VirtualBox 4.1.14

Met VirtualBox kun je in een gastbesturingssysteem een ander besturingssysteem (os) virtueel draaien. Handig om Linux vanuit Windows uit te proberen bijvoorbeeld. Of om de gratis proefversie van Windows 8 in te testen.

VirtualBox 4.1.14 is een onderhoudsupdate waarin diverse kleine verbeteringen en reparaties worden doorgevoerd. Wat is gewijzigd is niet bekend, omdat er nog geen release notes beschikbaar zijn.

Producent Oracle heeft sinds deze uitgave van de oorspronkelijke website virtualbox.org een community-site gemaakt en biedt VirtualBox nu aan vanaf oracle.com. Virtualbox.org is momenteel zelfs niet bereikbaar en wordt wellicht opnieuw ingericht.

VirtualBox is beschikbaar voor Windows, Mac OS X en Linux.Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Ik test nu Win 7 sp1 (beter laat dan nooit) met Peppermint onder Virtualbox. Dat gaat ongekend vlot en stabiel. Wie is er nu zo gek om onder Windows betalingen te doen via internet? Peppermint is verre van heavy, het is een plezier om de 2 operating systems tegelijkertijd te kunnen gebruiken. Een blijvende handicap: het gebruiken van een NAS-attached printer vanuit Virtual Peppermint, dat lukt mij al jaren niet, en nu ook niet.

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
oosten_ijk