Microsoft Security Essentials 4.0.1526.0

Na bijna een jaar ontwikkeltijd is er nieuwe versie van Microsofts gratis virusscanner Microsoft Security Essentials (MSE) uitgegeven. MSE is bedoeld voor mensen die geen omkijken willen naar hun pc beveiliging. Registratie of verlenging van registratie is niet vereist en na de installatie zul je verder weinig merken van Microsoft Security Essentials.

Microsoft Security Essentials 4.0 (versie 3.0 is klaarblijkelijk overgeslagen) biedt een gestroomlijndere interface en kent diverse verbeteringen op het gebied van prestaties en malwareverwijdering. MSE verwijdert veel virussen en spyware automatisch, zonder tussenkomst van de gebruiker.

Microsoft Security Essentials is ook gratis voor kleine bedrijven, die het anti-virus product op tien pc's mogen installeren.

Microsoft Security Essentials 4.0 is - eveneens in het Nederlands - te verkrijgen voor Windows XP, Vista en 7. De update wordt aangeboden via de Automatische Updates van Windows, maar is via de link hierboven los te downloaden. Je kunt ook altijd controleren of je de laatste versie hebt dooor bij het driehoekje naar beneden naast het menu Help  te kiezen voor Controleren op software-updates in MSE. Je moet wel een legale Windows-versie hebben om MSE te kunnen draaien

Bron: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Lieve mensen nog aan toe!!! Ik heb Avast verwijderd en MSE gedownload en wat is het resultaat? Dat de pc veel en veel sneller is en geen problemen (vervelende traagheid) meer heeft met opstarten!!! Even voor de goede orde: ik overdrijf niet, het is waar! Chapeau MSE!!!

Ben blij dat u er ook achter bent gekomen. Zelf werk ik al heel lang met MSE en ben uiteindelijk ook overgestapt van FF of Google Grome naar IE9 en wil niets anders meer.

Ik heb een aantal keren hetzelfde gedaan, d.w.z. overgestapt van Google naar IE9, maar gezien de (veel) grotere snelheid van eerstgenoemde ben ik er toch maar weer naar teruggegaan ;-).

Kan niet anders dan achter jouw reactie staan,MSE doet zijn werk en de muisklik is uiteindelijk onze eigen verantwoordelijkheid.

MSE is altijd al de snelste scanner geweest. Avast, AVG en andere scanners die claimen weinig impact op de systeemperformance te hebben zijn vergeleken met MSE erg traag. Wat protectie en detectie van malware betreft, zit het wel snor met MSE.

alleen jammer dat het nog steeds onvoldoende uit de testen komt

inverhouding tot avast of bijvoorbeeld avg

Ik gebruik MSC reeds lang en ben er zeer tevreden over. Toch heb ik een kanttekening bij bovenstaande publicatie. Het was namelijk aanleiding voor mij om de nieuwe versie te dowloaden maar daar bleek Windows7 niets mee te kunnen, tenzij ik eerst mijn geïnstalleerde versie zou deïnstalleren.

Ik vond dit vreemd en ben naar Windows Update gegaan. Ik voel me er nu vrijwel zeker van dat ik de nieuwe versie al heb. Deze is geïnstalleerd als update: KB2691905. Dit is gebeurd zonder vooraankondiging dat het de installatie van een geheel nieuwe versie van de software betrof.

Ik heb Panda en die vind ik prima, mijn pc start sneller en het werkt goed, met Avast en AVG had ik ook altijd problemen en was mijn pc trager bij het opstarten,

Inderdaad een prima (en bescheiden) programma. Hopelijk leren Avast en AVG hier iets van...

Al meer dan 1 jaar heel tevreden over MSE, heb ook meegetest in beta aan versie 4
Prima antivirus !

Ik heb in het verleden MSE ook gebruikt, maar verwijderd omdat op mijn oude PC (met XP) tijdens het scannen mijn CPU verbruik constant 100% was. Iemand ervaring met deze nieuwe versie?

Hallo Henk,

Ik kan jou mijn ervaring met de nieuwe versie van MSE niet meedelen. Ik heb een 10 jaar oude pc met XP en had dezelfde problemen zoals jij die schetst. Ik heb alle antivirus programma's geprobeerd die door de redactie besproken worden getest en ik ben uiteindelijk aanbeland bij Panda. Ik ben zeer tevreden met dit programma. Mijn computer wordt weinig belast en reageert snel.

Hallo Tansman,

bedankt voor je reactie.

Ik gebruik nu Avast (nog steeds versie 6) en die bevalt ook goed. Weinig systeembelasting en opstarten gaat ook goed (wel het ophalen van updates op handmatig gezet)

Panda is ook mijn favoriet.
7 jaar lang in Nederland en in het buitenland alleen met wifi gewerkt, dus altijd draadloos en met Panda nooit geen problemen gehad.
Voldoende reden voor ons om Panda te gebruiken.

gr. J&L

Gisteren 27-04-2012 gedownload en alvast verwijderd.
Moet zeggen dit programma werkt echt sneller dan alvast
Als ik nu een site open staat hij er ook gelijk ,met alvast duurde dit net even wat langer.
Plus als je de computer opstart geen last dat je google nog niet krijgt /kan openen omdat de software nog bezig is om op te starten,dit probleem had je altijd bij alvast.
Nee mse werkt perfect.

wil nog wel even toevoegen dat ik enkelen jaren alvast na tevredenheid heb gebruikt en het een zeer betrouwbaar programma is.
dus mocht mse uiteindelijk toch niet bevallen ,dan val ik weer terug op alvast.
Voor nu is mse iets sneller en bevalt tot nu toe goed,de tijd zal het leren.

