Hoe kun je de adresbalk in Safari in iOS 15 weer bovenaan zetten?

Met iOS 15 heeft Apple een opvallende wijziging in web browser Safari doorgevoerd: de adresbalk staat tegenwoordig onderaan het scherm in plaats van bovenaan. Dat is een stuk handiger als je je iPhone met één hand bedient. Maar als je toch niet kunt wennen aan deze verandering en liever de adresbalk in Safari weer bovenaan hebt dan kun je dat makkelijk weer instellen.

Adresbalk weer bovenaan in Safari

1. Ga naar Instellingen-app | Safari (dat is een eindje naar beneden scrollen, Safari staat daar bij de andere standaard-apps van Apple).

2. Onder het kopje Tabbladen selecteer je vervolgens Eén tabblad. De adresbalk staat nu weer bovenaan in Safari.

Het voordeel van de adresbalk onderaan is dat je er beter bij kunt met één hand en een extraatje is dat je makkelijk tussen openstaande tabbladen kunt wisselen door de adresbalk/tabbladbalk naar links of rechts te vegen. Maar het is even wennen, dus als je daar geen zin in hebt dan kun je gewoon de adresbalk weer bovenaan zetten.

Deel dit artikel: 

Reacties

Inderdaad even wennen geweest gisteravond, inmiddels bijna gewend aan geraakt. Ik vind dit met 1 hand inderdaad veel beter te bedienen dan voorheen met de balk bovenin het scherm

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
duits_and