Windows 10 21H2 komt eraan - en heet November 2021 Update

Update 17 november 2021

Update 22 oktober 2021

Microsoft heeft inmiddels officieel bekendgemaakt dat Windows 10 21H2 in november verschijnt en dan ook de November 2021 Update gaat heten.

Originele bericht 21 oktober 2021

Na al het publiciteitsgeweld rondom Windows 11 zou je bijna vergeten dat Windows 10 nog gewoon ondersteund wordt tot 2025 en ook nieuwe onderdelenupdates krijgt. Zo komt binnenkort Windows 10 21H2 uit: een halfjaarlijkse onderdelenupdate.

Dinsdagavond heeft Microsoft een release preview van Windows 10 21H2 (met buildnummer 19044.1319) vrijgegeven voor Insiders (bèta-testers). Dat betekent dat het niet lang meer zal duren voordat Windows 10 21H2 officieel wordt vrijgegeven voor alle Windows 10-gebruikers.

Eind oktober of begin november?

Vermoedelijk volgende week - en anders toch wel begin november - komt de Onderdelenupdate naar Windows 10 21H2, ofwel de Oktober 2021 Update (of wordt het de November 2021 Update?) uit.

Microsoft is de Windows 10 gebruikers dus nog niet vergeten, hoewel het erop lijkt dat er weinig nieuwigheden te verwelkomen zijn in deze halfjaarlijkse onderdelenupdate.

Microsoft manager Joh Cable noemde in juli maar drie nieuwe functies, die voornamelijk voor bedrijven van belang zijn:

  • WPA3 H2E standaarden ondersteuning voor verbeterde Wi-Fi beveiliging
  • Windows Hello for Business introduceert cloud trust voor wachtwoordloze omgevingen Update: deze functie is uitgesteld en wordt later als een maandelijkse update uitgerold
  • GPU ondersteuning bij gebruik Windows Subsystem for Linux (WSL) en Azure IoT Edge for Linux on Windows (EFLOW)  voor machine learning en andere intensieve workflows

Het vuurwerk is dus zeker bewaard voor Windows 11, maar Windows 10 krijgt in elk geval nog vier jaar onderdelenupdates (hoewel meer van een service pack achtig kaliber).

Gebruik jij nog Windows 10 en zit je te wachten op dit soort nieuwe onderdelenupdates?

Reacties

windows 10 21h2 is er nu maar met weinig nieuwe functies . maar door al dat windows 11 gedoe komt deze update een beetje in het niets . toch zijn er nog vele computers die gewoon (moeten) door draaien tot in iedergeval 2025 . en ik schrijf moeten omdat iedereen nu wel weet dat windows 11 op de meeste , zeker prive computers niet kan draaien . of ten minste wel kan maar dat updates tzt worden stop gezet .

afbeelding van redactie

De nieuwe update komt rond de 9 november uit.Meestal is dit in de 2de week dinsdag van de maand zo is bekend dat de update ook november2021 heet.

ik hen een Hp envy pas gekocht (7 maanden oud) en heb nog geen windows 11 aangeboden van microsoft

Laptop van 7 jaar geleden is gewoon nog 100% goed.
Installeer een schone versie van Zorin 16 en overtuig jezelf. Zorin OS 16 Core is overigens GRATIS!

https://zorin.com/os/down...

Reactie op de verkeerde post zeker?

Ook ik heb een nieuwe HP Envy. Windows 11 compatibel, maar ook nog niet aangeboden gekregen.
Er werd hier eerder de raad gegeven gewoon af te wachten. Zo ben je het meest zeker dat 11 het minste problemen zal geven, en anders blijf je toch gewoon bij 10?

