaat controleren op enkele van de ergste actuele bedreigingen (dit is geen vervanging van je virusscanner, maar een aanvulling daarop).

Heb je problemen met deze Windows 10 Update? Meld ze in de reacties hieronder!

Windows 10 versie 1809 (Oktober 2018 Update) wordt sinds 13 november (weer) automatisch uitgerold via Windows Update. De vorige versie, Windows 10 versie 1803 (April 2018 Update), krijgt ook nog gewoon maandelijkse updates. Onder Instellingen | Systeem | Info kun je kijken welk Windows 10 versienummer je hebt.

KB4471324 fixt 12 lekken en Startmenu probleem in Windows 10 1803

12 december 2018 - 08:12

Voor Windows 10 versie 1803 is de maandelijkse beveiligingsupdate voor december verschenen: KB4471324. Windows 10 versie 1803 is daarmee bij buildnummer 17134.471 gekomen.

12 lekken gerepareerd.
KB4471324 is de reguliere maandelijkse beveiligingsupdate die 12 lekken fixt, waarvan twee kritiek zijn. De kwetsbaarheden zitten in de browsers Edge en Internet Explorer en allerlei Windows-componenten: Windows Authentication, Microsoft Scripting Engine, Windows App Platform and Frameworks, Microsoft Graphics Component, Windows Storage and Filesystems, Windows Wireless Networking, Windows Kernel en Microsoft Scripting Engine.

Fouten Startmenu en Windows Mediaspeler opgelost
In deze update zitten ook nog 'kwaliteitsverbeteringen' (opgeloste fouten). Zo is een probleem opgelost waarbij het Startmenu je aanpassingen niet correct weergaf. Het lijkt erop dat dit het probleem zou kunnen zijn dat na een herstart weer een standaard menu werd getoond. De aanpassingen zouden nu wel bewaard moeten worden.

Ook wordt een probleem met Windows Mediaspeler gerepareerd waarbij de seekbar (voortgangsbalk) niet goed werkte, zodat je een filmpje of liedje niet kon 'doorspoelen'. Verder wordt een zwart of blauw scherm met foutmelding System thread exception not handled verholpen.

Ten slotte is er de gebruikelijke maandelijkse update voor het Windows-programma voor verwijderen van schadelijke software, dat je computer gaat controleren op enkele van de ergste actuele bedreigingen (dit is geen vervanging van je virusscanner, maar een aanvulling daarop).

Heb je problemen met deze maandelijkse update voor Windows 10 1803? Meld ze in de reacties hieronder!

Windows 10 versie 1803 wordt sinds 8 mei 2018 automatisch uitgerold via Windows Update. De vorige versie was 1709, de Herfst makersupdate. Sinds 13 november 2018 wordt ook opvolger Windows 10 1809 aangeboden. Onder Instellingen | Systeem | Info kun je kijken welk Windows 10 versienummer je hebt.

KB4471318 plakt 9 lekken dicht in Windows 7 in december

12 december 2018 - 08:12

Windows 7 SP1 (service pack 1) krijgt sinds oktober 2016 maandelijks één bundel met cumulatieve updates met één KB-nummer. De update voor december heeft nummer KB4471318 en repareert beveiligingslekken.

In december worden 9 kwetsbaarheden dichtgeplakt in verschillende Windows-onderdelen: Microsoft Graphics Component, Windows Storage and Filesystems, Windows Wireless Networking, Windows Kernel en browser Internet Explorer.
 
Ook wordt een probleem met Windows Mediaspeler verholpen waarbij de seekbar (voortgangsbalk) niet goed werkte, zodat je een filmpje of liedje niet kon 'doorspoelen'.

Microsoft waarschuwt nog dat bij sommige pc's de network interface controller kan stoppen met werken, waardoor je geen internetverbinding hebt. Dit is een mogelijke oplossing:

  1. To locate the network device, launch devmgmt.msc. It may appear under Other Devices.
  2. To automatically rediscover the NIC and install drivers, select Scan for Hardware Changes from the Action menu.
  • Alternatively, install the drivers for the network device by right-clicking the device and choosing Update. Then choose Search automatically for updated driver software or Browse my computer for driver software.

Ten slotte gaat het Windows-programma voor verwijderen van schadelijke software je computer zoals gebruikelijk controleren op de ergste actuele virussen en malware (dit is echter geen vervanging van je virusscanner, maar een aanvulling daarop).
 
Belangrijk
Om de maandelijkse updates voor Windows 7 te kunnen installeren heb je de laatste servicing stack update (SSU) nodig. KB3177467 krijg je als het goed is automatisch aangeboden via Windows Update. Anders kun je deze hier downloaden. Als je KB3177467 niet hebt kan het zijn dat je een foutmelding 0x8000FFF krijgt en niet meer kunt updaten.

Als je problemen hebt met deze maandelijkse update voor Windows 7 horen we dat graag in de reacties hieronder!

- Tip: los problemen op met trage of niet werkende Windows Update in Windows 7
- Tip: Installeer alle updates voor Windows 7 sinds 2011 in één keer

Windows 7 wordt ondersteund met updates tot begin 2020. Tot die tijd kun je nog beveiligingsupdates verwachten en enkele stabiliteitsupdates. Nieuwe functionaliteit krijgt Windows 7 niet meer.

