Apache OpenOffice 3.4.1

Eind 2010 werd LibreOffice afgesplitst van OpenOffice.org. OpenOffice.org kwam stil te liggen en werd door toenmalige producent Oracle ondergebracht bij de Apache Foundation - en hernoemd tot Apache OpenOffice (AOO). In mei 2012 kwam Apache OpenOffice 3.4 uit: de eerste nieuwe uitgave onder de vleugels van Apache.

Concurrent LibreOffice heeft sinds begin 2011 vijftien uitgaves gehad en is nu aanbeland bij versienummer 3.6. Apache OpenOffice lijkt eindelijk ook op stoom te komen en heeft gisteren zijn tweede uitgave van het jaar uitgebracht: Apache OpenOffice 3.4.1.

Dit is een onderhoudsupdate voor Apache OpenOffice die diverse vervelende fouten oplost en verbeteringen doorvoert in het gratis kantoorpakket. Zo zijn problemen met de snelstarter aangepakt en is de automatische update standaard weer ingeschakeld.

Verder zijn haperingen met de ongedaan maken/opnieuw uitvoeren functie in Calc verholpen en bevriezingen van Writer en Calc, als je gebruik maakt van de Language Tool, opgelost. Ook is de detectie van Java, die voor sommige componenten van AOO nog benodigd is, verbeterd.

Voor Nederlandse gebruikers goed nieuws: de spellingcontrole (Hunspell genaamd) is geüpdated en de vertaling van de interface uitgebreid. Tevens werkt Apache OpenOffice nu ook redelijk onder Windows 8.

Ten slotte wordt in Apache OpenOffice 3.4.1 een beveiligingsprobleem opgelost.

Apache OpenOffice is vertaald in het Nederlands en is te downloaden voor Windows, Mac OS X en Linux.

Release notes:
Important bug fixes have been made in these areas:

  • "quickstarter" problems
  • extension cleanup
  • auto update check now re-enabled by default
  • "undo" issues in Calc
  • "redo" issues in Calc
  • "freeze" problem with Calc and Writer when LanguageTool is installed
  • non-detection of java. "Oracle" as a java provider was added to aid in JVM identification. Previously, the vendor was Sun.
Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

BEVEILIGINGS-UPDATE

De recente update voor OpenOffice naar versie 3.4.1
die moet worden beschouwd als beveiligings-update.

Zie:
http://www.openoffice.org/security/bulletin.html
http://www.openoffice.org/security/cves/CVE-2012-2665.html
http://secunia.com/advisories/50438/

Voor wie nog niet had geupdate:
http://www.openoffice.org/download/

Irritant, overigens, dat niet gelijk bij het uitkomen van de update werd gemeld dat het tevens een beveiligings-update betrof, dat dat pas een aantal dagen later wordt vermeld. Die informatie kan op die manier gemist worden.
Ook bij de vorige OpenOffice update werd pas na enige tijd duidelijk dat die als een beveiligings-update moest worden beschouwd.

Bedankt, is toegevoegd.

Voor alle duidelijkheid -
Mijn opmerking dat het irritant is dat niet gelijk bij het uitkomen van de update werd gemeld dat het tevens een beveiligings-update betrof, dat had uiteraard beslist geen betrekking op de GratisSoftware.nl redactie, maar op de berichtgeving door Apache OpenOffice. Het was immers Apache OpenOffice dat pas een aantal dagen na het uitkomen van de update vermeldde dat het tevens een beveiligings-update betrof.

Was ons duidelijk ;-)

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
_riekenland