Flash Player 11.2.202.235

Er is een beveiligingsupdate voor Flash uitgebracht. Flash Player 11.2.202.235 repareert een kritiek lek dat momenteel actief uitgebuit wordt door gebruikers op een schadelijke bijlage in een e-mail te laten klikken. Vervolgens wordt de kwetsbaarheid in Flash misbruikt via Internet Explorer om de pc van slachtoffers over te nemen.

De update is beschikbaar voor Windows, Mac OS X, Linux en Android hoewel de exploit voorlopig alleen werkt op Internet Explorer.

Op deze pagina kun je - voor elke browser - controleren welke versie van de plugin je hebt. Flash Player 11.2 kun je los downloaden voor Windows, Mac OS X en Linux of updaten via de automatische updater in de systeembalk in Windows. Er is ook een nieuwe versie voor Android verschenen.

Release notes:
These updates address an object confusion vulnerability (CVE-2012-0779) that could cause the application to crash and potentially allow an attacker to take control of the affected system.
There are reports that the vulnerability is being exploited in the wild in active targeted attacks designed to trick the user into clicking on a malicious file delivered in an email message. The exploit targets Flash Player on Internet Explorer for Windows only.Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

de download levert als resultaat dat nog steeds de eerdere versie 11.2.202.233 is geinstalleerd .....!?

Heb je wel de computer al opnieuw opgestart?
Was daarna de update nog steeds niet correct uitgevoerd?

En als je geen gebruik maakt van het automatisch updaten, maar zelf de download en update uitvoert, via welk downloadadres heb je dan gedownload?
De adressen met de offline installers die ik vrijdagavond heb gecheckt die leverden toen op een gegeven moment allemaal netjes de nieuwe versie.
Installatie met de 'online installer' via het standaard download-adres http://get.adobe.com... die heb ik zelf niet uitgevoerd en daarom heb ik daarvan niet kunnen controleren of die ook wel degelijk de nieuwe versie levert. Maar het zou bizar zijn wanneer dat niet zo was.

En voor alle duidelijkheid nog even:
Het adres http://www.adobe.com...
dat is geen adres voor update, maar slechts om te controleren welke versie geïnstalleerd is op je systeem.

ik heb de nieuwe versie gedownload via de link onder 'Download:' en vervolgens de link 'Download Flash Player voor Windows'.
Daarmee kom je op een site van Adobe Flash Player, waar bovenaan het goede versienummer wordt vermeld, en daar de echte download binnengehaald.
NB: ik heb mijn laptop nog niet opnieuw opnieuw opgestart, was vorige keren ook niet nodig ....

Die download-link die je bedoelt, dat is het hierboven door mij genoemde adres
http://get.adobe.com...
Dat is het download-adres voor de installatie met de 'online installer'.
Zoals ik hierboven aangaf heb ik dat type update/installatie niet zelf uitgevoerd en er daarom niet van kunnen controleren of die ook wel degelijk al de nieuwe versie leverde. Maar zoals ik al zei, het zou bijzonder vreemd zijn wanneer dat adres nog niet de nieuwe versie levert.

En je schrijft, "ik heb mijn laptop nog niet opnieuw opnieuw opgestart, was vorige keren ook niet nodig".
Dat laatste weet ik niet zeker voor dat type update, maar wel weet ik dat het over het algemeen beslist verstandiger is om zekerheidshalve maar wél even opnieuw op te starten na een belangrijke beveiligings-update, zoals die van Flash Player.

In ieder geval zul je nu toch actie moeten ondernemen, eerst eens even opnieuw opstarten, en indien dat nodig mocht zijn de update-procedure opnieuw uitvoeren, want de oude versie is immers gevaarlijk lek, en daar wil je beslist niet mee verder.

Overigens kun je er sinds de voor-vorige versie, 11.2.202.228, voor kiezen om de update volkomen automatisch te laten uitvoeren, dat is zelfs de standaardinstelling.

Over het laatste gedeelte wat jij schreef: Als men nog geen FlashPlayer op de pc heeft en de check uitvoert via http://www.adobe.com... dan klijgt men wel de nieuwste downloadversie meteen aangeboden. Wanneer ik het (de eerste keer) op die manier installeer in IE8 dan komt er ook een regel met de versienummer te staan bij Internetopties/Algemeen/Instellingen/Objecten weergeven (C:\Windows\Downloaded Program Files). Als je het (nieuw) installeerd via http://get.adobe.com... dan staat er daar geen regel (misschien is dat nu veranderd?). Of het wat uitmaakt weet ik niet maar ik heb liever dat die regel daar wel staat en installeer de eerste keer daarom via de versiecontrole (bij verdere updates moet het dan wel via de download-page...

toch maar opnieuw opgestart.
Vervolgens direct na het opstarten een schermpje met de mededeling dat er een nieuwe versie de Flash Player beschikbaar is. Na klikken op Nu installeren kwam even later een foutmelding: een andere versie zou nog in gebruik zijn, en de installatie werd afgebroken .....
Toch maar even mijn browser opgestart en via jullie site mijn huidige versie gecontroleerd, en zowaar de nieuwste versie is toch al geinstalleerd.
Vreemde gang van zaken deze keer !!
Maar goed, het is nu in orde.
Bedankt voor jullie 'bijstand'.

JanD

op mijn XP-pc ging de installatie van de nieuwe Flash Player, itt tot op mijn laptop met Win 7 Premium, via jullie site wel goed !!

gewoon flach player eigenschappen op automatische update zetten( configuratiescherm) en dit hele gedoe is , weeral eens, voor niks nodig.
belangrijkheid blijkbaar.

Er is ook een nieuwe versie van Adobe-Shockwave-Player: versie 11.6.5.635

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
zwit_erland