Krijgt Windows 11 nou nieuwe 3D of 2D emoji's?

De huidige emoji's in Windows zijn niet heel fraai, zeker niet als je ze vergelijkt met iOS of Android. Ze zijn nogal 'plat', met dikke lijnen getekend en weinig gedetailleerd (zie afbeelding hierboven). Maar Microsoft werkt daaraan en in de zomer werden spiksplinternieuwe emoji's aangekondigd met zelfs een 3D effect. HowTo Geek noemde dit zelfs de beste nieuwe functie van Windows 11!


De door Microsoft Design beloofde 3D emoji's

Maar ergens is iets misgegaan deze zomer, want Microsoft manager Brandon LeBlanc kondigde vorige week de nieuwe emoji's aan die Windows 11 vermoedelijk volgend jaar krijgt en die nu in een Insider build verschenen. En die emoji's zijn niet 3D maar 2D en zien er minder fraai uit dan de eerder getoonde emoji's:


De 2D emoji's die nu volgend jaar naar Windows 11 komen

Op Twitter meldde LeBlanc dat het designteam van Microsoft 'de verkeerde afbeeldingen gebruikt had'. Dat is natuurlijk volstrekt ongeloofwaardig (een designteam dat een uitgebreid artikel op Medium plaatst zal daar natuurlijk niet - meerdere keren - de verkeerde afbeeldingen bij zetten).

Ergens onderweg zijn de 3D emoji's blijkbaar afgeschoten door het management van Microsoft. Waarom is onduidelijk, maar 3D wordt dus weer 2D. En hoewel de nieuwe 2D emoji's beter zijn dan de huidige emoji's (de omlijningen zijn minder dik bijvoorbeeld) is het toch jammer dat er geen 3D emoji's naar Windows 11 komen volgend jaar.

Wat vind jij van de verschillende emoji's? Vind je de huidige (bovenste afbeelding), 3D emoji die er nooit komen (middelste afbeelding) of 2D emoji die vermoedelijk volgend jaar naar Windows komen (onderste afbeeldingen) de mooiste?

Bron: 

Reacties

afbeelding van WriTer

Design in hun software is nooit M$ hun sterkste kant geweest.
Waarom flashy iconen, emoji's enz. toevoegen als het ook al jaren plat en saai kan zijn zoals in Windows 10?

I stand with Ukraine!

Voorlopig in onderhandeling met computerboer i.v.m upgrade naar Windows 11 Pro voor de desktop en laptop. Wanneer de opwaarderingen naar W11 NIET lukken. Zal er snel de NIEUWSTE "iMac" het interieur sieren. Ik ben het BEU !

Ontieglijk interessant. Ik kan er gewoon niet van slapen; ik lust er geen eten van.
GS wordt een beetje kinderachtig aangaande Windows 11.

De bron is "HowToGeek" en het is nieuws. Fijne dag verder...

Ik zou liever spreken van een obsessie getuige het feit dat Windows 11 iedere dag weer boven aan staat in plaats van het laatste nieuws over andere software. Hoop dat ze Windows 11 zo snel mogelijk naar de zijlijn verbannen, maakt niet uit of dat aan de linker- (Besturingssysteem) of rechterkant is.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
hon_arije