Ik heb een HP van 3 jaar en kan met geen middel hoger geraken als W10 1909 sinds ik SSD schijfje plaatste. Iemand een suggestie ? Ik heb hetzelfde probleem hier al meermaals zien passeren, maar met dezelfde oorverdovende stilte als resultaat. Graag respons ! Dbv

Ik heb op 2 laptops de optie voor Windows 11 aangeboden gekregen maar ik heb de upgrade voorlopig afgeslagen omdat beide laptops AMD laptops zijn, waarbij ik lees dat je PC trager wordt als je de upgrade doet. Ik wacht nog wel even totdat de kinderziektes van Windows 11 eruit zijn, bijv bij de eerstvolgende servicepack (Win 11 22H1?). In de tussentijd ga ik lekker deze 21H2 installeren zodra die uitkomt

blijf gewoon Windows 10 gebruiken. zit niet op Windows 11 te wachten

Ik gebruik Windows 10 en 11

Mijn 7 jaar oude laptop voldoet ook niet aan de Win 11 eisen. Hoeft voor mij ook niet. Laptop draait nog prima onder Win 10, bovendien wordt Win 10 nog tot ergens in 2025 ondersteund. Dan ook tijd voor een nieuwe laptop, als hij het zolang volhoudt. Heb Win 11 gezien, lijkt oude koek in nieuwe verpakking.

Zit hier niet op te wachten.

Ik heb 21H1 nog niet eens aangeboden gekregen via Windows Update.

ASL je die wilt hebben en installer je Windows 10 toch opnieuw op de computer via usb

@Rert, bedankt, ik heb het nu met update-assistent gedaan. Ging prima.

ik denk niet dat ik deze updates zal instaleren, en begrijp nog steeds niet waarom Ms je "dwingt" om een nieuwe pc te kopen om W11 te kunnen gebruiken. Want zelfs op een oude Pentium pc kan met W11, zie video https://www.youtube.com/w...

Er is geen sprake van dwang. Bij alle nieuwe Windowsversies werd altijd al de lat een streepje hoger gelegd. Nu is het niet anders. Windows 10 werkte ook niet goed op iedere machine en dus kon je ook toen al niet altijd genieten van de gratis upgrade. Het leuke is natuurlijk wel als je toch besluit om Windows 11 te gaan gebruiken je bij de aankoop daarvan gratis een nieuwe en moderne PC of Laptop krijgt.

Er is wel dwang volgens mij, want je krijgt w11 niet aangeboden omdat je pc misschien niet op één puntje voldoet, terwijl w11 zelfs op een pentium 4 werkt. De dwang is , je kan kan w11 wel installeren maar je krijg dan geen updates van Ms.

Maar zoals u zelf aangeeft, u kunt Windows11 installeren. Maar er is ook een keuze, wel installeren vs. niet installeren. Mijn laptop voldoet op alle punten minus 1, dat is de processor, ondanks dat het een moderne 64bit met het goede aantal cores is. Windows 10 doet het uitstekend dus waarom zou ik gaan vernieuwen?

En dan wordt het eind Januari 2022 voordat ik die installeer.

Ik ben genoodzaakt om bij windows 10 te blijven, omdat mijn pc niet voldoet aan de eisen voor windows 11. Processor wordt niet ondersteund en tpm 2.0 ontbreekt. Dus ben ik benieuwd naar de onderdelenupdate 21H2.

Kijk hier eens om dit eventueel op te lossen.
https://www.askvg.com/how...
Succes

Je hoeft niet genoodzaakt te zijn om Windows 10 te blijven gebruiken. Ik heb Windows 11 geïnstalleerd op een oude Acer M3201 computer uit 2009. Uiteraard zonder ook maar één van de systeemvereisten volgens Microsoft. Draait goed toe nu toe en ook alle updates tot nu toe probleemloos kunnen downloaden.

Inderdaad alles draait goed, alleen de CD/DVD brander Ashampo gaat in de fout en dan is jou te branden CD/DVD onbruikbaar gemaakt.

Wie gebruikt er nou Ashampoo. Er zijn toch veel meer en veiligere branders? En dat is dus het gevaar van upgraden. Heb je een goed werkend systeem laat het dan met rust.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
d_itsland