Java 6 update 30

Java 6 update nummer 30 is uitgebracht door producent Oracle. Deze versie van Java vergroot de stabiliteit en prestaties door heel veel fouten op te lossen. Ook is een probleem met beveiligde SSL/TLS verbindingen verholpen.

Momenteel wordt trouwens een beveiligingslek dat in een oude Java-versie (namelijk Java 6 update 27) zat, op grote schaal uitgebuit door kwaadwillenden. Deze internet criminelen proberen via dit gat in Java computers met Trojaanse paarden te infecteren die bankrekeningen kunnen plunderen. In Nederland hebben onder andere ING- en Rabobank-klanten met deze malware te maken gehad.

Het is dus van groot belang dat u update naar Java 6 update 30 (u moet in ieder geval Java 6 update 29 hebben) om veilig te zijn! U kunt hier controleren welke Java-versie op uw pc staat.

U kunt Java updaten onder Windows via de automatische updater die zich in de systeembalk nestelt of door Java opnieuw te downloaden. Java is verkrijgbaar voor browsers in Windows, Mac OS X en Linux.

Reacties

"Het is dus van groot belang dat u update naar Java 6 update 30..."
Het is van nog groter belang om deze eeuwig lekke shit als de bliksem te deinstalleren. Waarom adviseert u dat niet?
Wat moet je met die crap op je PC, ik doe het al jaren zonder en ik mis er niets aan. Wie gebruikt die rommel eigenlijk nog en waarvoor?

Helemaal mee eens; maanden geleden Java verwijderd. Geen centje pijn: tot nu toe niet gemerkt dat ik Java nodig zou hebben. Dus: weg ermee!!

Misschien ipv de verouderde JRE 6 update 30 te bespreken wellicht de currente JRE versie 7 update 2 aanbevelen?

Oracle heeft Java 7 nog altijd niet geschikt bevonden voor het grote publiek. Java 7 wordt enkel aanbevolen aan ontwikkelaars.

Ben geen ontwikkelaar, maar gebruik JRE 1.7.0 al maanden.
Inmiddels aangeland op 1.7.0_02: draait stabiel op Win XP SP3.
Blijft natuurlijk de vraag of de door 1.6.30 opgeloste problematiek (ook al) in 1.7.0_02 is verdwenen ....

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
noo_wegen