Avira Free Antivirus 13.0.0.2681

Avira Free Antivirus is een Duitse virusscanner die vaak als zeer accuraat uit anti-virus-tests naar voren komt.

Avira heeft gisteren - net zoals ieder najaar - de 2013-versie van zijn anti-virus pakket uitgebracht (concurrent AVG deed dit drie weken terug). Uiterlijk is er weinig veranderd in Avira Antivirus 13 (of 2013), maar onder de motorkap zijn er wel enkele interessante wijzigingen.

Zo begint de Ask-browser-werkbalk van Avira wel steeds meer waarde te krijgen. Was het eerst toch vooral een reclame-werkbalk die enige bescherming bood, in Avira 13 worden enkele nuttige functies toegevoegd, zoals Do Not Track en een advertentie-blokkeerder. Ook een website-reputatie mechanisme (om schadelijke sites te indentificeren) en een beveiligingsschild voor sociale netwerken zijn nieuw in de toolbar.

En een ander groot voordeel is dat als je de Avira-werkbalk voor je browser installeert je niet meer de dagelijkse, zeer irritante, pop-up om Avira te upgraden naar de betaalde versie voor je kiezen krijgt. Nadeel is dat de werkbalk wel een Ask.com-toolbar blijft...

Een grote verbetering is verder dat de gratis versie van Avira nu om de zes uur op updates controleert - en niet slechts een keer per dag, zoals eerder het geval was.

Avira Free Antivirus 13.0.0.2681 is te downloaden voor Windows XP, Vista en 7. Er is ook een Linux-versie. En tegenwoordig is er een gratis Android-app die je toestel beschermt tegen diefstal.

Bedenk tijdens de installatie of je de Avira-werkbalk voor je browser ook wilt hebben. Voor- en nadelen zijn hierboven besproken. Zorg er wel voor dat je niet Ask.com als zoekmachine instelt. Als je Avira al op je pc hebt staan kun je updaten vanuit het programma zelf.

Reacties

Ik heb deze nieuwe versie van Avira nu op de pc staan.
Alles verloopt prima, alleen is Windows Defender nu uitgeschakeld (0x800705b4) en krijg ik die niet meer aan de praat.
Is het nu zo dat Avira deze heeft uitgeschakeld omdat het niet meer nodig is, of is hier wat anders aan de hand?

Ik denk inderdaad dat Windows Defender zichzelf uitschakelt of dat Avira WD uitschakelt, omdat ze elkaar in de weg zitten anders.

Defender wordt ook altijd uitgeschakeld als je scanners zoals Norton of MSE installeerd. Na het verwijderen van zo'n scanner zal Defender weer gewoon normaal openen/werken en krijg je die foutcode niet meer als het goed is. Bij gebruik van Norton kun je Defender nog wel openen en gebruiken, maar bij i.c.m. MSE is Defender helemaal niet meer toegankelijk en krijg je die foutcode ook...

Bedankt voor je reactie!
Moet ik WD nu ook van de pc verwijderen of maar beter gewoon laten staan?

Windows Defender kan gewoon blijven staan.

Als je Widows Vista hebt kun je Defender niet verwijderen, dat zit daarbij standaard in (in Win7 ook dacht ik).

Sorry ik wou dit in eerste instantie hier plaatsen maar zette dit op de verkeerde plek. Wordt de Ask toolbar nog altijd meegeleverd met Webguard in Avira Free 13?

Volgens mij is het uit tussen Avira en Ask.com
Programma's die Avira in de weg zitten moeten het veld ruimen.
Bij mij moest Search & Destroy er aan geloven.
Na lange tijd krijgt Avira weer een kans van me.
Ziet er goed uit.

Tom Elbertsen/Dieren

Ask.com schijnt volgens de redactie er nog in te zitten,komt waarschijnlijk omdat ik een gratis zoekbalk nooit installeer.

Tom...

Wanneer versie 2013 in het NL?

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
fr_nkrijk