Firefox 64 is sneller en heeft nieuw deelmenu

11 december 2018 - 20:12

Firefox 64 is zojuist uitgebracht. Mozilla's browser maakt met deze uitgave een versiesprong van 63 naar 64. Diverse verbeteringen zijn doorgevoerd.

Firefox 64 is sneller geworden voor macOS- en Linux-gebruikers vanwege 'Link Time Optimization' - een optimalisatie die voor Windows-gebruikers in Firefox 63 al is doorgevoerd. Door deze verbetering kan Firefox zo'n 5% sneller worden.

Je kunt nu meerdere tabbladen selecteren (klik rechts op tabblad en kies Alle tabbladen selecteren) en ze dan verplaatsen, vastmaken, bladwijzer van maken of ze delen.

Als je een website-adres in Firefox 64 onder Windows 10 wilt delen dan maak je nu gebruik van het deelmenu van Windows 10 zelf. Klik drie puntjes aan het einde van de adresbalk in Firefox 64 (pagina-acties) en kies dan Delen.


Delen...


... in Firefox 64 onder Windows 10

Je kunt nu ook direct extensies verwijderen in Firefox door rechts te klikken op een icoontje van een extensie in de werkbalk (klik Extensie verwijderen). Dan hoef je niet meer eerst naar het Add-ons menu.


Rechtsklik op icoontje om extensie te verwijderen

Ook is het Taakbeheer menu vereenvoudigd. Je kunt hier zien hoeveel energie-impact tabbladen en add-ons hebben en websites hier sluiten. Tik about:performance in de adresbalk om er heen te gaan.

RSS feeds zijn van Firefox 64 niet meer direct te zien in de browser. Daarvoor heb je nu aparte add-ons nodig.

Ten slotte worden onder de motorkap verbeteringen doorgevoerd en 11 beveiligingslekken dichtgeplakt, waarvan twee kritiek zijn. 
 
Vanaf Firefox 57 zijn verouderde add-ons uitgeschakeld. Lees hier hoe je vervangers voor verouderde add-ons kunt vinden.

Firefox is te downloaden voor Windows, macOS en Linux. In de komende dagen wordt je browser automatisch bijgewerkt. Je kunt ook zelf updaten onder de Firefox-knop | Help | Over Firefox.

Ga naar de downloadpagina van Firefox

Adobe Acrobat Reader DC 2019.010.20064 fixt lekken

11 december 2018 - 20:12

Adobe Acrobat Reader DC 2019.010.20064 is verschenen. Deze tussentijdse update scherpt de beveiliging aan en lost fouten op. Adobe heeft nog niet bekendgemaakt welke lekken gerepareerd zijn. 

-LATER MEER-

Adobe Reader 11 (XI) wordt niet meer ondersteund en krijgt geen beveiligingsupdates meer! Overstappen op Adobe Acrobat Reader DC of een alternatieve gratis pdf-lezer wordt dringend aangeraden.

Adobe Acrobat Reader DC is te verkrijgen voor Windows en macOS. Updaten gaat het makkelijkst met de ingebouwde update-functie van Adobe onder Help. Er zijn ook versies voor Android, iOS en Windows Mobile.

Let er wel op dat bij de update van Adobe Reader stilletjes een Chrome-extensie om pdf'jes te openen in Adobe wordt meegeïnstalleerd. Als je Chrome opent wordt gevraagd of je deze extensie wilt inschakelen of wilt verwijderen. Als je niet pdf'jes op het web in Adobe Reader wilt openen dan kies je voor verwijderen hier.

Ga naar de download-pagina van Adobe (Acrobat) Reader

Adobe Acrobat Reader DC 2019.010.20064 fixt lekken

11 december 2018 - 14:12

Adobe Acrobat Reader DC 2019.010.20064 is verschenen. Deze tussentijdse beveiligingsupdate repareert lekken en lost fouten op.

Welke versie van Windows 10 heb jij?

9 december 2018 - 10:12
Keuzen Windows 10 versie 1809 Windows 10 versie 1803 Windows 10 versie 1709 Windows 10 versie 1703 Windows 10 versie 1607 Windows 10 versie 1511 Windows 10 versie 1507 Geen idee Windows 7 Windows 8.1 macOS Linux Anders, namelijk... (laat weten in de reacties)

KB4469342 is tussentijdse kwaliteitsupdate voor Windows 10 1809

6 december 2018 - 20:12

Windows 10 versie 1809 heeft gisteravond een tussentijdse update gekregen met nummer KB4469342. Windows 10 versie 1809 is daarmee aanbeland bij buildnummer 17763.168.

Kwaliteitsverbeteringen
In KB4469342 worden diverse 'kwaliteitsverbeteringen' gedaan, ofwel fouten opgelost. Zo kun je nu weer bestandsassociaties toewijzen aan bijvoorbeeld Notepad, PhotoShop en andere 32-bit applicaties. Het probleem waardoor je ze niet als standaard-applicatie kon instellen voor bepaalde bestanden is daarmee verholpen.

