Firefox 12.0

Zes weken na versie 11 is nu Firefox 12 uitgebracht door de Mozilla stichting. De open source browser kent niet veel grote vernieuwingen in deze uitgave. Wel worden er veertien beveiligingslekken gedicht.

Wel is handig dat gebruikers van Windows Vista en 7 bij de automatische updates van Firefox niet meer op de waarschuwing van het gebruikersaccountbeheer hoeven te klikken (behalve de eerste keer) om een nieuwe versie te installeren. Dit was nog een van de laatste hobbels op weg naar het volledig stil updaten - zonder dat de tussenkomst van gebruikers nog nodig is - van Firefox.

Een klein nieuw handigheidje is dat een downloadlink die geplakt wordt in de downloadbeheerder nu automatisch gedownload wordt. Ook het zoeken op pagina's is iets verbeterd. Verdere veranderingen zitten allemaal onder de motorkap of zijn specifiek bedoeld voor ontwikkelaars.

Van de 14 beveiligingslekken die gerepareerd zijn in Firefox 12 zijn er zeven kritiek, vier groot en drie gemiddeld. Het betreft voornamelijk cross site scripting (XSS) lekken en geheugenlekken.

Firefox-gebruikers zijn de laatste paar uitgaven niet verwend met spectaculaire nieuwe functies, maar Firefox 13 en 14 lijken meer vuurwerk te gaan beloven (als de planning gehaald wordt).

Firefox 12.0 is in het Nederlands te verkrijgen voor Windows XP, Vista en 7, Mac OS X en Linux.

Bron: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
grieken_and