Microsoft Security Essentials 1.0.2498.0

Microsoft Security Essentials (MSE) 1.0.2498.0 is verschenen. Vanaf nu (oktober 2010) kunnen MKB bedrijven eveneens - tot tien pc's - gratis gebruikmaken van Microsofts virusscanner terwijl ze vroeger moesten betalen voor de zakelijke oplossing Forefront.

Deze nieuwe licentie-vorm voor kleine bedrijven is een van de belangrijkste wijzigingen in de nieuwe versie van Microsoft Security Essentials. Voor kleine bedrijven van groot belang, want de meeste gratis virusscanners zijn alleen voor particulieren bestemd en niet voor zakelijk gebruik. MSE is de eerste op dit vlak.

Onbekend is wat verder veranderd is in deze versie van het gratis anti-virus programma aangezien Microsoft geen release notes vrijgeeft. Microsoft Security Essentials is - ook in het Nederlands - te verkrijgen voor Windows XP, Vista en 7.

De update wordt aangeboden via de Automatische Updates van Windows. U kunt ook altijd controleren of u de laatste versie heeft onder het menu Help | Microsoft Security Essentials-upgrade uitvoeren in MSE.

Bron: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Net als de vorige keer laat de nieuwe Nederlandstalige versie nog even op zich wachten.
Versie 1.0.1963.0 laat zich tot op heden noch via Windows Update noch via een MSE-upgrade wijzigen in versie 1.0.2498.0.

Een verse download/installatie levert wel de laatste versie op. Bij updaten bestaande versie blijkbaar nog even wachten.

Blijkbaar nieuwe scan engine die nog beter malware vind op de computer dan in de vorige versie, volgens een schrijven op security.nl

Er is een nieuwe versie 2 van MSE:

http://tweakers.net/...

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
engela_d