Flash Player 11.1.102.63

Flash Player 11.1.102.63 is uitgebracht door Adobe. Dit is een beveiligingsupdate voor de populaire, maar kwetsbare, browser-plugin die twee kritieke lekken dicht.

De twee lekken zijn ontdekt door leden van het Google Security Team. Flash zit standaard geïnstalleerd in Googles browser Chrome. Het lijkt erop dat Google Chrome dichtgetimmerd wordt voor de jaarlijkse Pwn2Own hacker-wedstrijd, waarbij Google hoge beloningen uitlooft aan beveiligingsonderzoekers die de browser weten te kraken.

Vorig jaar kwam Google vlak voor de wedstrijd met een vrachtlading aan beveiligingsupdates en dit jaar is dat niet anders: van Google Chrome is vandaag ook een nieuwe versie verschenen, waarin veel lekken gedicht worden. En dat de ingebouwde Flash-plugin eveneens twee dagen voor Pwn2Own een beveiligingsupdate krijgt is geen toeval, gezien de nauwe banden die Google met Adobe heeft.

Op deze pagina kun je - voor elke browser - controleren welke versie van de plugin je hebt. Flash Player 11 kun je los downloaden of updaten via de automatische updater in de systeembalk in Windows. Er is ook een nieuwe versie voor Android verschenen.

Reacties

Beste Redactie,
Door het Adobe Security Bulletin als bron te noemen, wordt de indruk gewekt dat het een security update zou betreffen. Of het mogelijk een security update betreft, dat is echter nog volstrekt onduidelijk.
Het Adobe Security Bulletin verwijst momenteel nog naar de security update van 15 februari:
http://www.adobe.com...
http://www.adobe.com...
De Adobe PSIRT Blog maakt (nog) geen melding van een nieuwe security update:
http://blogs.adobe.c...
Hier wordt wel een nieuwe versie vermeldt, maar zonder details over wat veranderd is:
http://www.adobe.com...
En in de Flash Player Release Notes wordt de nieuwe versie momenteel nog niet vermeld:
http://www.adobe.com...

Klopt, stond er nog van de vorige update. Toch gok ik wel op een beveiligingsupdate (meestal bij Flash...), maar zou ook een ernstige bug kunnen zijn. Als t geen beveiligingsupdate is, zal ik de bron wijzigen.

De redactie had inderdaad goed gegokt :-)
http://www.adobe.com...
http://blogs.adobe.c...

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
duitsla_d