Beste marco,
"avast!" heet het programma (zonder L ), dus geen "alvast" ;)

En gelukkig schrijf je Avast met een v en niet met een f want zo fast is ie niet. Avast mag misschien een goede protectie bieden, maar je pc wordt er irritant traag van. Waar gaan de virusscanners toch naar toe! De beste prijs/kwaliteit/performance verhouding heb je met immunet (gelicenseerde versie).

Ja en een naam schrijf je altijd met een hoofdletter.
Dus niet marco maar Marco.

Maar avast! schrijven zij zelf nooit met een hoofdletter, ook niet als een zin ermee begint (en altijd met ! aan 't eind), hoewel dat ook een "productnaam" is. Je schreef eerst zelf ook marco zonder hoofdletter, vandaar... ;-)

Dat mag ik,is me eigen naam.

Snap niet dat je over dit soort dingen valt/een reageert over een type fout.
Je gebruikersnaam zegt trouwens genoeg.

MSE 4.0 gebruikt aanzienlijk meer systeem resources dan de vorige versie, je kunt het goed zien wanneer je in de taakmanager de processen van alle gebruikers bekijkt. Je ziet dan een MSE proces draaien dat meer dan 50 Mb geheugen trekt! Omdat ik MSE gedeinstalleerd heb, kan ik de naam van het process niet meer achterhalen. Ik heb momenteel de gelicenseerde versie van immunet protect draaien, die als beste uit de bus komt bij de zero-day malware tests van Malware Research Groep. De performance ervan is merkbaar beter dan die van MSE. Ik weet niet wat Microsoft gedaan heeft, maar MSE begint een irritant vertragend effect te krijgen op pc's.

Interessant, Piero, je gebruik van Immunet Protect.
Maar omdat het hier off-topic is, zal ik reageren op de Immunet Protect pagina:
http://www.gratissof...

Ik heb MSE nu een jaar ofzo op mijn laptop geinstalleerd, en volgens mij doet het programma helemaal niks.

Ik heb het regelmatig een scan laten maken en nooit werkelijk nog nooit is er ook maar 1 virus of iets dergelijks gevonden.

Al die bangmkerij over U w computer loopt mogelijk een beveiligingsrisico is gewoon je reinste flauwekul.

N.B. Ik heb geen firewall en ook geen real time bescherming en toch nooit een virus of andere malware.....

Mensen het is gewoon onzin: je computer loopt helemaal geen gevaar, an als dat wel zo mocht zijn, dan is het systeem waaronder die computer draait gewoon slecht bedacht.

Bob:
helemaal mee eens. Nu je het zegt, ik heb ooit nooit een virus ofzo gehad, of in ieder geval heeft geen enkel virus programma er ooit een ontdekt terwijl ik toch vrijwel fulltime online ben.

Ik ga het er allemaal af gooien; virussen bestaan niet!

Wie heeft er wel eens een virus "gepakt"zien worden door dit programma, of een andere virusscanner?

Ik heb wel een paar keer meegemaakt dat er realtime een virus werd tegengehouden door MSE. Een keer had ik zelf iets twijfelachtigs geinstalleerd wat achteraf malware bleek te bevatten, ook dat werd door MSE gevonden na een volledige scan en verwijderd (de snelle scan van MSE vond deze malware niet). Als je ook internetbankiert op je pc zou ik toch maar wel een virusscanner en firewall blijven gebruiken, lijkt me toch verstandiger. Stel dat je net de verkeerde virus oploopt die in staat is om tijdens het internetbankieren je geld naar het buitenland over te maken? Alles wat (gratis) mee helpt voor je (bankier)veiligheid is meegenomen...

Ja het is allemaal bangmakerij.

zoals dat filmpje hierboven waarbij er in een flits 70000 items gescand zouden zijn en dan wordt de boel opgeschoond, dat heb ik nog nooit gezien, bij mij is ie echt uren bezig met honderdduizenden bestanden scannen en zoals gezegd: nooit een virus gezien.

maar MSE heeft geen email protection avast wel

Nou ik laat MSE een keer of wat per jaar scannen, daar is het uren mee bezig en, hoewel ik fulltime online ben en ook helemaal geen firewalls of real time virusscanners gebruik, het heeft nog nooit en te nimmer iets gevonden!

Ik ben het dus ook volledig eens met een van de eerste commentaren: Virussen etc bestaan helemaal niet het is allemaal een HOAX, bangmakerij om je allerlei producten aan te smeren.

Als je een computer die niet is aangesloten op internet of ander netwerk aanzet krijg je na een tijdje vanzelf een meldig "uw computer loopt mogelijk gevaar"

WAT EEN VOLKOMEN ONZIN ALLEMAAL!

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
_oorwegen