Hoe verwijder je 'Tabbladen doorzoeken' knop uit Chrome?

Nieuw in Google Chrome is de knop 'Tabbladen doorzoeken' (icoon zit rechtsboven in Chrome en ziet eruit als een rondje met naar beneden wijzende driehoek). Hiermee kun je snel al je openstaande tabbladen doorzoeken. Kan handig zijn als je veel tabbladen opent, maar als je het icoontje niet wilt dan kun je het ook verwijderen uit Chrome.


(klik op afbeelding voor grotere weergave)

Wij laten zien hoe je dit 'Tabbladen doorzoeken' icoon verwijdert uit Chrome.

Verwijder Tabbladen doorzoeken-knop uit Chrome

1. typ chrome://flags in de adresbalk (of about:flags)

2. typ tab search in het zoekvakje en klik Enter

3. Zet Enable Tab Search op Disabled

4. klik op Relaunch om Chrome te herstarten


(klik op afbeelding voor grotere weergave)

Nu is het Doorzoek tabbladen icoontje verdwenen. Als je het icoontje nog niet ziet (functies in Chrome worden vaak gefaseerd - niet voor iedereen tegelijk - aangezet) maar wel wilt dan kun je het ook aanzetten door bovenstaande stappen uit te voeren en bij 3. voor Enable te kiezen.

In Google Chrome worden regelmatig nieuwe functies geïntroduceerd, die dan gefaseerd voor gebruikers worden ingeschakeld. Niet iedereen ziet ze dus tegelijk, maar ze komen uiteindelijk ook in jouw browser. Zo was laatst de Leeslijst een nieuwe functie en nu melden sommige Chrome-gebruikers dat ze een knop 'Tabbladen doorzoeken' in hun browser zien verschijnen.

Deel dit artikel: 

Reacties

Gelukt, ook blij dat ie weg is. Sinds die verscheen openen zich alle maar dan ook alle tabbladen, die ik afsloot, de dag erna weer als ik de pc opstart. Of dit helpt weet ik niet, maar het proberen waard.

Gelukt! :-) blij dat ie weg is - dankjewel!

Hallo, ik heb gedaan als hierboven beschreven. Daarna liep de browser een pak trager en Google Maps al helemaal niet meer.

Ik zie niet helemaal in hoe bovengenoemde stappen dat zouden bewerkstellingen. Lijkt me toch iets anders aan de hand. Maar je kunt het altijd weer op Enabled zetten.

Hartelijk dank voor deze tips

Redactie,

Ook bedankt voor deze tip om icoontje "Tabbladen doorzoeken" te verwijderen.

Groet, RobOss

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
zuid_korea