ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall 10.2.047.000

In navolging van veel concurrenten heeft producent CheckPoint besloten aan de ZoneAlarm Free Firewall gratis beveiliging tegen virussen en spyware toe te voegen. ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall heet dit nieuwe product. Voor mensen die liever alleen de firewall willen blijft de ZoneAlarm Free Firewall bestaan.


ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall (klik voor groter)

Steeds meer makers van beveiligingssoftware breiden de beschermingsmogelijkheden van hun gratis producten uit de laatste tijd. Spywareverwijderaar Ad-Aware heeft anti-virus toegevoegd aan zijn Free-versie. Comodo Internet Security en Outpost Security Suite Free bieden al enige tijd een complete gratis Security Suite aan. En avast! Free Antivirus en AVG Anti-Virus Free hebben als gratis virusscanners mogelijkheden waar sommige betaalde concurrenten een puntje aan kunnen zuigen.

ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall 10.2 biedt naast de bekende firewall, beveiliging tegen virussen en spyware, anti-phishing en identiteitsbescherming. Ook is er 2 GB gratis online opslagruimte voor beveiligde backups.

Nadeel van de anti-malware component van ZoneAlarm is dat er maar één keer per 24 uur automatische updates zijn (handmatig updaten kan wel). Een serieuzer bezwaar is dat het al lang geleden is dat de bescherming die ZoneAlarm biedt tegen malware door onafhankelijke instanties getest is. Hoe goed ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall zijn werk doet zal dus nog moeten blijken uit testresultaten.

ZoneAlarm Free is verkrijgbaar voor Windows XP, Vista en 7. Let goed op tijdens de installatie op de extra browserwerkbalk die aangeboden wordt. Kies voor Custom Install en haal eventueel de vinkjes weg.

Reacties

Ik vind dat dit soort software eerst uitgebreid getest moet worden voordat het hier aangeboden wordt

Niet helemaal mee eens; Uitgebreide reviews kun je elders op het internet vinden. http://www.pcmag.com...
Daarbij is er geen enkele reden om aan te nemen dat Zonelabs onbetrouwbare produkten maakt.
Neem bijvoorbeeld Ad-aware free; gratissoftwaresite.nl vermeldt netjes dat Lavasoft opgekocht is door een bedrijf dat in het verleden louche zaakjes deed. Mooi toch.

Verborgen kracht van ZoneAlarm in combinatie met IE is dat als je iets gaat downloaden om te installeren, ZoneAlarm dit proces overneemt. Als je ipv downloaden rechtstreeks voor installeren kiest, doet ZoneAlarm eerst een scan. Vertrouwd ZoneAlarm dit nog niet gooit ie de download in een sandbox en scant dan automatisch heuristic. Vind ZoneAlarm het (niet) ok: Je krijgt altijd een keuze. Installeren, opslaan of annuleren.
Bij (groen) geen gevaar gevonden, kies ik altijd voor installeren. Spaart mij enkele stappen.
2e stap is dat ZoneAlarm reageert bij crusiale wijzigingen in het Windows-register. Je moet dus FF bij de "les" blijven.
3e stap en niet geheel onbelangrijk (Hier is ZoneAlarm bekend om geworden) reageert ie op het moment dat zo'n programma het (inter)net op wil. En net zo makkelijk als je een programma toegang verleend tot het net, net zo makkelijk trek je dat weer in. En niet te vergeten de STOP-knop. Met een klik sluit je alle internet verkeer af...
Let op mijn woorden:
ZoneAlarm gaat in de toekomst een AV-pakket worden die hoog gaat scoren!

Hoog scoren? Qua performance in ieder geval zeker niet. Je pc wordt er zo traag van als dikke str*nt de trap op kruipt.
In een review van pc mag wordt over de door jou hoog geprezen download component het volgende gezegd:
"Low malware cleanup score in PCMag's tests. Download protection frequently contradicts antivirus component. Big drag on boot time in performance tests."

Absoluut geen "verborgen kracht" dus...

Heeft in AV test.org
Hoogste protectie gescoord
Juli 2012

Of beter,
voor wie het raar vindt dat een verkorte url gebruikt wordt wanneer dat nergens voor nodig is,
hier de gewone volledige link:
http://www.av-test.o...

Zonder al te belerend te willen zijn, wil ik toch graag dit aangeven:
Gebruik liever geen verkorte url wanneer dat nergens voor nodig is. Met een verkorte url moet wie wil weten waarop ie klikt eerst de verkorte url in een url-expander zoals http://longurl.org/ of http://www.clybs.com... voeren om de werkelijke link te kunnen zien. Het gebruik van verkorte url's waar dat niet nodig is leidt slechts tot irritatie, en tot het verder insluipen van de rare gewoonte van het onnodig url-verkorten.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
nederl_nd