Noodupdate fixt probleem waardoor Startmenu Windows 11 niet meer opent

Microsoft heeft een noodupdate uitgebracht om een vervelend probleem op te lossen waar een klein aantal Windows 11-gebruikers last van had na recente updates. Het startmenu van Windows 11 opende niet meer als ze op de start-knop op de taakbalk of op de Windows-toets op het toetsenbord klikten.

Deze problemen deden zich voor bij een kleine groep gebruikers na de optionele update KB5014668 van 23 juni, beveiligingsupdate KB50515814 van 12 juli en optionele update KB5015882 van 22 juli.

De noodupdate die Microsoft heeft vrijgegeven is een zogeheten Know Issues Rollback waardoor een foute update teruggedraaid kan worden zonder dat eindgebruikers iets hoeven te doen. Microsoft kan via deze methode van afstand een (onderdeel van een) foutieve update uitschakelen.

Je hoeft dus geen updates binnen te halen, Microsoft repareert vanzelf de problemen met het Startmenu op je Windows 11 pc. Wel kan het zijn dat je nog een keer je computer moet herstarten om de fix te activeren.

Dus als je startmenu in Windows 11 het niet meer doet: even je computer herstarten!

Had jij last van een niet-werkend startmenu in Windows 11 en werkt het nu wel weer? Laat het weten in de reacties!

Reacties

Bij mij werkt het menu nog steeds niet, ook al heb ik alle updates geïnstalleerd. Ook werkt het klikken op de luidspreker icoon e.d. niet

Ik had al enige tijd last van het probleem met de startknop. Na de installatie van KB 5016629 lijkt het probleem nu te zijn opgelost.

Ik draai Windows 11 21H2 build 22000.832 en heb geen problemen ervaren met het startmenu.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
honga_ije