Windows 11 verschijnt over twee weken: kun jij wachten?

Nog twee weken en dan verschijnt, op dinsdag 5 oktober, Windows 11. Microsofts spiksplinternieuwe besturingssysteem dat helaas niet voor iedere pc beschikbaar wordt gesteld, want de systeemeisen zijn best hoog.

Onze vraag is:

Kun jij nog wachten tot Windows 11 op 5 oktober uitkomt?

En in de reacties horen we graag wat jouw mening over Windows 11 is!

Reacties

laptop hp probook 6570b
mijn windows 10 niet geschikt.
heb zorinos 16 opgezet,maar geen geluid.zodus weer verwijderdt ..
iemand een tip..
dank je wel.....

Waarom is W10 niet geschikt?
Als je niet met je PC internetbankiert kan je gewoon een oude W10 installeren die goed op je PC draait en de updates blokkeren met Q&Q:
https://www.gratissoftwar...

Zorin 16 is vrij nieuw dus dat kan nog problemen geven,er is wel een NL forum met goede hulp van ZorinHendrik:
https://zorin-os-nederlan...
Je kan ook kijken of het geluid werkt met Bluetooth maar dat is niet zo handig natuurlijk.

Of Linux Mint Xfce proberen daar staat hier veel info en hulp over:
https://makkelijkelinuxti...

Hier heb je een site waar hardware/software advies word gegeven,denk ik ;)
https://linux-hardware.or...
2 voorbeelden:
https://linux-hardware.or...
https://linux-hardware.or...

Sinds enkele weken terug bij Windows. Had in maart een Mac Mini M1 gekocht. Prima apparaat moet ik zeggen maar MacOS vindt ik toch minder als wat ik er van had verwacht. Vaak moet je meer handelingen doen om hetzelfde te bereiken als met en Windows PC. Vrijwel niks start automatisch op in een volledig scherm met MacOS. En zo zijn er nog vele handelingen t.o.v. Windows die meerdere klikken nodig hebben om hetzelfde te bereiken, wat in Windows met één klik gaat. Mac Mini dus verkocht en een HP desktop aangeschaft. Dus ja, ik ga zeker op Windows 11 over zodra deze beschikbaar is.

Nee Microsoft kan mijn wat.
Of liever gezicht Microsoft kan mijn rug op…
Ik blijf wel bij mijn Linux besturing systeem.
Ben erg te vrede en Linux mint is ook stabiel.

Heb inmiddels al zeer goede ervaringen met Linux Mint op mijn laptop dus tegen de tijd dat MS geen updates meer uitbrengt voor Windows 10 zal ik waarschijnlijk helemaal overschakelen op Linux.

Mijn pc, slechts 3 jaar oud, is niet geschikt. De processor, I7-6700@3.40Ghz, wordt momenteel niet ondersteund door Microsoft. Ik blijf dus rustig bij Win 10.

Ehh Windows 11?

Main -heel oud systeem- hier is gewoon nog Windows 7! en ook nog 32 bits ! HI !
(Heb maar 2 Gb Ram, meer kan er niet in! ) wel met alle updates nog steeds!

Trouwens - op dit stokoude systeem draait ook Win 10 en de laatste Linux mint -die wel 64 bit- prima!

Dus nee..zit niet te wachten op Win 11!

afbeelding van WriTer

Heb hier verschillende computers en een laptop, buiten 'misschien' 1 recente computer is hier geen enkele computer geschikt.
Als M$ er niet voor gaat zorgen dat de systeemeisen dratisch naar beneden worden afgesteld wordt Windows 11 een gigantische flop.
Blijf ondertussen gewoon bij Windows 10, en als mijn computer tegen 2025 nog goed werkt waarschijnlijk Linux Mint of Zorin OS.

Daarbij vraag ik mij af hoeveel gewone computergebruikers er zijn die wel met Windows kunnen werken maar waar je niet moet afkomen met, zet je TPM aan in de BIOS, of pas je registerinstellingen aan???
Of... je kan eventueel je niet ondersteunde processor vervangen door een recentere als je een desktop hebt.