Ook zijn mapped drives (gedeelde harde schijven op andere computers in je lokale netwerk) weer zichtbaar. Ten slotte worden onder andere problemen met Edge, Internet Explorer en bluetooth headsets gerepareerd.

Lekken worden niet opgelost in deze uitgave. Dus updaten is niet heel dringend. De volgende maandelijkse beveiligingsupdates voor Windows 10 1809 krijg je op dinsdag 11 december.

Heb je problemen met deze Windows 10 Update? Meld ze in de reacties hieronder!

Windows 10 versie 1809 (Oktober 2018 Update) wordt sinds 13 november (weer) automatisch uitgerold via Windows Update. De vorige versie, Windows 10 versie 1803 (April 2018 Update), krijgt ook nog gewoon maandelijkse updates. Onder Instellingen | Systeem | Info kun je kijken welk Windows 10 versienummer je hebt.

KB4469342 is tussentijdse kwaliteitsupdate voor Windows 10 1809

6 december 2018 - 14:12

Windows 10 versie 1809  heeft gisteravond een tussentijdse update gekregen. KB4469342 fixt problemen met het instellen van standaardprogramma's en mapped drives.

Flash 32.0.0.101 fixt twee lekken, waarvan één al uitgebuit wordt

6 december 2018 - 14:12

Een tussentijdse noodupdate voor Flash is uitgebracht. Deze uitgave werkt de Flash-plugin bij naar versienummer 32.0.0.101 en plakt twee lekken dicht, waarvan één al actief uitgebuit wordt.

Een week eerder dan de normale pleisterdinsdag heeft Adobe zijn maandelijkse beveiligingsupdate voor Flash uitgebracht. Dit komt doordat één kritiek lek dat dichtgeplakt wordt al actief door internet criminelen misbruikt wordt. Dit zogeheten zero-day exploit in Flash wordt uitgebuit via een misleidend en schadelijk Word-document dat als het geopend wordt malware installeert op je pc. Snel Flash updaten dus!

Op deze pagina kun je - voor elke browser - controleren welke versie van de plugin je hebt.

Flash Player kun je los downloaden voor Internet Explorer (onder Windows 7), Safari en Firefox (NPAPI) en Opera en Chromium (PPAPI) voor Windows, Mac of Linux. Ook kun je updaten via de automatische updater (lees hoe je automatische updates voor Flash aan kunt zetten). Flash wordt standaard meegeleverd - en automatisch bijgewerkt - in Google Chrome. Voor Internet Explorer onder Windows 8.1 en 10 en Edge onder Windows 10 wordt Flash geactualiseerd via Windows Update.

Download Flash Player

Google Allo verdwijnt. Heb jij weleens Google chat-apps gebruikt?

6 december 2018 - 14:12
Keuzen Ja, Google Talk Ja, Google+ Messenger Ja, Google Hangouts Ja, Google Allo Ja, Google Berichten-app op Android-telefoons Ja, meerdere chat-apps van Google. Jammer dat ze steeds verdwijnen Nee Anders, namelijk...

Flash 32.0.0.101 fixt twee lekken, waarvan één al uitgebuit wordt

6 december 2018 - 09:12

Een tussentijdse noodupdate voor Flash is uitgebracht. Deze uitgave werkt de Flash-plugin bij naar versienummer 32.0.0.101 en plakt twee lekken dicht, waarvan één al actief uitgebuit wordt.

Chrome 71 fixt lekken en blokkeert misleidende advertenties

5 december 2018 - 14:12

Google Chrome 71.0.3578 is gisteravond verschenen. Googles browser maakt met deze uitgave een versiesprong van 70 naar 71. Dit is voornamelijk een beveiligingsupdate, waarin 43 lekken worden dichtgeplakt.

Verder worden in Chrome 71 diverse verbeteringen aan Googles advertentiefilter doorgevoerd waardoor misleidende advertenties en pop-ups die proberen om je geld afhandig te maken door een mobiel abonnement aan te smeren geblokkeerd worden.

Ten slotte zijn er in Chrome 71 onder de motorkap diverse wijzigingen en verbeteringen voor website-ontwikkelaars doorgevoerd. Ook zijn veel fouten opgelost.

Google Chrome is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux. De browser wordt automatisch bijgewerkt naar de nieuwste versie. Je kunt controleren welke versie je hebt onder het menu Over Google Chrome. Er zijn ook versies van Chrome voor iOS en Android.

Download Google Chrome

Chrome 71 fixt lekken en blokkeert misleidende advertenties

5 december 2018 - 08:12

Google Chrome 71 is verschenen. Deze uitgave plakt 43 lekken dicht. Verder worden misleidende advertenties beter geblokkeerd.

Microsoft Edge wordt op Chromium gebaseerd: wat vind jij ervan?

4 december 2018 - 09:12
Keuzen Heel goed, dan blijf ik Edge gebruiken Lijkt me goed, dan ga ik Edge (weer) proberen Een verarming, dan neem ik afscheid van Edge Ik gebruik geen Edge en ga dat ook niet doen Wat is Edge? Anders, namelijk... (laat weten in de reacties)

Pagina's