Voor mij geen probleem, maar ik denk er toch zelf niet over na om mijn dure processor te vervangen omdat M$ dat nu graag zou hebben, en een nieuwe computer kopen nog veel minder.

I stand with Ukraine!

Geen haast. Ik wacht rustig af tot deze door Windows Update wordt aangeboden. Dan weet ik vrij zeker dat het goed gaat.

Mijn laptop kan W11 niet aan dus dan maar blijven draaien onder Linux mint en ubuntu

Ik zie overal dat veel computers niet geschikt zouden zijn voor Windows 11, maar het gaat meestal om "TPM 2.0" en "Secure Boot". Laat dit nu net een paar instellingen zijn die bij de meeste computers van de laatste jaren wel aanwezig zijn maar niet ingeschakeld. Dit kan dus bij de meeste computers in de BIOS ingeschakeld worden. Helaas is hier geen eenvoudige handleiding voor omdat deze functies bij elk merk en type moederbord weer anders genoemd wordt en op een andere plek in het BIOS staat, maar met wat speurwerk op internet zijn heel veel computers toch geschikt voor Windows 11.

Ook ik heb TPM 2.0 en Secure Boot, maar geen processorcompatibiliteit.Ik zal dus niet kunnen overstappen naar Windows 11.

Dit heb ik ook op mijn Laptop maar hij draait als een zonnetje op Windows 11 Insider Preview en dat gewoon op een Asus Vivobook met een Intelcore i5 7th Gen.

Mijn desktop en laptop zijn niet geschikt voor W11, ik wacht wel tot 2025 als er dan toch weer een nieuwe versie is. Wel ga ik op de desktop dit proberen: https://www.askvg.com/how...

Ik vind het geweldig dat Microsoft de upgrade naar Windows 11 gratis ter beschikking stelt, net als destijds met Windows 10! Vroeger was dat wel anders toen je van Windows 3.11 naar 95 / 98 / ME / XP / Vista wilde upgraden, daar mocht je toen voor naar de winkel gaan om de nieuwe versie te betalen. Eigenlijk vind ik het normaal dat Microsoft daar geld om vroeg, vrij bizar eigenlijk dat Microsoft een complete Windows versie gratis weggeeft en dat Microsoft dat financieel dus ook gewoon kan hebben blijkbaar...

Mijn computers zijn nu geschikt voor Windows 11, TPM en Secure Boot in de BIOS inschakelen dat was alles. Dus zodra Windows11 beschikbaar is zet ik hem erop, ben zeer benieuwd.

Al mijn desktops (en dat zijn er wel wat) en drie laptops zijn niet geschikt voor Windows 11. Ik zie in oktober 2025 wel of alles technisch nog mee kan en dan stap ik over op Linux.  Windows programma's die ik niet wil missen draai ik dan via Wine.
Maar ik vertik het om nieuwe apparatuur aan te schaffen omdat Microsoft dat dicteert!

afbeelding van WriTer

Helemaal mijn gedacht. ;-)

I stand with Ukraine!

Ik draai al vanaf het begin win11 op mijn productie bak. Het OS is zeer stabiel kan geen fouten ontdekken. Zeer tevreden!

Computer niet geschikt voor Windows 11. Ik kan wel wachten tot 1 oktober 2025.
Dan Windows 10 nog om mijn programma's offline te kunnen blijven draaien.
Daarnaast een chromebook van een paar honderd euro voor het internet.
Windows kan van mij in 2025 de pot op.

Dan kan je toch net zo goed een nieuwe laptop kopen met Win11 er op? Als ik de prijzen van het Chromebook bekijk dan liggen de prijzen daarvan met een beetje werkgeheugen en opslag op dezelfde hoogte. En waarom zou je dan een Android tablet kopen (want dat is het nu eenmaal) want zo veilig zijn die niet op internet en zeker niet om er mee te bankieren...

Ik wil geen nieuwe laptop met Win 11 er op. Ik wil helemaal geen Win11.
Ik wil niet eerder dan 1 okt 2025 een Chromebook.
Chrome OS is veel veiliger dan Windows.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
griekenlan_